Securitate

Utilizatorii Mac sunt mai predispusi sa foloseasca retelele de socializare in scop matrimonial

In apropierea Zilei Indragostitilor, Kaspersky Lab a identificat particularitatile comportamentului amoros pe retelele sociale. Astfel, utilizatorii care acceseaza browser-ul de Internet mai ales de pe desktop-uri Mac sunt mai predispusi sa isi manifeste sentimentele de dragoste pe retelele de socializare.

Toate relatiile trebuie sa inceapa de undeva. Astfel, conform unui studiu, utilizatorii computerelor Mac sunt lideri incontestabili la acest capitol, comparativ cu utilizatorii celorlalte dispozitive: 14% dintre acestia recunosc ca folosesc retelele de socializare pentru a-si gasi un/o partener/-a, in timp ce 11% acceseaza astfel de site-uri pentru a cauta parteneri sexuali. Aceste cifre sunt de doua ori mai mari fata de media tuturor respondentilor (8%, respectiv 5%). Nu este nicio surpriza, in acest caz, faptul ca, pentru a-si atinge scopurile, iubitorii de Mac sunt mai predispusi sa-si dezvaluie pe site-urile de socializare statutul matrimonial (83% versus 63%) si orientarea sexuala (70% versus 44%).

De asemenea, utilizatorii de dispozitive Mac sunt mai predispusi sa vorbeasca despre activitatile lor amoroase pe retelele de socializare, o treime (31%) precizand ca ar face bucurosi acest lucru. Media acestui parametru trece cu putin de 16%. Cum afecteaza retelele de socializare vietile personale ale celor care deja au un partener? Aproape jumatate dintre respondenti (46%) au spus ca relatiile lor s-au imbunatatit datorita retelelor de socializare, iar utilizatorii de dispozitive Mac sunt cei mai fericiti si din acest punct de vedere – procentul lor ajunge la 68%. Acest lucru s-ar putea datora faptului ca utilizatorii de Mac prefera sa comunice cu partenerii lor prin intermediul retelelor de socializare: 45% dintre ei aleg acest mod de comunicare cu persoanele iubite, pe cand media tuturor respondentilor a fost de doar 36%.

”Nu am reusit sa observam exact modul in care activitatile digitale au inceput sa ne afecteze viata, incluzand relatiile cu cei dragi. Bineinteles, in unele situatii, retelele de socializare sunt o adevarata binecuvantare: ne permit sa comunicam mai mult cu cei care nu pot intotdeauna sa fie langa noi. Totusi, nu trebuie sa uitam riscurile acestui tip de comunicare: relatiile pot fi afectate sau chiar distruse de retelele de socializare, asa ca trebuie sa fim foarte atenti cu informatiile pe care le impartasim cu prietenii si cu modul in care ii poate afecta pe ei”, precizeaza Andrey Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

Pentru a evita sa se molipseasca de ceva mai periculos decat ”febra iubirii”, expertii Kaspersky Lab recomanda utilizarea unei protectii de incredere. De exemplu, in era digitala, fanii Apple pot folosi Kaspersky Internet Security for Mac.