ROG Swift PG248Q
Monitoare

Asus ROG Swift PG248Q conceput special pentru sportul electronic

ROG Swift PG248Q

ASUS Republic of Gamers (ROG) a lansat modelul ROG Swift PG248Q, un monitor pentru competitiile de gaming, ce reda efecte vizuale ireprosabile si o actiune cursiva.ROG Swift PG248Q dispune de un panou de 24″, cu formatul 16:9 si rezolutia FullHD (1920×1080), are un timp de raspuns de 1ms, iar rata de refresh poate fi crescuta pana la 180Hz. In acelasi timp, tehnologia NVIDIA G-SYNC ofera cursivitate in rularea jocurilor. Conceput in mod special pentru sportul electronic, ROG Swift PG248Q a fost desemnat monitorul oficial al competitiilor ESL ONE Cologne 2016 si The International 2016.

Monitorul ROG Swift PG248Q are o rata de refresh nativa de 144Hz, ce poate fi supratactata la frecventa de 180Hz. Acest lucru conduce la o imagine fluida si la efecte vizuale dinamice fara latente, modelul ROG Swift PG248Q fiind ideal pentru jocurile de tip FPS, curse auto, strategie in timp real si simulatoare sportive. Timpul de raspuns de 1ms elimina deformarile imaginii si pastreaza clare contururile, astfel incat utilizatorii sa reactioneze instantaneu la ceea ce se intampla pe ecran.

ROG Swift PG248Q beneficiaza de tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru a oferi cele mai fluide efecte vizuale, viteza si grafica uimitoare. G-SYNC sincronizeaza rata de refresh a monitorului cu cea a placii grafice NVIDIA GeForce GTX, eliminand rupturile de cadre, deformarile imaginii si latentele. Utilizatorii pot experimenta rata de refresh de 180Hz daca au instalat un accelerator grafic NVIDIA GeForce GTX 1060 sau un model mai puternic de la acelasi producator. ROG Swift PG248Q este compatibil cu kitul NVIDIA 3D Vision 2, fiind deschis divertismentului 3D. Pentru un gaming cu adevarat imersiv, acesta necesita un PC echipat cu placa grafica NVIDIA GeForce si ochelari 3D. Cea mai recenta versiune NVIDIA 3D LightBoost ofera efecte 3D luminoase, fara cresterea consumului de energie.

Tehnologii exclusive ASUS GamePlus si GameVisual
ROG Swift PG248Q integreaza tasta rapida ASUS GamePlus pentru o serie de imbunatatiri in jocurile rulate, precum reticulul pentru urmarirea tintei, cronometru, contor pentru cadrele afisate si functii de aliniere. Functia pentru reticul ofera patru semne diferite, in timp ce cronometrul de pe ecran, pozitionat in partea stanga, ajuta jucatorii sa vada timpul ramas. Contorul pentru cadre informeaza utilizatorii despre fluiditatea jocului in derulare. Functiile de aliniere furnizeaza trei linii in toate cele patru colturi ale ecranului pentru precizia configuratiilor multi-display.

ROG Swift PG248Q dispune, de asemenea, de tehnologia ASUS GameVisual, ce pune la dispozitia utilizatorilor sase moduri prestabilite – Scenery, Racing, Cinema, RTS/RPG, FPS (First-Person Shooter) si sRGB – pentru a se potrivi diferitelor scenarii de utilizare. Aceasta functie poate fi accesata printr-o tasta dedicata.

ROG Swift PG248Q ofera multe optiuni de conectivitate, incluzand DisplayPort 1.2 si HDMI. Doua porturi USB 3.0 ofera viteze de pana la 10 ori mai mari decat cele ale standardului USB 2.0, porturile putand fi folosite si pentru reincarcarea dispozitivelor mobile.

Tehnologia ASUS Ultra-Low Blue Light are patru niveluri prestabilite pentru filtru de lumina albastra, ce pot fi accesate cu usurinta prin intermediul meniului grafic afisat pe ecran. Tehnologia Flicker-Free ajuta la reducerea palpairilor, oferind mai mult confort in timpul sesiunilor lungi de gaming. ROG Swift PG248Q a trecut prin teste stricte si a fost certificat de laboratoarele TÜV Rheinland in ceea ce priveste emisia de lumina albastra si tehnologia de reducere a scintilatiei (palpairilor).

ROG Swift PG248Q are o rama foarte subtire si este compatibil cu standardele VESA pentru montarea pe perete, fiind ideal pentru configuratii multi-display. Standul ergonomic poate pivota, se poate inclina, roti si ajusta pe inaltime, astfel incat utilizatorii sa gaseasca pozitia ideala de lucru. Un sistem de management al cablurilor ajuta utilizatorii sa pastreze zona de joc cat mai ordonata, fara aglomerari de fire care sa incomodeze.

Monitorul ROG Swift PG248Q va fi disponibil pe piata romaneasca incepand cu a doua jumatate a lunii august, la un pret aproximativ de 2499 RON (TVA inclusiv).