Sony α68
Foto si Video

Sony castigat 5 de premii la TIPA 2016

sony TIPA 2016

Sony a primit un numar record de cinci distinctii din partea asociatiei Technical Image Press Association, in cadrul editiei din 2016 a competitiei TIPA Awards.

CEL MAI BUN DSLR ENTRY LEVEL: α68

Sony α68 dispune de un senzor APS-C Exmor CMOS de 24.2MP cu o plaja ISO 100-25,600. Sistemul 4D FOCUS foloseste 79 puncte de detectie AF cu 15 puncte in cruce. α68 poate inregistra filme Full HD in format XAVC S cu un bit rate de pana la 50 Mbps si autofocus continuu cu un sistem precis de focus tracking. Printre functionalitatile apreciate ale camerei se mai numara stabilizarea SteadyShot Inside, vizorul OLED Tru-Finder si ecranul LCD rabatabil de 2.7-inch.

CEL MAI BUN MIRRORLESS CSC PROFESSIONAL: α7R II

Sony α7R II dispune de un senzor “Full-frame” Exmor RTM CMOS de 42.4MP incadrat intr-un body din aliaj de magneziu. De asemenea, camera foto este dotata cu un sistem de autofocus cu 399 de puncte AF cu detectie de faza si 25 de puncte de detectie de contrast care permit fotografierea la 5 fps, la full AF si AE. α7R II poate filma la rezolutie 4K cu procesare si inregistrare in camera si la rezolutie Full HD (1080p) in format NTSC sau PAL la 60p/30p/24p sau 50p/25p cu ajutorul formatului high bit-rate XAVC S . α7R II dispune de o gama larga de functionalitati menite sa sprijine filmarile profesionale, cum ar fi Picture Profile, S-Log2 Gamma si S-Gamut, viteza de captare ridicata de 120 de cadre pe secunda pentru filmarile HD (720p), time code, clean HDMI output si nu numai. Plaja ISO este curpinsa intre 100-25.600, cu o sensibilitate care se poate extinde pana la o valoare de 102.400.

CEL MAI BUN OBIECTIV CSC PRIME: SEL85F14GM

Obiectivul full-frame Sony FE 85mm F1.4 GM dispune de un nou element XA (extreme aspherical) si de trei noi elemente ED (extra low-dispersion) care ofera un echilibru perfect intre rezolutie si bokeh, intr-un corp compact. Obiectivul are o diafragma circulara cu 11 lame – cel mai avansat sistem folosit intr-un obiectiv α – care asigura un bokeh bine construit. La exterior, obiectivul are un invelis original Sony Nano AR, pentru a elimina efectele de flare si ghosting. Construit cu 11 elemente din 8 grupe, noul obiectiv profesional de portret este rezistent la praf si umezeala.

CEA MAI BUNA CAMERA COMPACTA FULL-FRAME: RX1R II

Camera RX1R II are acelasi procesor de imagine BIONZ X de 42.2 MP regasit pe modelul Sony α7R II, precum si un obiectiv fix ZEISS® Sonnar T* 35mm f/2. Senzorul camerei include 399 de puncte de detectie in plan focal care acopera circa 45% din suprafata imaginii – cea mai larga plaja de acoperire din lume pentru un senzor full-frame – care lucreaza impreuna cu 25 de puncte de contrast AF pentru a obtine un timp de raspuns cu 30% mai rapid decat modelul anterior. Pentru prima data in segmentul camerelor foto digitale, RX1R II include un filtru optic low-pass variabil . Cele trei setari ale filtrului low-pass sunt “oprit”, ”standard” si ”ridicat”. Ecranul LCD de 7,5 cm (3.0 type) este format din patru elemente si are 1,2 milioane de puncte.

CEA MAI BUNA CAMERA DE ACTIUNE: HDR-AS50

Sony HDR-AS50 este o camera rezistenta si portabila, recomandata pentru filmari de tip POV (point of view), cu o greutate de doar 58g si dimensiuni de 2,42 x 4,7 x 8,3 cm. Carcasa subacvatica pentru HDR-AS50 permite filmarea pana la o adancime de 60 de metri si este proiectata pentru a proteja Action Cam-ul de orice tip de deteriorare. De asemenea, aceasta poate fi conectata la dispozitivul portabil Live-View Remote, care permite controlarea camerei de la distanta. Sistemul de stabilizare SteadyShot este deosebit de eficient in cazul vibratiilor de amplitudine joasa care apar la folosirea unor drone sau elicoptere manevrate prin telecomanda. HDR-AS50 mai dispune de functia 4K Time-Lapse Capture, capabilitati video Full HD, un microfon stereo incorporat si un obiectiv ZEISS® Tessar. Unghiul de filmare poate fi setat pe modul “Wide” sau “Narrow”, iar modul zoom permite apropierea de subiectul filmat.