Noutati

Endava livreaza, din Romania, proiecte bazate pe Scala

BUCHAREST_Open_Space_829

Endava, una dintre companiile de servicii IT cu o crestere rapida in regiune, a livrat deja cu succes din Romania proiecte bazate pe limbajul de programare modern Scala pentru organizatii mari, in special din domeniul financiar, si continua sa dezvolte permanent capabilitatile Scala in cadrul organizatiei. De altfel, la Bucuresti, Endava are unul dintre centerele de excelenta pentru proiecte bazate pe Scala.

Schimbarile rapide in dezvoltarea software au facut posibila crearea de sisteme robuste, dar adaptabile, care sunt capabile sa reactioneze la schimbarile dinamice care au loc in comportamentul consumatorilor. Aceste sisteme sunt cheia inovatiei in business si pietre de temelie care ajuta companiile sa ramana competitive in contextul de piata actual, in care lucrurile se misca atat de rapid. Una din schimbarile cheie in dezvoltarea software a fost aparitia Scala, un limbaj de programare modern, care ofera productivitate mai mare si poate sta la baza unor sisteme reactive, scalabile.

„Cu toate ca este un limbaj de programare relativ nou, Endava a creat deja un nucleu puternic de specialisti Scala in interiorul organizatiei si suntem hotarati sa ne dezvoltam capabilitatile in aceasta zona. Dezvoltarea la nivel de grup a unui nucleu de peste 50 de programatori specializati in Scala ne permite sa livram solutii software competitive bazate pe Scala din centrele noastre din Europa Centrala si de Est. Echipa a acumulatdeja experienta practica semnificativa pe aceasta tehnologie si a livrat o platforma de plati inovativa bazata pe Scala”, a declarat Eoin Woods, CTO Endava.

Platforma de plati a fost dezvoltata de centrul Endava din Bucuresti. Proiectul a constat in livrarea unei arhitecturi de referinta orientata pe microservicii in care procesarea informatiei este comandata de evenimente si a fost realizat pentru un client care dorea sa isi transforme afacerea prin intermediul unei platforme pozitionate pentru a introduce un nou standard in ceea ce priveste modul in care sunt livrate serviciile in intreaga industrie financiara.

La Bucuresti, compania are 25 de angajati specializati pe Scala si investeste constant in dezvoltarea echipei.

Pe langa livrarea de proiecte catre clienti, Endava sustine dezvoltarea de software bazat pe Scala, astfel incat programatorii specializati in Scala participa la cursuri si programe de training pentru experti in programare functionala si reactiva, iar compania este membra a Typesafe Partner Programme. Typesafe este o platforma de top care permite dezvoltarea de aplicatii reactive. De asemenea, Endava se implica in comunitatea IT prin participarea la evenimente dedicate, ca sponsori sau cu prezentari sustiunute la conferintele Scala importante.

In decembrie, 13 specialisti Endava s-au alaturat unui numar de 750 arhitecti, dezvoltatori si experti in programare functionala la conferinta Scala eXchange 2015, organizata la Londra. Una dintre prezentarile cheie de la Scala eXchange a fost sustinuta de Bogdan Roman, Senior Development Consultant la Endava. Adresata specialistilor IT familiarizati cu Scala, prezentarea „Time Travelling in Distributed Software Systems” analizeaza nevoia de a renunta la abordarile conventionale in dezvoltarea produselor software care raspund unor nevoi exclusiv actuale, in favoarea unor procese alternative cu accent pe conceptul de Event Sourcing si pe principiul Command Query Responsibility Segregation. Prezentarea lui Bogdan Roman a inclus si un ghid pas cu pas privind constructia unui sistem reactiv folosind platforma Typesafe.

„Pentru a ne asigura ca specialistii nostri Scala continua sa isi aprofundeze cunostintele si sa isi perfectioneze abilitatile, Endava a dezvoltat Scala Practice, o initiativa interna ce creeaza un mediu care permite schimbul de cunostinte si de abilitati. Astfel, ne asiguram ca specialistii nostri Scala sunt aliniati cu tot ce este nou cand vine vorba de inovatie Scala”, a adaugat Eoin Woods.