Predator 17 X
Laptopuri

Acer lanseaza notebook-ul Predator X capabil sa redea continut VR

Predator 17 X

Acer a anuntat in cadrul evenimentului anual ”next@acer” noi modele de notebook-uri, desktop-uri si monitoare din seria de gaming Predator, capabile sa redea continut VR pe dispozitivele dedicate de la Oculus, HTC Vive, OSVR si StarVR.

“Noile sisteme Predator sunt concepute sa furnizeze clientilor experiente extraordinare de gaming si VR nu doar pentru divertisment, ci si in mediul profesional. Acer vrea sa le ofere clientilor instrumentele necesare atat pentru lucru si divertisment”, a declarat Jerry Kao, presedintele diviziei IT la Acer.

Noile Predator 17 X ruleaza a 6-a generatie de procesoare Intel Core i7-6820HK si solutia grafica NVIDIA GeForce GTX980, punand puterea specifica sistemelor desktop pe dispozitive portabile. Cu optiunea de overclocking, utilizatorii pot creste frecventa procesorului pana la 4.0GHz, dar si a placii grafice pana la 1310MHz, respectiv la 3.7GHz a VRAM. Astfel, sistemele din noua serie pot rula cu succes continut VR.

Pentru o experienta completa, continutul este redat pe ecrane IPS de 17,3 inchi cu G-SYNC. Disponibile in versiunea FHD (1920 x 1080) sau UHD (4K – 3840 x 2160), cu ajutorul tehnologiei NVIDIA G-SYNC, rata de refresh e suficient de mare pentru a elimina efectul de tearing si a minimiza stuttering-ul.

Dispozitivele au memorie DDR4-2133 si o solutie de stocare SSD-SATA III RAID 0 sau PCIe NVMe pentru viteze foarte bune de transfer. Killer DoubleShot Pro asigura conexiuni concomitente Ethernet si Wi-Fi, astfel incat utilizatorii sa poata folosi conexiunea Ethernet pentru gaming si WiFi pentru alte task-uri. Portul Thunderbolt 3 ofera cea mai rapida si versatila conexiune oricarui dispozitiv, display sau dock station, fiind de pana la opt ori mai rapid decat USB 3.0 si de patru ori decat USB 3.1.

Predator 17 X include totodata un sistem de racire cu trei ventilatoare care maximizeaza disiparea caldurii si asigura performante maxime in overclocking. Ventilatorul Aeroblade pozitionat langa GPU foloseste cele mai subtiri lamele metalice (0.1mm) si reproduce modul de functionare al aripii avionului, imbunatatind viteza. Impreuna, cele trei ventilatoare optimizeaza fluxul de aer, in timp ce un sistem de preluare frontal aduce aer rece in sistem. O camera de vapori utilizata in mod curent pentru servere pentru a le asigura o racire mai eficienta contribuie, de asemenea, la disiparea caldurii asigurand performante mai bune in overcloking.

Predator 17 X include, de asemenea, de DustDefender si CoolBoost, bazate pe ventilatoare de mare viteza cu rotatie reversibila pentru a elimina praful si a imbunatati disiparea aerului. Softul Acer PredatorSense ofera optiuni avansate de customizare pentru gaming, precum moduri overclock, profiluri macro pentru tastatura si taste programabile pentru jocurile favorite. In plus, tastatura backlit include iluminare RGB, astfel incat gamerii sa poata schimba si personaliza, in functie de jocuri sau profil, tastatura.

Predator G1

Predator G1 – putere si portabilitate

Desktop-ul Predator G1 (G1-710) se remarca printr-o portabilitate crescuta, fiind usor de transportat la LAN party-uri de gamerii care nu doresc sa se desparta in nicio imprejurare de masina de lupta preferata. Predator G1 suporta grafica NVIDIA GeForce GTX (pana la Titan X), incorporeaza a 6-a generatie de procesoare Intel Core si are 64GB de memorie DDR4. Pentru a explora universul VR este suficienta conectarea castii dedicate.

Noul model de desktop Predator include, de asemenea, optiunea Killer DoubleShot™ Pro care selecteaza cea mai rapida conexiune (Ethernet sau wireless) si directioneaza traficul prioritar pe respectiva retea, in timp ce traficul standard este directionat catre cealalta. Cu suport pentru G-SYNC si imagine 4K2K Ultra High Definition, Predator G1 funizeaza imagini de inalta calitate si precizie, in timp ce sistemul audio Creative Soundblaster X-Fi MB5 si suportul audio 7.1 ofera un sunet profund si clar.

Predator G1 are un hard disk(3) de pana la 4TB (7200 RPM) si un SSD de pana la 512GB, in timp ce portul USB 3.1 type-C de generatia a doua asigura un transfer ultra-rapid de date. Softul Acer PredatorSense poate fi utilizat pentru a verifica caracteristicile de sistem, pentru a crea scurtaturi, a ajusta iluminarea si a customiza ledurile de pe partea frontala a desktopului. Acer ofera, de asemenea, o serie de accesorii de gaming printre care o tastatura mecanica, casti si suport pe roti pentru a facilita transportul desktopului.

Predator Z1

Monitor Predator Z1 curbat, de 27 de inchi cu G-SYNC

Acer lanseaza si o noua serie de monitoare curbate Predator Z1 cu NVIDIA G-SYNC. Acestea sunt disponibile in versiunile de 31.5 inchi, 30 si 27 de inchi, cu un unghi de curbura 1800R, oferind imaginilor profunzime si un unghi amplu de vizualizare. Modelul de 30 de inchi are un display ultra-wide FHD (2560 x 1080) 1800R cu rezolutie 21:9 si 100% acoperire a spectrului de culoare sRGB care, combinat cu un timp de raspuns GTG (gray-to-gray) de 4ms si pana la 200Hz rata de refresh furnizeaza efecte vizuale incredibil de reale. Nu in ultimul rand, ajustarea culorii pe 6 axe asigura o redare cat mai detaliata a nuantelor.

Unghiurile de vizualizare de 178 de grade sunt perfecte pentru set-up-uri cu mai multe monitoare. Designul ergonomic permite inclinarea si adaptarea pe inaltime, in timp ce posibilitatea de pivotare a ecranului asigura ajustarea automata a imaginilor din format portret in landscape. Totodata, piciorul poate fi usor detasat pentru a facilita montarea pe perete. In plus, cablurile pot fi ascunse in interiorul suportului. Tehnologia BlueLight Shield reduce oboseala ochilor, iar modul GameView permite setari speciale precum intensificarea negrului pentru imagini mai detaliate in scenele intunecate.

Notebook-urile Predator 17 X vor fi disponibile in Europa din iunie la preturi de la 2.499 de euro. La fel si desktopurile Predator G1, incepand de la 1.299 de euro, in timp ce monitorul Z1 va costa de la 599 de euro.