Cosmin Boteanu Consultant F64
Stiri

Proiectul „Fotografia – pasiune si meserie“ spune povestea lui Cosmin Boteanu

Cosmin Boteanu Consultant F64

F64 si-a propus ca prin proiectul „Fotografia – pasiune si meserie“ sa prezinte publicului larg povestile consultantilor sai, iar luna aceasta a venit randul lui Cosmin Boteanu.El a „imprumutat“ pasiunea din familie, unde a inceput in 2009 sa traga primele cadre cu un DSLR. Inainte de acest moment a fost inconjurat de imaginile surprinse de tatal sau, mai ales pe film, el fiind si cel care l-a introdus pe Cosmin in lumea aceasta cu prima camera foto.

„Am si acum cutii intregi de fotografii pe film de cand eram mic. Tatal meu era pasionat si el si prima data am vazut ce inseamna arta imaginii la el. Il priveam cu atentie, dar nu m-am implicat pana intr-o zi cand am luat cu imprumut aparatul lui ca sa ies cu cativa prieteni in oras pentru cateva poze. Din ziua aceea am inceput sa descopar fotografia“, isi aminteste Cosmin.

„Desi fotografiam de ceva timp cu aparatul tatalui meu, stiam foarte putine despre noua mea pasiune. Tocmai de aceea, dupa ce mi-am cumparat propriul DSLR, un Canon 600D pe care l-am folosit vreo cinci ani, am inceput sa ma documentez tot mai mult. Din aproape in aproape mi-am gasit si genul preferat: fotografie culinara. Am ales astfel pentru ca mi se pare unul dintre cele mai provocatoare domenii. Acum imi doresc ca imaginile mele sa ajunga pe peretii si in meniurile restaurantelor, cafenelelor sau barurilor, iar oamenii sa se bucure de ele“, detaliaza Cosmin.

Odata cu primul DSLR si cu explorarea domeniului, Cosmin a dorit ca tehnica sa nu-i tina pe loc talentul. Astfel a inceput sa-si achizitioneze echipamente mai bune, cum ar fi doua obiective, de 50mm, respectiv un macro de 105mm, blituri si accesorii de studio. Pentru el este, totodata, cea mai buna metoda de relaxare si cel mai bun instrument prin care creativitatea poate fi provocata. Recunoaste ca atunci cand e cu aparatul in mana se simte cel mai bine, mai ales pentru ca poate sa se exprime pe sine.

In cadrul magazinului F64, Cosmin este consultant junior si sustine ca este locul unde a invatat cele mai multe lucruri despre aparatura foto-video. „Cautam sa imi schimb jobul si fiind pasionat de fotografie, am aplicat la F64. Atat de aproape de pasiunea mea, m-am gandit ca ar fi un loc foarte bun pentru mine si chiar asa a fost. Desi nu ma asteptam, procesul de recrutare a fost usor: am aplicat, am fost sunat pentru interviu, am trecut proba interviului si de atunci lucrez in cel mai tare magazin. Este un mediu care imi place foarte mult, cu oameni frumosi, unde simt ca pot fi eu“, afirma Cosmin.

Prin acest proiect de prezentare a consultantilor pasionati de fotografie, F64 si-a propus sa arate si cum e pentru angajati munca intr-un astfel de mediu, unde se pot exprima liber in timp ce fac lucrurile care ii pasioneaza cel mai mult. Pe toti ii uneste placerea de a fotografia, ceea ce face ca intreaga echipa sa fie una de profesionisti.