Telefoane Mobile

NOD distribuie in Romania programul Microsoft Cloud Solution Provider

Oana Barbu NOD

Network One Distribution este primul partener care implementeaza in Romania modelul de licentiere Cloud Solution Provider (CSP).

Prin programul Microsoft Cloud Solution Provider NOD furnizeaza solutii complete si acces direct clientilor catre serviciile Microsoft Cloud: Office 365, Enterprise Mobility Suite, Dynamics CRM, Azure, Project, Visio. Pe langa extinderea oportunitatilor de business, un avantaj pentru parteneri este posibilitatea de a crea practici de administrare a serviciilor impachetand orice solutii cloud Microsoft cu propriile servicii de implementare intr-o singura factura lunara pentru clienti, aducand astfel un plus de valoare in relatia cu acestia.

Oana Barbu, Chief Commercial Officer Network One Distribution, a declarat:

“In prezent observam un interes major al pietei din Romania pentru solutiile din pachetul Microsoft Office 365 si pentru solutiile de DataCenter ca serviciu, Azure. Incepand cu 2013, datele noastre indica o crestere accelerata a trendului de adoptie a solutiilor cloud, cu peste 300% de la un an la altul. Majoritatea deciziilor de migrare catre solutiile Microsoft Cloud se bazeaza pe necesitatea de optimizare a costurilor in zona de IT, pe flexibilitate in licentiere si lucrul intr-un mediu integrat de productivitate destinat companiilor.

Raspundem nevoilor partenerilor nostri cu o platforma de distributie a solutiilor software livrabile ca serviciu (SaaS- Software as a Service) multi-vendor. Aceasta platforma permite vanzarea de multiple subscriptii (abonamente) catre acelasi client, in regim de plata lunara, precum si posibilitatea de acordare a suportului catre client, prin facilitatile de administrare a diverselor setari personalizate, iar intregul proces este gestionat de catre partenerii nostri. Beneficiile pentru business-ul partenerilor si clientilor finali sunt certe: investitii minime, implementare rapida, amortizare imediata.”

Gabriela Matei, Director Commercial Microsoft Romania, a declarat:

“Network One Distribution este unul dintre primii nostri parteneri care au inteles cat de important este acest context al migrarii industriei catre solutii cloud pentru crearea de diferentiere si avantaj competitiv si a ales acest drum cu hotarare si leadership. De altfel, la conferinta internationala dedicata partenerilor Microsoft desfasurata in luna iulie in SUA, NOD a fost declarat partenerul anului pentru Microsoft Romania ca recunoastere pentru viziune, implicare si aliniere cu strategia Microsoft. Aceasta distinctie vine ca recunoastere a performantelor deosebite obtinute de acesta in dezvoltarea pietei de solutii cloud din Romania printr-un program exhaustiv de formare a competentelor de cloud pentru cei peste 3.000 de parteneri ai sai.

Astfel, a reusit sa scaleze diferite scenarii de implementare de solutii, sa desfasoare campanii de marketing inovatoare, dar si alte astfel de initiative care s-au concretizat in cresterea cifrei de afaceri pe acest segment (cloud) de aproape trei ori fata de anul precedent. In aceste conditii, adoptarea CSP de catre NOD nu este decat un pas natural, care vine sa sustina cresterea accelerata in acest segment.”

Solutiile Microsoft Cloud – Mobilitate sporita, productivitate crescuta
Mobilitatea schimba major modul in care lucram: informatia trebuie accesata rapid, de pe orice dispozitiv, oricand, oriunde. Un grad ridicat de mobilitate inseamna mai multa productivitate. Aproximativ 90% din software-ul nou dezvoltat in lumea intreaga este gandit pentru livrare in cloud. Avantajul major al solutiilor cloud consta in mobilitatea sporita de care utilizatorii acestora beneficiaza. Acestea sunt doar cateva dintre ratiunile care incurajeaza adoptarea la scara larga a solutiilor cloud; in acest sens, Microsoft a introdus si in Romania, la numai cateva luni din momentul lansarii internationale, programul “CSP – Microsoft Cloud Solution Provider”, cea mai moderna modalitate de distribuire a licentelor, cu plata lunara.