Orange si Telekom
Telefoane Mobile

Telekom Romania a incheiat un acord de roaming national cu Orange pentru a oferi servicii 4G si 4G+

Orange si Telekom

Telekom Romania a anuntat ca incheiat un acord de roaming national  cu Orange Romania.In baza acestui acord clientii Telekom Romania vor putea utiliza reteaua Orange 4G/4G+, beneficiind de acoperire extinsa si calitate superioara pentru serviciile 4G si 4G+.

Acordul de roaming national dintre Telekom Romania Mobile Communications S.A. si Orange Romania S.A. acopera serviciile de date 4G si 4G+, precum si serviciile de voce prin intermediul retelei LTE, oferind clientilor Telekom o experienta superioara in utilizarea serviciilor de broadband mobil. Astfel, clientii Telekom Romania se vor putea bucura de tehnologiile de comunicatii 4G si 4G+ chiar si atunci cand nu se afla in aria de acoperire a retelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea retelei Orange 4G/4G+, care acopera 72% din populatie la nivel national si 96% din populatia urbana. Trecerea de la o retea la alta se va face fara intreruperi si nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori.

Beneficiile acestui proiect vor permite Telekom Romania sa continue investitiile in regiunile neacoperite in prezent si sa promoveze oferte si servicii competitive, in avantajul clientilor.

Prin acest demers, Telekom Romania isi consolideaza oferta de servicii broadband printr-un avans semnificativ al serviciilor de comunicatii 4G, in plus fata de tehnologia de varf FTTx care ofera clientilor viteze de Internet de pana la 1 Gbps si cele mai bune servicii de televiziune.

Independent de acordul de roaming national, Telekom Romania si Orange Romania au semnat, de asemenea, un contract de acces la reteaua fixa urbana de fibra optica a Telekom. Acesta permite Orange sa intre pe piata serviciilor de comunicatii fixe si sa ofere clientilor sai Internet fix de mare viteza, precum si servicii TV imbunatatite.

Formatul acestor proiecte, care au la baza cele doua contracte, permite Telekom Romania si Orange Romania sa concureze in continuare independent pe piata, in conformitate cu propriile politici comerciale si strategii de business.

Mai multe detalii privind ofertele comerciale care au la baza acordul de roaming national vor fi comunicate in perioada urmatoare.