Azimo
Business

Azimo taie la zero comisioanele de transfer de bani pentru o zi

Azimo

Operatorul de transfer digital de bani Azimo anunta ca va reduce la zero toate comisioanele de transfer in ziua de joi, 16 iunie 2016, cu ocazia Zilei Internationale a Remiterilor catre Familii (IDFR).

Rolul benefic al remiterilor continua sa fie prea putin cunoscut in ciuda uriasului impact social si economic la nivel global. Organizata de Fondul International pentru Dezvoltare Agricola, (IFAD), ziua Internationala a Remiterilor catre Familii a fost infiintata pentru a recunoaste si a face cunoscuta contributia esentiala a lucratorilor imigranti la bunastarea familiilor si comunitatilor de acasa.

Desi imigratia face subiectul unor importante dezbateri politice, impactul pozitiv al remiterilor este adeseori ignorat. Cei 600 de miliarde de dolari americani trimisi anual acasa de muncitorii imigranti reprezinta o suma de trei ori mai mare decât bugetele globale de ajutor financiar si functioneaza ca o forta cruciala pentru dezvoltarea locala. Aproximativ 250 de milioane de persoane traiesc si muncesc in afara tarii natale, iar remiterile acestora reprezinta adeseori mai mult de jumatate din venitul total al familiei.

Azimo, care recent si-a relansat aplicatia mobila pentru a imbunatati felul in care lucratorii din strainatate trimit bani acasa, sustine obiectivul Zilei Internationale a Remiterilor de a mari impactul pozitiv al acestor sume in zonele emergente. Compania deja ofera comisioane de transfer de la numai 1.28 Euro, dar s-a angajat sa nu perceapa niciun comision pentru transferurile catre orice tara, in ziua de 16 iunie 2016.

Piata traditionala a remiterilor continua sa functioneze aproape complet offline, ceea ce ingreuneaza transferurile de bani catre persoanele fara acces la servicii financiare de baza. Serviciile online ale Azimo ofera mai multe optiuni pentru ridicarea banilor fara a fi nevoie de un cont bancar, ceea ce face ca remiterile sa fie cât mai accesibile posibil in tarile emergente.

Michael Kent, CEO al Azimo, a explicat: “Este esential sa recunoastem si sa celebram contributia cruciala adusa de imigranti in vietile familiilor, prietenilor si in economiile tarilor de origine. Dar in timp ce remiterile au un impact pozitiv pentru 700 de milioane de oameni la nivel global, comisionul mediu pentru fiecare tranzactie continua sa fie de 8% sau chiar mai mult.

Ca o companie construita de imigranti pentru imigranti, obiectivul nostru este sa imbunatatim situatia de pe aceasta piata globala a transferurilor de bani extrem de costisitoare, in beneficiul oamenilor obisnuiti. Vrem sa facem transferul international de bani mai ieftin, mai rapid si mai simplu. Prin maximizarea impactului remiterilor putem sa ne ajutam clientii sa construiasca o lume mai buna.”