Monitoare

Samsung a vandut peste 1 milion de monitoare curbate

Samsung 1,000,000 Products

Samsung a anuntat depasirea pragului de un milion de monitoare curbare vandute in intreaga lume.Compania a lansat primul monitor curbat LED, modelul de 27” SD590C (cu o raza de 4,000mm), in septembrie 2014, iar de atunci si-a extins constant portofoliul.

In momentul actual, Samsung detine peste 85% din piata monitoarelor curbate, conform rezultatelor globale de vanzari de monitoare curbate cu dimensiuni intre 15” si 34”. Datele au fost raportate de catre International Data Corporation (IDC) si se refera la cifrele de vanzari aferente celui de-al patrulea trimestru al anului trecut.

Cu o curbura similara celei a ochiului uman, monitoarele curbate Samsung ofera o experienta de vizualizare confortabila si captivanta. In plus, datorita distantei egale intre centrul ecranului si marginile acestuia, monitoarele curbate sunt ideale si pentru sesiuni de utilizare indelungata. Astfel, ecranele curbate reprezinta varianta optima atat pentru pasionatii de jocuri video cat si pentru graficieni, arhitecti sau dezvoltatori de continut – utilizatori care isi doresc ca monitorul lor sa afiseze imagini cat mai aproape de realitate.

„Monitoarele curbate Samsung au fost lansate special pentru a veni in intampinarea asteptarilor utilizatorilor ce isi petrec mult timp in fata calculatorului. Depasirea pragului de 1 milion de unitati vandute demonstreaza faptul ca designul curbat Samsung are potentialul de a deveni noul standard al industriei”, a declarat Victor Armaselu, Samsung Director Consumer Electronics, Samsung Electronics Romania.

In Romania, Samsung urmeaza sa lanseze in lunile urmatoare alte doua serii de monitoare curbate, CF591 si CF390. Noile modele integreaza o serie de tehnologii care contribuie la reducerea oboselii utilizatorilor, precum:

– Eye Saver – Tehnologia optimizeaza procesul de vizualizare si creste nivelul de confort prin reducerea emisiilor de lumina albastra, ce pot afecta retina. Activarea tehnologiei se realizeaza rapid si simplu, printr-o singura apasare de buton;

– Flicker Free protejeaza ochii prin eliminarea efectului de palpaire a imaginii.„Noile modele ofera o experienta de vizualizare unica si o senzatie de profunzime accentuata, datorita razei de 1800mm. Noile produse ne vor permite sa ne adresam tuturor utilizatorilor aflati in cautarea unui monitor, indiferent de diagonala preferata a acestora. Astfel, urmeaza sa avem pe piata locala modele noi de 24”, 27” si de 32””, a completat Armaselu.

Modelele integreaza si AMD Free Sync, tehnologie ce imbuntateste performantele monitoarelor atunci cand sunt rulate jocuri. Aceasta ajusteaza in mod dinamic rata de refresh in functie de numarul de cadre pe secunda generate de placa grafica.