Stiri

Black Friday – record pentru platile online

Antonio Eram

Editia Black Friday de anul acesta a depasit toate estimarile comerciantilor si procesatorilor din Romania. In ziua de 20 noiembrie, NETOPIA mobilPay, liderul platilor digitale din Romania, a inregistrat tranzactii online cu cardul de 3 ori mai mari si de 2,5 ori mai multe fata de Black Friday-ul de anul trecut, iar suma medie cheltuita online s-a ridicat la 500 de lei, fata de 340 lei in 2014.

Cu o zi inainte de startul reducerilor specifice, NETOPIA mobilPay estimase un buget mediu de 460 lei pentru Black Friday, respectiv dublarea tranzactiilor online fata de restul anului. Cele mai recente informatii arata ca platile procesate online s-au triplat valoric fata de Black Friday-ul anterior, volumul lor fiind de 2,5 ori mai mare.

Suma medie cheltuita online cu cardul in editia din acest an a evenimentului de shopping Black Friday a crescut cu 50% fata de editia din 2014, iar cea mai mare plata online cu cardul s-a ridicat anul acesta la peste 40.000 lei (9.000 euro).

Potrivit reprezentantilor NETOPIA mobilPay, „minutul de aur” al cumparaturilor online s-a inregistrat intre 9:00-9:01, cand s-au procesat peste 350 de tranzactii, iar „intervalul de aur” a avut loc intre 9:00 si 9:06, cand s-au procesat circa 1.700 de plati online cu cardul.

„Am avut parte de un Black Friday exploziv, care ne-a depasit orice asteptare sau predictie. Romanii au platit cu cardul fara rezerve, au incercat sa plateasca fara sa verifice daca au fonduri suficiente. Ganditi-va ca am avut tranzactii respinse in valoare de peste 1,5 milioane euro, pe motiv de ‚fonduri insuficiente’. Deci, intentiile de cumparare erau mult mai mari”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Inclusiv platile cu Bitcoin au atins de Black Friday un numar record. Potrivit lui Antonio Eram, in noaptea de joi spre vineri s-au inregistrat de aproximativ 3 ori mai multe plati cu moneda digitala fata de o zi obisnuita, iar suma medie achitata cu Bitcoin de Black Friday s-a ridicat la 470 de lei.