HTC Vive
Alte gadgeturi

CES 2016: HTC a prezentat Vive Pre VR

HTC Vive Pre

HTC a prezentat la CES 2015, Vive Pre, cea de-a doua generatie a sistemului VR editia pentru dezvoltatori.Fiecare componenta a fost reproiectata de la zero pentru a furniza confort, ergonomie si performante sporite. Casca este acum mai compacta si are un design actualizat al curelei, care ofera mai multa stabilitate si echilibru. Datorita insertiilor de spuma interschimbabile si accesoriilor pentru nas din interior, Vive Pre se potriveste in mod confortabil si sigur oricarui utilizator. Vive Pre poate fi ajustat cu usurinta pentru diferite forme faciale, ramanand in acelasi timp compatibil cu diverse tipuri de ochelari.

Vive Pre aduce in spatiul virtual elemente din lumea reala. O noua camera frontala permite utilizatorului sa aiba mai multe activitati, atat in lumea virtuala cat si in cea reala, imbinand elementele fizice cu spatiul virtual datorita sistemului Chaperone. Utilizatorul poate lua loc, isi poate cauta bautura si poate purta conversatii fara a scoate casca.

Completand experienta VR, controlerele Vive au fost optimizate cu ergonomie imbunatatita si muchii mai rafinate, un mai bun echilibru, noi butoane si grip pad-uri pentru a se simti mai confortabil in palma. Controlerele sunt dotate acum si cu acumulatori reincarcabili din litiu-polimer, cu incarcare micro-USB care asigura peste 4 ore de functionare cu o singura incarcare.

Senzorii ficsi ai sistemului Vive au fost si ei reproiectati pentru a fi mai compacti, mai silentiosi si asigura o mai buna urmarire a utilizatorului in mediul dat.

HTC Vive va fi primul hardware VR care suporta SteamVR. Create de Valve, tehnologia de urmarire Steam VR si sistemul Chaperone sunt optimizate pentru utilizarea cu Steam, una dintre cele mai mari platforme online pentru jocuri si software pentru PC, Linux si Mac.

De la anuntarea Vive, HTC si Valve au lucrat cu mii de dezvoltatori si parteneri pentru crearea de continut VR intr-un spectru larg de sectoare, de la jocuri si divertisment la sanatate, industria auto, retail si educatie. HTC si cei peste 15 parteneri Vive vor prezenta aplicatiile VR in cadrul CES 2016. Producatorul auto de top Audi a creat o experienta de retail de lux, in care consumatorii pot explora modele de masini virtuale, incluzand Audi R8, iar Dassault va prezenta modul in care compania dezvolta viitorul designului de produse 3D in VR. Tot la CES 2016, HTC va prezenta un nou brand pentru Vive.

Vive va avea lansarea comerciala in aprilie 2016. HTC si Valve vor incepe noul an realizand si distribuind 7.000 de unitati suplimentare catre dezvoltatorii de continut.