Ericsson 5G
Stiri

Ericsson lanseaza programul „5G pentru Europa”

Ericsson 5G

Ericsson lanseaza programul intersectorial de cercetare si dezvoltare „5G pentru Europa” care va aduce impreuna jucatori importanti din industrie, sectorul public si universitati de top din toata Europa pentru a consolida competitivitatea continentului pe piata globala si pentru a transforma Societatea Permanent Conectata in realitate.

Condus de Ericsson, „5G pentru Europa” se va axa pe proiecte de cercetare si inovatie care vor folosi retelele 5G ca un factor important de crestere pentru intreaga piata. Programul va derula si colaborari de cercetare intersectoriale axate pe integrarea IT&C-ului in procesele, produsele si serviciile oricarei industrii, ceea ce va intari pozitia Europei ca cea de-a doua regiune din lume in materie de bugete de cercetare si dezvoltare. De asemenea, acest program va dezvolta proiecte inovatoare care vor permite companiilor mici sa coopereze cu o gama larga de jucatori din industrie, sa interactioneze cu universitati de top si sa le asigure accesul rapid si facil la tehnologie de ultima generatie.

„5G pentru Europa” va dezvolta proiecte pilot pentru solutii 5G in domenii ca: transport, auto, Internetul Tuturor Lucrurilor, utilitati, siguranta publica, infrastructura si retail.

„5G este urmatorul pas in evolutia telecomunicatiilor mobile si va fi un factor important pentru transformarea Societatii Permanent Conectate in realitate”, a mentionat Ulf Ewaldsson, Senior Vice President & Chief Technology Office, Ericsson. „Cu toate acestea, Ericsson trebuie sa lucreze impreuna cu alte industrii pentru a intelege mai bine nevoile lor specifice de retea si pentru a descoperi toate beneficiile tehnologiilor 5G. Tocmai de aceea, datorita extinderii programului nostru dedicat 5G pentru a include importanti parteneri din intreaga Europa, vom avea acces la informatii importante care vor ajuta industriile in procesul de digitalizare, pentru a crea valoare si a consolida pozitia competitiva a industriei europene la nivel mondial.”

Printre partenerii de cercetare si din mediul academic ai programului se numara universitati tehnice de renume ca Scuola Superiore Sant’Anna din Pisa, Italia, Technische Universität Dresden din Germania, Universidad Carlos III si IMDEA Networks Institute din Madrid, Spania si King’s College din Londra, Marea Britanie.

In ceea ce priveste parteneri din industrie, programul beneficiaza de colaborarea cu wiseSense, Weiss Robotics si MyOmega System Technology din Germania si Zucchetti Centro Sistemi din Italia.

In martie 2015, Ericsson a lansat un program de cercetare si dezvoltare 5G pentru Suedia impreuna cu parteneri din industria locala si mediul academic suedez. „5G pentru Europa” extinde aceasta initiativa in 7 tari si 10 institutii, urmand ca din ce in ce mai multi parteneri sa fie inclusi in program in urmatorii ani.

Peste 60% din bugetul Ericsson dedicat cercetarii si dezvoltarii este investit in Europa si 15.000 dintre cei 25.000 de angajati din acest departament lucreaza in Europa. Ericsson este compania cu numarul cel mai mare de patente legate de comunicatiile digitale depuse la Oficiul European de Patente in 2013. Compania are parteneriate solide cu toti marii operatori din Europa si contribuie la programul european de cercetare si inovatie Union Horizon 2020, fiind implicat in aproximativ 40 de proiecte 5G.