Stiri,  Telefoane Mobile

Alcatel Pixi 3, Samsung Galaxy Trend 2 Lite, Huawei Y530 cele mai bine vandute smartphone-uri in 2015 la EuroGsm

Alcatel-OneTouch-PIXI-3-5.5

2015 a fost anul in care interesul clientilor EuroGsm pentru achizitionarea de smartphone-uri si gadget-uri a continuat sa creasca.Astfel, ponderea achizitiilor de smartphone-uri a crescut cu 20% fata de anul anterior, aceasta fiind propulsata inclusiv de evenimente si de campanii dedicate pentru Black Friday, Back to School, Pasti sau Craciun.

In magazine, telefoanele preferate de catre consumatori au fost Alcatel Pixi 3, Samsung Galaxy Trend 2 Lite si Huawei Y530. Din categoria premium, cele mai bine vandute smartphone-uri au fost Samsung Galaxy S6, iPhone 6s si Samsung Galaxy Prime.

In timp ce, publicul din magazinele EuroGsm manifesta un comportament traditionalist in achizitii, magazinul online atrage un public diferit, care acorda mai multa importanta capacitatilor si performantei produselor. Astfel, cele mai bine vandute telefoane din categoria smartphone-uri, in anul 2015, in magazinul online al EuroGsm, au fost: LG Nexus 5x, Samsung Galaxy S6 si Huawei P8 Lite.

”In 2015, romanii au continuat sa fie interesati de telefoane de top, cat mai performante si mai inteligente, ceea ce a generat inclusiv o crestere a gadget-urilor vandute in acest an. Pe de alta parte, publicul interesat de smartphone-uri reactioneaza diferit ”la raft”, fata de mediul online. In timp ce in magazine putem observa ca avem parte de un public mai orientat catre eficienta si cost scazut, in online publicul prefera telefoane de top, ultra-performante, ce pot fi folosite cu succes ca niste mini-calculatoare. Acest lucru s-a vazut inclusiv in evolutia pretului mediu la achizitia atat din magazine, cat si din mediul online – in ambele cazuri intalnim o valoare in crestere. Este o tendinta normala, credem noi, ce se va accentua in anii urmatori, pe masura ce va creste procentul celor care vor cumpara online” a declarat Zoltan Halmai, director comercial al EuroGsm.

In ceea ce priveste categoria ”economy”, aceasta continua sa atraga interesul unui public mai traditionalist, interesat mai degraba de fiabilitate si de autonomia bateriei. Acestia prefera sa realizeze astfel de achizitii direct din reteaua de magazine, iar modelele cele mai populare au fost Nokia 108, Nokia 225 si Samsung e1200.

In anul 2016, compania se asteapta, pe langa cresterea procentului de achizitii online, la o crestere de peste 20% in achizitia de gadget-uri si accesorii.