asus brt ac828
Retelistica

ASUS a anuntat routerul wireless BRT-AC828

asus brt ac828

ASUS a anuntat routerul wireless BRT-AC828, un model rapid din clasa AC2600 cu patru antene transmitatoare si patru receptoare.Noul model este dotat cu toate functiile de retea vitale pentru firmele mici si mijlocii.

ASUS AiRadar combina tehnologia “beamforming” de formare a semnalului cu cele patru antene externe, asigurand fiabilitatea, puterea si viteza retelei wireless, prin viteze combinate de pana la 2534Mbps, permitandu-le utilizatorilor sa ramana concentrati pe dezvoltarea afacerii. Pentru o conexiune rapida si stabila, BRT-AC828 dispune de doua porturi Gigabit WAN ce ofera pana la doi 2Gbps banda agregata, cu posibilitatea de comutare automata pe conexiunea functionala in caz de intrerupere accidentala. Printre functiile destinate mediului de afaceri se numara configurarea si securizarea simpla a retelei Wi-Fi pentru clienti, managementul simplificat al dispozitivelor prin “Device Grouping” si serverul RADIUS pentru o autentificare sigura si o administrare usoara.

WI-Fi rapid si stabil

Routerul de inalta performanta ASUS BRT-AC828 nu numai ca ofera conexiuni rapide si stabile catre mai multe dispozitive, dar are si o acoperire extinsa. Chiar si in birourile aglomerate, designul cu patru antene externe transmitatoare si patru receptoare (4×4) MIMO si reglajele fine ale puterii de emisie asigura optimizarea receptie pentru cea mai buna performanta posibila.

Suportand pana la 250 de conexiuni Wi-Fi in mod simultan, BRT-AC828 se poate descurca in cele mai dificile situatii, in timp ce tehnologia revolutionara MU-MIMO permite ca dispozitivele compatibile sa lucreze la viteza maxima.

Durabilitate incorporata

Conexiunea rapida la Internet este posibila datorita celor doua porturi fizice WAN 1Gbps, viteza agregata a acestora ajungand pana la 2Gbps. Pentru accesul non-stop la Internet, acestea pot fi configurate drept conexiune primara si conexiune secundara, cu posibilitatea de comutare automata, in cazul in care una dintre ele cedeaza. Exista chiar si posibilitatea instalarii unui dongle 4G LTE pe un port USB 3.0 pentru a fi utilizat ca WAN primar sau secundar, adaugand si mai multa versatilitate.

Protectie eficienta pentru bunurile digitale

ASUS BRT-AC828 ajuta firmele mici si mijlocii sa-si protejeze informatiile sensibile, fara a afecta eficienta muncii. Acesta incorporeaza functiile ASUS AiProtection cu tehnologie Trend Micro, ce monitorizeaza reteaua in timp real pentru a detecta amenintarile malware, virusii si alte intruziuni inainte ca acestea sa ajunga la dispozitivele conectate. Reteaua virtuala privata (VPN) Ipsec, cu motor de criptare hardware, este o modalitate sigura si convenabila pentru angajati, pentru a accesa datele interne ale firmei de acasa sau din alta locatie externa. Suportul Virtual LAN (VLAN) le permite managerilor sa administreze retelele din diferitele birouri, construind un mediu de lucru si mai sigur.

Management usor

Cu ajutorul sistemului grafic ASUSWRT al routerului ASUS BRT-AC828, utilizatorii nu trebuie sa-si faca griji in privinta setarilor complexe ale retelei. Administrarea dispozitivelor se face usor prin intermediul “Device Grouping” si a serverul RADIUS Wi-Fi, managerii companiilor putand sa instaleze cu ajutorul functiei Captive Portal chiar si o pagina de bun venit pentru cei care se conecteaza la reteaua Wi-Fi gratuita. Functia “Device Grouping” economiseste timp, administrand grupat dispozitivele din diferite departamente, managerii IT putand sa activeze aceleasi setari pentru toate dispozitivele din grup.

Serverul RADIUS incorporat nu numai ca salveaza spatiu prin eliminarea unui server extern, dar simplifica si managementul retelei, furnizand un mod de autentificare centralizata si sigura pentru dispozitive si utilizatori.

Stocare ultra-rapida

Stocarea in retea este incredibil de rapida gratie slotului M.2 incorporat, ce accepta module SSD M.2 ultra-rapide. Sistemul poate fi configurat ca un mini-NAS puternic pentru back-up si stocarea fisierelor prin montarea unui SSD M.2 SATA potrivit. Este foarte usor sa se realizeze un back-up, fisierele mari deschizandu-se instant. Comparativ cu porturile USB externe, portul intern securizeaza stocarea datelor si reduce riscul ca acesta sa fie deconectat accidental.