Telefoane Mobile

Iata castigatorii de la Innovation Labs 2016

InnovationLabs2016_EchipaInnovation Labs 2016, programul de mentorat si dezvoltare pentru tinerii pasionati de tehnologii creative si antreprenoriat, si-a desemnat castigatorii, in cadrul evenimentului Demo Day, desfasurat ieri seara in sala Atrium a Bibliotecii Nationale a Romaniei, ce l-a avut ca gazda pe Andrei Pitis, fondator Vector Watch si co-fondator Innovation Labs si pe Diana Olar, mentor Innovation Labs si Managing Director la The Publisher Agency. Serafim, ENTy si TrusT sunt echipele care au convins juriul si publicul cu produsele lor, castigand premiile „Best Business”, „Best Product” si respectiv „Best Pitch”. Echipele participante s-au bucurat de sprijinul partenerilor programului: Orange, Carrefour, The Romanian-American Foundation.

La Demo Day au urcat pe scena 31 de echipe dintre cele 49 care au fost selectate in programul de mentorat ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din Bucuresti, Cluj, Sibiu si Timisoara, din martie 2016. La cele 4 Hackathoane s-au inscris peste 350 de tineri, echipele selectate au ramas sa lucreze dupa amiaza si peste noapte la realizarea unui prototip viabil si persuasiv, prezentat in a doua zi a evenimentului. Cele mai convingatoare echipe au fost alese de juriu pentru a trece in a doua etapa a Innovation Labs – perioada de mentorat si dezvoltare a prototipului initial catre un produs care sa combine excelenta tehnica si orientarea catre nevoile reale ale utilizatorilor.

Timp de aproape trei luni, echipele au participat saptamanal la workshop-uri si intalniri cu mentorii, specialisti in domeniul tehnologiei si antreprenori de top, lucrand la dezvoltarea si rafinarea produselor lor.

InnovationLabs2016_Serafim_Best Business

Premiul ”Best Business”, decernat de Mihai Tudor, Vice-presedinte al Romanian American Foundation, a fost castigat de echipa Serafim, ce sustin o agricultura de precizie prin monitorizarea starii culturilor. Apeland la senzori, la drone si la solutii de ultima ora de comunicatie la distanta, Serafim culege si transmite date in timp real privind parametrii de aer si sol pe suprafete intinse, elaborand si harti aeriene ale suprafetelor agricole. Serafim permite fermierilor sa reactioneze rapid la evolutiile de pe teren, reducand costurile precum si consumul de pesticide.

InnovationLabs2016_ENTy_Best Product

Premiul “Best Product” a fost inmanat de catre Mihnea Costoiu, Rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, echipei ENTy. Observand ca echipamentul actual utilizat in consultatiile ORL pentru diagnoza problemelor de echilibru este foarte greoi si costisitor, ENTy propune un dispozitiv medical portabil de dimensiuni reduse, ieftin, care genereaza informatii numerice ce sustin o diagnoza precisa si o urmarire a evolutiei pacientilor. ENTy dezvolta si un dispozitiv portabil pentru monitorizarea posturii si prevenirea problemelor coloanei vertebrale, pentru cei ce petrec mult timp la birou.

InnovationLabs2016_Trust_Best Pitch

Echipa TRusT a castigat premiul ”Best Pitch”, decernat de Ioana Petrescu. TRusT dezvolta o platforma web prin care micii producatori agricoli se pot asocia cooperativelor agricole din apropiere pentru a-si desface produsele in hipermarketuri. Solutia propusa apeleaza la comunicarea prin SMS, pentru a fi usor accesibila tuturor agricultorilor interesati.

Razvan Rughinis, co-fondator Innovation Labs: „Innovation Labs este acum la a patra editie. An de an, programul a crescut atat ca numar de participanti, cat si ca intensitate a experientelor de startup prin care trec tinerii. Am acordat o atentie tot mai mare constituirii unor echipe unite in jurul unor idei creative, implicandu-i pe studenti intr-o serie de evenimente formative care preced Hackathon-ul de intrare in program. Partenerii Innovation Labs au deschis tot mai mult catre participanti accesul la tehnologiile lor de ultima generatie, prototipurile create fiind atat un succes tehnic cat si un raspuns la o nevoie reala. Cu sprijinul mentorilor, echipele au parcurs drumul dificil de la idee la un prototip – iar acesta este doar inceputul calatoriei lor spre un produs valoros. Suntem mandri de absolventii Innovation Labs si speram sa se intoarca in program ca mentori cu experienta unor afaceri de succes!”