Stiri

MasterCard incheiat un parteneriat lung cu SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor - MasterCard (1)MasterCard si SOS Satele Copiilor Romania au incheiat un parteneriat pe termen lung pentru sustinerea programului Hope for Youth, cu scopul de a creste nivelul de educatie financiara al copiilor din programele asociatiei. Hope for Youth reprezinta o parte esentiala din planul SOS pentru ingrijirea copiilor, oferindu-le acestora multiple oportunitati de dezvoltare pentru integrarea lor cu succes in societate.

MasterCard va furniza materiale si suport informational pentru sustinerea educatiei financiare in cadrul programului Hope for Youth. Astfel, compania va derula sesiuni de training pentru consultantii ONG-ului si va oferi materiale de suport special adaptate fiecarei categorii de varsta. Acestea vor reprezenta baza de dezvoltare a abilitatilor financiare pentru copiii din organizatie. Un numar de 105 copii, cu varste intre 13 si 18 ani, din toate cele trei programe ale SOS, din Bucuresti, Sibiu si Bacau, vor beneficia, in urma parteneriatului de programul de educatie financiara.

Georgia Baltag, Marketing Manager pentru Romania, MasterCard, a declarat: “MasterCard se preocupa constant de cresterea gradului de educatie financiara, atat prin campanii proprii de educare, cat si prin sustinerea unor proiecte in aceasta zona, cu rolul de a ridica nivelul incluziunii financiare. Speram ca prin parteneriatul cu SOS Satele Copiilor Romania sa le putem oferi copiilor dezavantajati social o sansa in plus de a-si atinge potentialul si de a deveni generatia viitoare de oameni inovativi, dinamici si responsabili, de care avem nevoie.”

Carmen Bruma, Manager Comunicare si Strangere de Fonduri, SOS Satele Copiilor Romania, a adaugat: “In mod normal, educatia incepe si se continua in cadrul familiei, inclusiv cea financiara. Copiii din SOS au nevoie de sprijin pe toate palierele vietii deoarece ei au pierdut sustinerea si grija familiilor biologice. Hope for Youth ne da incredere ca vom reusi sa contribuim la pregatirea pentru viata a acestor copii si ca se vor descurca mai bine atunci cand va veni momentul sa functioneze in societate, ca tineri adulti. Suntem recunoscatori MasterCard pentru implicarea in viata si nevoile copiilor nostri.”

SOS Satele Copiilor - MasterCard (2)

Hope for Youth vizeaza dezvoltarea atitudinilor, comportamentului si aptitudinilor necesare tinerilor pentru a-si construi propriul viitor si a se integra cu succes in societate. El ofera tinerilor o varietate de oportunitati prin intermediul carora acestia isi pot dezvolta personalitatea si se pot pregati pentru o viata independenta. Programul include componente educationale, de consiliere si de pregatire.

Parteneriatul cu SOS Satele Copiilor face parte din strategia MasterCard de a sustine initiative globale si locale, ce au ca obiectiv cresterea gradului de incluziune, prin facilitarea accesului la educatie.