AMD
Stiri

Academia Micilor Developeri ii invata pe copii sa foloseasca tehnologia in mod responsabil

AMD

Academia Micilor Developeri a introdus in curriculum-ul standard lectia de Computer Ethics pentru copii, care ii invata pe cei mici, intr-un mod antrenant si interactiv, cum sa foloseasca tehnologia in mod responsabil.Workshop-ul a fost dezvoltat de specialisti in IT si psihologia copilului, dureaza 90 de minute, iar metoda de invatare este special conceputa pentru copiii cu vârste intre 8-15 ani. Micii developeri vor identifica un set de principii etice care vizeaza comportamentul in mediul online al unui cetatean digital responsabil si, pe lânga intelegerea si asumarea notiunii de etica in tehnologie, cursul contribuie la dezvoltarea empatiei celor mici.

Cei mici vor descoperi prin joaca, brainstorming, simulari sau jocuri de rol care sunt implicatiile etice, impactul social si efectele pe termen scurt, mediu si lung ale utilizarii tehnologiei. Micii developeri vor explora perspective diferite, vor juca pe rând rolul dezvoltatorului de jocuri si aplicatii, al utilizatorului sau al clientului si vor fi antrenati in discutii cu colegii pe teme ce privesc respectarea drepturilor de autor sau importanta securitatii si confidentialitatii datelor. La finalul cursului, cei mici noteaza pe cele cinci degete ale unei mânute de hârtie colorata comportamentele pe care urmeaza sa le adopte in viitor si vor primi diploma de Developer Responsabil.

“Ca educatori si formatori suntem direct responsabili de ceea ce urmeaza sa devina copiii nostri si cum se vor comporta ca adulti. Ne dorim ca acestia sa fie constienti de faptul ca in spatele calculatoarelor si gadget-urilor se afla oameni, care pot fi afectati de actiuni aparent inofensive. Pâna la sfârsitul anului, sute de copii vor invata intr-un mod placut si incitant cum sa fie cetateni responsabili intr-un mediu digitalizat”, a declarat Oana Manga, Managing Partner, Academia Micilor Developeri
Pentru o cât mai buna adaptare la nivelul de intelegere si acceptare a copiilor, metoda de curs a fost dezvoltata impreuna cu Georgiana Rosculet, psiholog si psihoterapeut in formare in Analiza Tranzactionala, cu experienta in coordonarea de proiecte educationale, europene si nationale. Cursul Computer Ethics are la baza metode de lucru non-formale axate pe experiente, jocuri si simulari care creeaza cadrul de reflectie pentru ca cei mici sa poata integra in viata lor cunostintele, abilitatile si comportamentele dobândite pe parcursul activitatilor.
Copiii care urmeaza cursurile Academiei Micilor Developeri vor beneficia de workshop-ul Computer Ethics, indiferent de cursurile pentru care au optat, fie ca sunt de programare, mobile gaming, robotica sau design grafic.
Academia Micilor Developeri a fost infiintata in 2013 cu scopul de a asigura copiilor accesul la intelegerea, utilizarea si crearea tehnologiei, si se adreseaza copiilor intre 8-15 ani. In prezent Academia Micilor Developeri isi desfasoara activitatea in Bucuresti si Timisoara si ofera cursuri de mobile gaming, robotica, design grafic, baze de date si HTML & CSS JavaScript.