SafeKids
Securitate

Fac parintii suficient pentru a-si proteja copiii in mediul online?

SafeKids

Un studiu realizat de Kaspersky Lab si B2B International arata ca 52% dintre parinti cred ca amenintarile care ii pandesc pe copiii lor in mediul online sunt in crestere – de la cyberbullying la continut inadecvat – iar 39% le vorbesc despre posibile pericole.

Sondajul a aratat ca un adult din cinci (20%) nu face nimic pentru a-si proteja copiii de amenintarile de pe Internet, cu toate ca un procent similar (22%) chiar si-a vazut copilul confruntandu-se cu o amenintare in mediul online, inclusiv vizionare de continut inadecvat, intalnirea unor necunoscuti periculosi sau cyberbullying. 53% dintre respondenti se tem, de asemenea, ca Internetul le afecteaza sanatatea sau starea de bine a copiilor, intr-un fel sau altul.

O treime dintre parinti (31%) simt ca nu au niciun control asupra a ceea ce vad sau fac cei mici in mediul online, dar aproape doua treimi (61%) nu vorbesc cu copiii lor despre amenintarile de pe Internet. Atunci cand se iau masuri, ele sunt, in mare, ineficiente; de exemplu, 28% dintre respondenti spun ca verifica istoricul de navigare pe Internet al copilului, desi pana atunci mare parte din rau este posibil sa fie deja facut. Doar un sfert (24%) dintre acestia au instalat un program de control parental.

SafeKids

“Pentru multi tineri, a devenit parte din rutina sa foloseasca telefoane mobile si computere pentru a intra online, deseori fara sa fie supravegheati de parinti sau atunci cand sunt in afara casei”, spune David Emm, Principal Security Researcher at Kaspersky Lab. “Studiul nostru arata ca numerosi parinti simt ca nu au nicio putere sa controleze ce se intampla pe aceste dispozitive. Totusi, sunt multe lucruri simple si folositoare pe care parintii le pot face pentru a-i proteja pe tineri. Important este sa imbine masuri practice, cum ar fi programe de control parental si pastrarea computerelor in zonele frecventate de toata familia, sau sa aiba discutii cu copiii despre potentiale amenintari si cum sa le facem fata.”

Kaspersky Total Security – multi-device si Kaspersky Safe Kids pot face viata parintilor mai usoara, protejandu-I pe copii de amenintari si supraveghindu-le activitatile pe dispozitive cu Windows, Mac OS X, iOS si Android. Programele Kaspersky Lab fac mai mult decat sa protejeze copiii de continut inadecvat pe site-uri si aplicatii, ele impiedica, in plus, dezvaluirea de informatii confidentiale si ii ajuta pe parinti sa controleze perioadele pe care copiii le petrec pe dispozitive conectate la Internet.

Mai multe informatii despre amenintarile online pentru copii si sfaturi despre cum sa se protejeze sunt disponibile pe portalul educational al Kaspersky Lab, kids.kaspersky.com.