RT2600ac
Retelistica

Synology lanseaza noul router wireless RT2600ac

RT2600ac

Synology lanseaza noul model RT2600ac, un router WiFi dotat cu securitate imbunatatita, conceput sa sustina usor cerintele actuale ale utilizatorului modern.RT2600ac este un router puternic, capabil sa ofere o conexiune wireless stabila atat acasa cat si la birou. Vine dotat cu solutii VPN avansate, securitate imbunatatita, o interfata de utilizare intuitiva si capabilitati flexibile de partajare a fisierelor.

Pentru a oferi performante superioare, RT2600ac vine echipat cu un procesor dual-core la 1.7GHz si o conexiune 802.11ac Wave 2 cu suport MU-MIMO. Mai mult, folosind optiunea Smart Connect, RT2600ac este capabil sa optimizeze calitatea conexiunii si sa echilibreze traficul dispozitivelor conectate, oferind un maxim de acoperire si viteza, atat pe banda de 2.4GHz cat si pe cea de 5GHz. Fiind dotat cu doua porturi WAN, router-ul permite utilizatorului sa se foloseasca de doua conexiuni prin fibra optica, oferind o latime de banda combinata de 2Gbps si optiuni de failover sau load balancing.

“Datorita unor cereri tot mai mari pentru echipamente Wi-Fi rapide si inteligente, clientii sunt in cautarea unor routere performante ce pot sustine un numar tot mai mare de dispozitive.” a declarat Michael R Wang, Product Manager Synology ” Cu ajutorul sistemului de operare SRM si a colectiei sale de pachete disponibile, utilizatorii pot seta router-ul sa functioneze ca VPN, RADIUS sau server de fisiere cu capabilitati de streaming.”

RT2600ac

RT2600ac este gestionat folosind sistemul de operare SRM(Synology Router Manager), oferind utilizatorului mai multe instrumente profesionale de management al retelei, la un pret avantajos. Descoperim aici si prezenta optiunii QoS (Quality of Service), ce ajuta la monitorizarea si controlul consumului de banda, atat in functie de tipul de dispozitive cat si de cel al aplicatiilor individuale.

Pentru cei ce vor ceva mai mult de la un astfel de echipament, Synology ofera posibilitatea de a transformarea router-ul intr-un server privat de cloud. Astfel, folosind un card SD sau un dispozitiv de stocare pe USB, precum si pachetul Cloud Station Suite3 oferit de Synology, router-ul se poate transforma foarte usor intr-un server de cloud capabil sa ofere acces rapid si usor la fisiere, poze sau optiuni de back-up (compatibil si cu Time Machine). RT2600ac este disponibil in Romania prin IT Direct.