Ericsson-MWC AT& T -IoT
Stiri

MWC 2016: Ericsson si AT&T vor livra tehnologii care contribuie la dezvoltarea IoT

Ericsson-MWC AT& T -IoT

Ericsson lucreaza cu AT&T pentru a lansa tehnologiile CAT-M si NB-IoT 3GPP.Ericsson va lansa aceste tehnologii avansate de retea pentru AT&T altfel incat sa poata sustine milioane de dispozitive si servicii IoT ce vor aparea pe piata:

• Tehnologia CAT-M este dedicata urmatoarei generatii de dispozitive purtabile si celor care masoara utilitati

• Narrow-band IoT (NB-IoT) sprijina urmatoarea generatie de dispozitive precum detectoarele de fum, monitoarele de poluare sau senzorii industriali/pentru agricultura

• Power saving mode si Extended DRX extind durata de viata a bateriilor dispozitivelor IoT, permitandu-le sa comunice in teren pana la 10 ani sau mai mult

AT&T si Ericsson au prezentat aceste tehnologii in cadrul Mobile World Congress 2016, urmand sa desfasoare teste in teren spre finalul acestui an.

„Solutiile IoT permit companiilor sa obtina in timp real informatii legate de bunurile din intreaga lume”, a spus Chris Penrose, Senior Vice President, Internet of Things, AT&T Mobility. „Lucrand impreuna cu Ericsson pe sistemul nostru LTE deja existent, AT&T va continua sa permita conectarea unei varietati mari de dispozitive IoT in reteaua noastra LTE.”

Organizatia globala de consultanta si cercetare Frost & Sullivan sustine ca peste 9 miliarde de dispozitive – exceptand smartphone-uri si tablete – sunt acum conectate la Internet. Acest numar va creste intre 20 si 50 de miliarde pana in 2020, iar prognoza impactului economic este intre 4 si 11 trilioane de dolari pana in 2025.

„Acest nou software va sustine un numar mare de dispozitive IoT si va permite retelelor existente sa functioneze ca baza de dezvoltare pentru orasele inteligente, utilitati si alte industrii”, spune Thomas Noren, Vice Presedinte, Head of Radio Product Management, Ericsson. „Software-ul va utiliza o amprenta ampla a infrastructurii retelei existente pentru dezvoltarea IoT, permitand lansarea unei conectivitati IoT sigure cu un cost scazut. Munca noastra cu unul din cei mai mari furnizori de IoT, AT&T, va ajuta sa ne adresam intregii diversitati de utilizari IoT in reteaua lor.”