Huawei Mate 8
Telefoane Mobile

CES 2016: Huawei Mate 8 este primul smartphone cu procesor Kirin 950

Huawei Mate 8

Huawei a lansat astazi, in cadrul conferintei de presa de la CES 2016, Huawei Mate 8. Mate 8 este primul smartphone care vine cu un procesor Kirin 950. Produs intern de compania chineza procesorul integreaza patru nuclee A72 de 2,3 GHz, carora li se adauga inca patru nuclee A53 de 1,8 GHz. Puterea de procesare a noului processor este cu 100% mai mare, are o preformanta crescuta cu pana la 125% la GPU si o eficienta a consumului de energie de pana la 70%, in comparatie cu procesorul Kirin 925.

Mate 8 are un corp unibody elegant, completat de un ecran de 6 inci. Cu un raport ecran-carcasa de 83%, telefonul este subtire si compact. Ecranul curbat din sticla 2,5D si corpul din aluminiu, utilizat si in industria aerospatiala, se imbina perfect, conferind atat eleganta, cat si utilitate practica telefonului.

Mate 8 vine echipat cu o baterie de 4000mAh. In plus, datorita tehnologiei de incarcare rapida, telefonul poate fi incarcat in doar 30 de minute, care sunt suficiente pentru o zi de utilizare. Astfel, utilizatorii normali pot folosi telefonul, fara a-l incarca, timp de 2,36 zile, iar utilizatorii care petrec mult timp butonand device-ul il pot folosi, fara incarcare, timp de 1,65 zile.

Ruland interfata proprietara Huawei, EMUI 4.0 si versiunea Android Marshmallow 6.0, Huawei Mate 8 ofera sute de imbunatatiri ale experientei de utilizare, inclusiv un serviciu incorporat care optimizeaza automat performanta sistemului. In plus, Mate 8 include un mod split-screen care permite jonglarea intre diferite aplicatii, care pot fi vizualizate concomitent pe ecranul telefonului.

Noul smartphone Huawei Mate 8 include un cititor de amprente de noua generatie, cu tehnologii imbunatatite pentru mai multa siguranta, precum senzorul circular de citire a amprentelor care imbunatateste zona de identificare cu 10%.

Suplimentar, identificarea amprentei are trei nivele de securitate, oferindu-le utilizatorilor mai multa protectie. In plus, noul design al senzorului creste deasemenea viteza de deblocare cu 100%.

Mate 8 mentine doua standarde de interfata a amprentelor pentru a imbunatati experientele de plata cu smartphone-ul, respectiv standardele Fast Identity Online (FIDO) si Android M. CPU-ul suporta deasemenea criptarea in timp real, pentru o mai buna protectie a datelor.

Noul model Huawei Mate 8 ofera posibilitatea de a parola cardul microSD din telefon astfel ca, daca telefonul este furat sau pierdut, datele utilizatorului, disponibile pe cardul microSD, nu vor putea fi obtinute.

In ultimii trei ani, Huawei a investit 98 milioane de dolari pentru a dezvolta primul procesor propriu al imaginii, pentru focalizare mai rapida, claritate sporita si o redare mai fidela a culorilor. Mate 8 are o camera foto revolutionara de 16 MP, cu senzor Sony IMX298, si o camera foto secundara de 8 MP cu un nou algoritm de beauty pentru a putea surprinde selfie-ul perfect.

Huawei Mate 8 integreaza tehnologia “Super Hands-Free 3.0” care permite utilizarea hands-free intr-o varietate de medii. Fie ca utilizatorii se afla intr-o masina, intr-o sala de conferinte sau la o petrecere aglomerata, acestia se vor putea bucura de conversatii clare, aflandu-se pana la 3 metri departare de telefon.

Cu un mod dedicat reducerii zgomotelor de fundal, Mate 8 face ca teleconferintele sa fie mai clare decat inainte, oriunde ar avea loc.

Mate 8 ofera posibilitatea inregistrarii audio omnidirectionale si a redarii directionale. Cele trei microfoane integrate detecteaza automat sursele sunetelor si inregistreaza vocile din toate directiile. In timpul redarii, utilizatorii pot alege orice directie a sursei sunetelor, pe care vor sa o asculte. In plus, Mate 8 ofera un mod de rearanjare a imaginilor, care indreapta in mod automat imaginile capturate dintr-un unghi, pentru o vizualizare mai buna.

Mate 8 suporta conectivitate globala si mai multe frecvente decat orice alt telefon dual-SIM, inclusiv 4 frecvente 2G, 9 frecvente 3G si 18 frecvente 4G in 217 tari si regiuni, cu 1334 setari ale operatorilor. Aceasta facilitate transforma smartphone-ul Mate 8 in telefonul ideal pentru oamenii de afaceri care calatoresc in intreaga lume.

Pretul anuntat pentru noul Mate 8 este de 599 euro in varianta cu 3GB de memorie RAM si 32GB de memorie interna in timp ce varianta cu 4GB RAM si 64GB memorie interna are un pret de 699 euro.