Dorin Pena
Stiri

Cisco a prezentat tehnologiile de retea care stau la baza digitalizarii la Cisco Connect

Dorin Pena

Cisco a organizat cea de-a patra editie a Cisco Connect, desfasurata in acest an sub sloganul „On the edge of now”.Evenimentul a reunit peste 1.000 de participanti, 20 de expozanti si 25 de demo-uri pregatite de Cisco si partenerii sai in zona expozitionala dedicata.

In prezent, lumea a devenit conectata, iar companiile trebuie sa acorde o importanta mult mai mare digitalizarii si impactului pe care aceasta revolutie tehnologica il poate avea asupra afacerilor.

Daca in 1987 erau conectate 10.000 de dispozitive, pana in 2020 vor fi conectate la internet peste 50 de miliarde de dispozitive. Datorita revolutiei digitale, lumea in care traim va fi reconfigurata. Peste 50% din joburile actuale ar putea fi afectate de automatizare, iar mai mult de 60% din copiii care incep scolile primare vor avea meserii care azi nu exista. Munca nu se va mai desfasura dintr-un birou fix, cu program fix, iar amenintarile vor creste in volum si sofisticare.

La baza tuturor acestor transformari digitale sta reteaua. Digitalizarea inseamna oferirea unor experiente noi pentru clienti, transformarea proceselor si a modelelor de afaceri, responsabilizarea fortei de munca. Datorita dependentei de tehnologie, companiile se supun unor riscuri foarte mari, de aceea e nevoie de o preocupare crescuta pentru securitatea cibernetica.

„Pana in 2019, 86% din date vor fi procesate de centre de date in cloud si doar 14% de centrele de date traditionale. Avem astfel nevoie de o retea care ofera predictibilitate si control, prin vizibilitate. Securitatea va deveni un motor de crestere pentru dezvoltarea business-urilor din Romania. Putem folosi tehnologia pentru a fi un pilon pentru dezvoltarea digitala”, a declarat Dorin Pena, director general Cisco Romania.

Centrele de date, vazute pana de curand ca o cutie neagra, in care aplicatiile si masinile interactioneaza in moduri pe care nu le cunoastem si nu le mai intelegem, vor putea fi descifrate cu ajutorul Cisco Tetration Analytics, o adevarata masina a timpului pentru centrele de date. Noua platforma dezvoltata de Cisco ofera vizibilitate completa in data center, in timp real, datorita senzorilor hardware si software si unei componente de inteligenta artificiala. Dintr-un singur punct pot fi vazute si analizate miliarde de fluxuri in timp real, dependentele dintre aplicatii si resursele consumate.

„Digitalizarea va afecta industrii diverse, iar retail-ul si industria financiara se afla in fruntea acestei liste. Tendintele din tehnologie trebuie cunoscute si analizate pentru a vedea care este impactul lor asupra afacerilor. Vorbim despre mobilitate, cloud si, mai nou, despre inteligenta artificiala, al carei rol in transformarea afacerilor trebuie, de asemenea, analizat cu foarte mare atentie”, a declarat Michael Koons, vicepresedinte World Wide Systems Engineering, Cisco, prezent la Cisco Connect.