Interviu

De vorba cu Loredana Butnaru – Miele Romania

Loredana Butnaru_Miele Romania_3In urma celui mai recent eveniment Miele Romania, prin care au anuntat cresterea de vanzari a masinilor de spalat vase cu 75%, am stat de vorba cu Loredana Butnaru, Director de Vanzari Miele Romania, care ne-a raspuns la cateva intrebari:

1. Care sunt cele mai bine vandute produse in showroom-ul Miele, dar in Romania? Dar la nivel international?
Loredana Butnaru: In Romania, cele mai bine vandute produse sunt: aspiratoare, masini de spalat rufe, uscatoare, masini de spalat vase, statii de calcat si espressoare.
Masinile de spalat reprezinta categoria cu cele mai bune vanzari la nivel international.

2. In contextul vanzarilor in crestere in Romania, cu ce retele colaborati si ce planuri aveti in acest sens pentru viitor?
Loredana Butnaru: Anul acesta, am deschis doua magazine exclusive in Sibiu si Targu Mures si am inceput colaborari cu eMAG, Flanco, Altex. In 2016, vom continua extinderea retelei de distributie si avem in vedere lansari de produse noi.

3. Showroom-ul Miele din Romania cuprinde toate produsele Miele distribuite pe piata internationala?
Loredana Butnaru: Romania este o piata importanta si in continua crestere, iar Miele ofera aici majoritatea produselor destinate pietei europene.

4. Care este cel ieftin si cel mai scump produs din showroom si care este gama preferata de romani?
Loredana Butnaru: Aspiratoarele reprezinta gama cu cele mai mari vanzari in Romania din punct de vedere al volumului. Cel mai ieftin produs este un aspirator la 695 RON, din gama de aparatura, insa produsul cel mai ieftin poate fi sarea pentru masina de spalat vase, 22 RON. Cel mai scump produs este Master Cool, racitor de vinuri, 43.500 RON.

5. Ce garantie au produsele Miele?
Loredana Butnaru: Garantia difera in functie de campaniile dintr-o anumita perioada. De exemplu, pentru toate aspiratoarele Miele Complete C3, Miele ofera o garantie de 10 ani.
Insa produsele Miele sunt testate sa dureze minimum 20 de ani si sa asigure cele mai bune rezultate pe fiecare categorie de produs. Garantia standard la Miele la nivel european este de 2 ani.

6. Prin ce se diferentiaza produsele Miele, fata de cele ale altor competitori?
Loredana Butnaru: In primul rand, dorim sa oferim o experienta de viata, nu numai un produs. In magazinele exclusive produsele pot fi testate, clientii pot veni sa spele rufele, vasele sau sa gateasca. Dorim sa aratam ca Miele este un mod de viata, nu doar un produs.
In plus, asa cum spuneam, produsele Miele au o durata de viata de minimum 20 de ani si asigura cele mai bune rezultate pe fiecare categorie de produs.
Mai mult, pentru fiecare categorie de electrocasnice, Miele ofera gama de produse de curatare si intretinere, dar si detergenti pentru masinile de spalat vase si rufe, pentru a asigura functionarea in bune conditii un timp indelungat si pentru a obtine rezultate perfecte. Fiecare produs din gama Miele are o tehnologie unica si functii ce se regasesc doar la produsele Miele.

7. La cat se ridica investitia Miele in showroom-ul din Romania?
Loredana Butnaru: Relocarea showroom-ului din Otopeni in cladirile City Gate a insemnat o investitie de aproximativ 400.000 de euro.

8. Care sunt planurile Miele pentru 2016?
Loredana Butnaru: Asa cum spuneam anterior, pentru 2016 ne-am propus sa continuam extinderea retelei de distributie si sa lansam noi produse.