Asus RT-AC5300 si RT-AC88U
Retelistica

Routerele Asus RT-AC5300 si RT-AC88U au ajuns in Romania

Asus RT-AC5300 si RT-AC88U

ASUS a lansat in Romania routerele RT-AC5300 si RT-AC88U, alaturi de repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U.RT-AC5300 este echipat cu 8 antene si tehnologie Broadcom NitroQAM. Routerul RT-AC88U ofera rate de transfer combinate de pana la 3168 Mbps, optim pentru streaming video 4K/UHD. Repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U este un model de top ce extinde acoperirea wireless. Acesta functioneaza in retele Wi-Fi 802.11ac si ofera viteze de transfer de pana la 1900Mbps.

ASUS RT-AC5300 este un router tri-band wireless de inalta performanta, cu tehnologie Broadcom NitroQAM ce ofera, in mod combinat, cele mai mari viteze Wi-Fi din lume cu valori ce ajung la 5334Mbit/s1. Conceput de la bun inceput ca un model de ultima generatie pentru entuziasti si pasionatii de jocuri, RT-AC5300 utilizeaza o configuratie de antene MIMO 4×4 (4 transmitatoare, 4 receptoare) pentru toate cele trei benzi. Combinat cu AiRadar pentru formarea fasciculului de unde si Tri-Band Smart Connect, RT-AC5300 ofera performante remarcabile pentru dispozitive multiple, acoperind o arie foarte larga.

ASUS RT-AC5300 include un accelerator de performanta pentru gamingul online, prin intermediul Gamers Private Network (GPN) de la WTFast, care reduce in mod semnificativ timpii de raspuns si latenta, oferind o experienta de neegalat in orice joc multi-player online. Avand viteze mai bune decat o legatura prin cablu, RT-AC5300 va fi un avantaj pentru orice jucator ce are nevoie de libertatea unei conexiuni wireless cu performanta si stabilitatea unei conexiuni cablate.

Cele mai mari viteze Wi-Fi pentru mai multe dispozitive

Latimea de banda a unui router wireless este impartita intre dispozitivele conectate ce se afla in casa, incluzand laptopuri, telefoane mobile, tablete sau televizoare inteligente. Pentru a furniza latimea de banda suplimentara pentru aceste dispozitive, RT-AC5300 utilizeaza trei benzi din clasa AC5300, cu doua benzi inteligente de 5GHz si una de 2.4GHz. Tehnologia Broadcom NitroQAM creste viteza maxima a fiecarei benzi de 5GHz de la valoarea standard de 1734Mbit/s la 2167Mbit/s, iar cea de 2.4GHz creste de la 800Mbit/s la 1000Mbit/s pentru un total de 5334Mbit/s, de cinci ori mai mult decat o conexiune cablata Gigabit Ethernet. Viteza de transfer dusa la extrem confera o serie de avantaje routerului RT-AC5300, utilizatorii avand toate resursele necesare pentru gaming online cu latente reduse, streaming fluid pentru clipuri 4K/UHD si partajarea rapida a fisierelor intre dispozitivele conectate.

Pentru o acoperire pe mai multe niveluri si in mai multe camere, ASUS RT-AC5300 utilizeaza opt antene externe dual-band, detasabile, in configuratie MIMO 4×4, cu ASUS AiRadar. Acesta din urma concentreaza semnalul Wi-Fi catre dispozitivul conectat pentru a imbunatati performanta, stabilitatea si acoperirea.

Accelerator pentru jocuri incorporat, jocuri rapide online

ASUS RT-AC5300 include un client exclusiv si inregistrarea gratuita in WTFast, oferind utilizatorilor cea mai buna experienta pentru jocurile online, fara costuri aditionale2. WTFast foloseste GPN, o retea dedicata, globala, ce ofera utilizatorilor cei mai mici timpi de raspuns si cele mai scazute latente, parametri critici pentru jocurile online. GPN poate reduce timpul pentru ping cu 30-60%, reduce abaterile de la viteza medie cu 70-90% si taie raspunsurile rutelor invalide cu 70-90%.

