Filme,  Stiri Filme

Cei opt odiosi / The Hateful Eight vizionat in avanpremiera de vedete

Marina Neagu

„Cei opt odiosi / The Hateful Eight” – cel de-al optulea film al excentricului regizor Quentin Tarantino – a fost vizionat aseara in avanpremiera de catre presa, bloggeri si vedete, la Cinema City din AFI Palace Cotroceni. Au urmarit noul western scris si regizat de Quentin Tarantino vedetele Ioana Ghinghina, Tily Niculae, Oana Tache, Olivia Alexandra Nita, Andrei Leonte, Dorin Chiotea, Petre Fumuru, Simona Taranu, Camelia Baltoi, Daniel Nitoiu si Marina Neagu.

Filmul e presarat cu dialoguri amuzante si absurde, marca Tarantino, iar coloana sonora este produsa de legendarul compozitor de muzica de film Ennio Morricone, care a fost recent premiat la Globurile de Aur 2016 pentru „Cei opt odiosi” la categoria „Cea mai buna coloana sonora originala de film”.

Povestea
In Statele Unite, la cativa ani dupa Razboiul Civil, o trasura se prabuseste prin tinutul inghetat din Wyoming. Pasagerii – vanatorul de recompense John Ruth (Kurt Russell) si fugara sa Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) – se indreapta spre orasul Red Rock unde Ruth, cunoscut prin partile locului drept „Calaul”, o va aduce pe Domergue in fata justitiei pentru presupune fapte reprobabile si o va spanzura.

Pe drum, cei doi intalnesc doi straini: Maiorul Marquis Warren (Samuel L. Jackson) si Chris Mannix (Walton Goggins), impreuna gasind adapost la hanul Minnie’s Haberdashery, unde insa, contrar asteptarilor, sunt intampinati de patru figuri nefamiliare: Bob (Demian Bichir), care se ocupa de han in lipsa lui Minnie, plecata sa isi viziteze mama, Oswaldo Mobray (Tim Roth), Joe Gage (Michael Madsen) si Sanford Smithers (Bruce Dern). Pe masura ce viscolul se inteteste peste adapost, cei opt straini incep sa-si dea seama ca s-ar putea sa nu mai ajunga in Red Rock pana la urma.

Filmul „Cei opt odiosi / The Hateful Eight” este distribuit de Forum Film Romania si are premiera pe 15 ianuarie 2016: