Retelistica

QNAP lanseaza NAS-urile rentabile TS-x31XU pentru rack

QNAP TS-1231XU

QNAP a anuntat serverele de stocare TS-x31XU, montabile in rack, disponibile in configuratii cu 4, 8 și 12 sertare, cu o singura sursa de alimentare sau surse redundante.Motorizate de procesoarele AnnapurnaLabs Alpine AL-314 ARM Cortex-A15 quad-core la 1.7 GHz și integrand 2GB sau 4GB de memorie RAM DDR3 (extensibila la 16GB) noile servere furnizeaza o solutie de stocare performanta, multifunctionala, puternica și eficienta din perspectiva costurilor.

Cuplate cu motorul de criptare hardware și suportul cache SSD, seriile TS-x31XU cu procesoare quad-core ofera doua porturi 10GbE SFP+ ce asigura capacitati de top și viteze de transfer de pana la 1.242 MB/s. O placa PCIe, suplimentara, cu un singur port 10GbE, poate fi instalata pentru o dezvoltare mai flexibila. Seria TS-x31XU este ideala pentru afacerile mici și medii, care doresc sa beneficieze de backup, restaurare, stocare virtualizata, cloud privat și sa-și pregateasca infrastructura 10GbE pentru viitor.

“Seria TS-x31XU 10GbE este o solutie NAS eficienta din perspectiva costurilor, ce ajuta la indepartarea ineficientei din infrastructura IT, crescand flexibilitatea” declara Jason Hsu, manager de produs al QNAP. “Cele doua porturi 10GbE SFP+ integrate descatușeaza potentialul retelei pentru aplicatiile mari consumatoare de banda, cum ar fi cele de virtualizare, transfer de fișiere la viteze inalte, stocare video și streaming, supraveghere IP și multe altele.”

Tehnologia inovatoare VJBOD de la QNAP ajuta la maximizarea stocarii. In loc sa apelati la unitati fizice de extensie a stocarii, seria TS-x31XU poate fi utilizata pentru extinderea altor servere NAS cu VJBOD și crearea unor volume virtuale, pe discuri virtuale, pentru operarea serviciilor NAS. VJBOD introduce o modalitate economica de a folosi spatiul neutilizat de pe un NAS, furnizand utilizatorilor o solutie flexibila de extensie a stocarii.

QNAP dorește sa fructifice oportunitatile oferite de IoT (Internet of Things), iar Container Station le ofera dezvoltatorilor un avantaj in proiectarea și implementarea aplicatiilor IoT.

Container Station integreaza tehnologiile de virtualizare ușoara LXC și Docker și dispune de platforma QIoT Containers, care, cuplata cu capacitatea mare de stocare a modelelor TS-x31XU, furnizeaza un mediu cloud privat, cu o multime de aplicatii containerizate aflate la indemana dezvoltatorilor pentru initializarea microserviciilor.

Seriile TS-x31XU reprezinta o solutie completa pentru stocarea datelor, backup, partajare și management centralizat. Aceasta suporta partajarea fișierelor intre platforme și backup pentru Windows, Mac și Linux/UNIX, Windows și Mac desktop/laptop, RTRR (Real-Time Remote Replication) cu backup și versionare, rsync și backup pentru stocare in cloud (Amazon Glacier, Azure Storage, Google Cloud Storage, Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox, Amazon Drive, Yandex Disk, Box și multe altele).

TS-x31XU poate fi utilizat ca server VPN sau VPN Client pentru a securiza accesul in retea.

Puternicul instrument de cautare Qsirch ajuta la identificarea rapida a fișierelor pe NAS, iar Qsync furnizeaza multiple feluri pentru sincronizarea fișierelor și partajarea grupurilor de fișiere pentru imbunatatirea colaborarii diverselor echipe. QmailAgent permite centralizarea multiplelor conturi de email și simplificarea administrarii zilnice. Surveillance Station introduce o solutie de supraveghere profesionala cu camere IP.

Capacitatea de stocare a modelului TS-x31XU poate fi crescuta prin conectarea a doua unitati de extensie (UX-1200U-RP cu 12 sertare și UX-800U-RP cu 8 sertare) furnizand o capacitate totala de stocare de pana la 36 de hard diskuri. Avand suport pentru QJBOD Express (migrarea unitatii JBOD), utilizatorii pot conecta o unitate de extensie QNAP de mare capacitate la modelele TS-x31XU și pot transfera datele pe un alt NAS prin intermediul unitatii JBOD, fara a fi necesara o conexiune la retea.

Specificatii principale

Sursa de alimentare redundanta:
TS-431XU-RP: 4 sertare, RAM 2GB DDR3 SODIMM (extensibila la 16GB)
TS-831XU-RP: 8 sertare, RAM 4GB DDR3 SODIMM (extensibila la 16GB)
TS-1231XU-RP: 12 sertare, RAM 4GB DDR3 SODIMM (extensibila la 16GB)

Cu o singura sursa de alimentare:
TS-431XU: 4 sertare, RAM 2GB DDR3 SODIMM (extensibila la 16GB)
TS-831XU: 8 sertare, RAM 4GB DDR3 SODIMM (extensibila la 16GB)
TS-1231XU: 12 sertare, RAM 4GB DDR3 SODIMM (extensibila la 16GB)

Model NAS montabil in rack, Procesor AnnapurnaLabs (companie Amazon) Alpine AL-314 quad-core 1.7 GHz Cortex-A15, motor de criptare hardware, HDD/SSD 2.5”/3.5” SATA 6Gbps hot-swappable, doua porturi 10 Gigabit SFP+, doua porturi Gigabit RJ45, Port PCIe Gen2 (x2), patru porturi USB 3.0.
Seria TS-x31XU este deja disponibila pe piata. Pentru mai multe informatii despre intreaga linie de produse QNAP, va rugam sa vizitati www.qnap.com.