huawei marine
Retelistica,  Stiri

Huawei Marine inaugureaza un cablu submarin cu o lungime de 14.530 km

huawei marine

Huawei Marine, furnizor global de retele submarine, a anuntat ca noul sistem West African Cable System (WACS), in lungime de 14.530 km, recent modernizat la tehnologia 100G, a fost pus in functiune in urma completarii cu succes a unui program strict de testare si certificare pentru clienti.

Noul cablu submarin va oferi viteza si latime de banda mai mari pentru 14 tari, de pe coasta din Africa de Sud pana in Anglia.

WACS este operat de un consortiu de 18 furnizori regionali si internationali, lansat in 2012 cu tehnologie 10G si proiectat initial cu o capacitate de 5.12Tbits/s. Upgrade-ul la 100G utilizeaza tehnologiile inovatoare Huawei, precum a treia generatie ce are la baza tehnologii ca Soft Decision-Forward Error Correction (SD-FEC) si bits interleaving, ceea ce garanteaza compatibilitatea canalelor de 100Gbit/s cu vechile canale originale de 10Gbit/s. In prezent, capacitatea de transfer a crescut la 14,5Tbit/s, aducand imbunatatiri semnificative performantei si fiabilitatii, maximizand in acelasi timp profitul investitiei clientilor.

Vishen Maharaj, Presedintele Comitetului de Management al Consortiului WACS, a declarat: “Multumita eficientei si expertizei echipei de implementare Huawei Marine, impreuna cu tehnologia lor de varf pentru transmisiuni, upgrade-ul WACS a fost terminat fara probleme si la timp, indeplinind angajamentele noastre permanente fata de clienti.”

Mike Constable, CEO al Huawei Marine, a notat: “Dezvoltarea rapida a aplicatiilor de internet si mobile, a continutului video de inalta rezolutie si a altor aplicatii ce folosesc in mod intensiv conexiunile de date, precum serviciile de cloud, duc constant la cresterea cererii pentru latimi de banda extinse.
Capacitatea de transfer suplimentara, disponibila acum prin cablul submarin WACS, va imbunatati semnificativ comunicatiile internationale si va stimula dezvoltarea economica in regiunea deservita,” a declarat Mike Constable, CEO pentru Huawei Marine.