Prin rutarea automata a pachetelor de date din jocuri pe cea mai eficienta ruta de internet, pierderile de informatie sunt reduse, asigurand raspunsul rapid si o experienta placuta de gaming. GPN suporta practic toate jocurile multi-player de competitie si are setari optimizate pentru cele mai populare titluri.

Acceleratorul pentru jocuri este integrat in RT-AC5300, este usor de configurat cu ajutorul interfetei ASUSWRT si nu consuma resursele sistemului ce ruleaza jocul. De aceste avantaje pot beneficia toate platformele conectate inclusiv cele cu: Windows, Mac OS, Linux si consolele de jocuri, indiferent de producator sau versiunea sistemului de operare.

ASUS RT-AC5300 dispune de multe tehnologii de ultima generatie pentru imbunatatirea performantelor si a stabilitatii, chiar si in retelele aglomerate. Tehnologia Tri-Band Smart Connect selecteaza in mod inteligent frecventa optima pentru fiecare dispozitiv, bazandu-se pe viteza acestuia, puterea semnalului si aglomerarea fiecarei benzi. Acest lucru inseamna ca utilizatorul nu trebui sa decida ce banda trebuie sa foloseasca, devreme ce RT-AC5300 face acest lucru in mod automat. Rezultatul consta intr-o acoperire mai buna si in mai multe conexiuni stabile, in permanenta.

Pentru utilizatorii avansati, suportul pentru Link Aggregation (802.3ad) furnizeaza o modalitate de combinare a celor doua porturi Gigabit Ethernet LAN intr-o singura conexiune cablata, ultra-rapida, de 2Gbit/s (utilizand doua cabluri de retea).3 Aceasta functie, gasita in mod normal pe switch-urile profesionale, va primi o atentie speciala din partea utilizatorilor ce poseda servere de stocare NAS, compatibile cu acest standard. Utilizatorii vor putea sa exploateze la maximum capacitatile serverelor NAS, pentru backup-ul rapid al datelor si partajarea acestora.

Retele mai rapide cu RT-AC88U

Routerul ASUS RT-AC88U accelereaza traficul in retea cu ajutorul a tehnologiei Broadcom NitroQAM obtinand rate de transfer de pana la 3167Mbit/s. Designul cu patru antene, combinat cu ASUS AiRadar pentru modelarea semnalului radio, ofera o acoperire mai larga si mai stabila. RT-AC88U are la baza un procesor dual-core, tactat la frecventa de 1.4GHz, pentru performante superioare in utilizare. Rata de transfer a datelor prin portul USB poate atinge valori de pana la 100MB/s, in timp ce transferul de la WAN catre LAN se apropie de 1800Mbps. Pasionatii de jocuri online vor aprecia routerul RT-AC88U datorita acceleratorului integrat, motorizat de Gamers Private Network de la WTFast. Alte inovatii includ suportul pentru Link Aggregation 802.3ad, ce permite combinarea a doua porturi Gigabit Ethernet LAN intr-o singura conexiune cablata.

ASUS RT-AC88U este alegerea ideala pentru utilizatorii care doresc o acoperire extinsa, usurinta in exploatare, conexiuni mai rapide si mai stabile.

Extinde aria de acoperire Wi-Fi cu RP-AC68U

Repetorul de semnal Wi-Fi RP-AC68U este un model de top ce extinde acoperirea wireless. RP-AC68U functioneaza in retele Wi-Fi 802.11ac, oferind viteze de pana la 1900Mbps. Finisajele stilate ascund un design format din patru antene interne (trei receptoare si patru transmitatoare) ce ajuta la extinderea retelei Wi-Fi 802.11ac. Cu ajutorul portului USB 3.0 integrat, RP-AC68U poate conecta diferite medii de stocare cu interfata compatibila, devenind un centru pentru interconectarea retelei de acasa. Cinci porturi Gigabit Ethernet adauga mai multa flexibilitate pentru conexiunile prin fir, iar modul Media Bridge permite utilizatorilor sa transforme orice conexiune cablata intr-una wireless.