Securitate

Kaspersky Internet Security – multi-device 2016 are functii de confidentialitate avansate

Kaspersky Internet Security 2016

Kaspersky Lab prezinta noile versiuni ale solutiei Kaspersky Internet Security – multi-device 2016. Acest produs de securitate a fost proiectat special pentru a proteja ceea ce e important pentru utilizatori: confidentialitatea online, informatiile, identitatea, banii si dispozitivul. Noua solutie include tehnologii optimizate care asigura protectia utilizatorilor, indiferent de tipul activitatii online sau de platforma folosita: Windows, OS X sau Android. A fost adaugat un set de functii noi, cu scopul de a proteja viata privata a utilizatorilor.
Conform unui studiu Kaspersky Lab, numarul utilizatorilor de internet care sunt preocupati de confidentialitatea lor in mediul online a crescut considerabil fata de anul anterior. 70% dintre utilizatori sunt ingrijorati ca cineva ar putea avea acces la fisierele lor personale, 61% se ingrijoreaza ca ar putea exista programe pe echipamentele lor care colecteaza informatii personale, iar 49% nu au incredere in propriile camere web – camerele sunt frecvent folosite pentru a spiona utilizatorii dispozitivelor. Toate aceste probleme obliga solutiile de securitate sa gaseasca noi modalitati pentru a asigura protectia vietii private a utilizatorilor. Noile versiuni ale Kaspersky Internet Security – Multi-Device si Kaspersky Total Security – Multi-Device pentru Windows sunt proiectate in acest scop si incorporeaza noi tehnologii menite sa protejeze confidentialitatea utilizatorilor.

Retelele sociale si agentiile de publicitate si de cercetare solicita adesea informatii cu privire la obiceiurile de navigare web ale utilizatorilor, localizarea geografica, istoricul lor de navigare etc. Agentiile si retelele sociale acceseaza aceste date prin intermediul browser-ului si le pot vinde si folosi ulterior pentru a directiona reclame catre utilizator, in functie de cautarile efectuate de acesta. Functia de Private Browsing inlatura astfel de informatii din traficul de internet si raporteaza utilizatorului printr-un plugin special (care este disponibil pentru Mozilla Firefox, Internet Explorer si Google Chrome) cererile blocate. Tehnologia Kaspersky Lab este diferita fata de alte instrumente incorporate in browser: produsul impiedica identificarea utilizatorilor prin intermediul fisierelor de tip cookie si instiinteaza site-urile ca nu va transmite date care ar putea duce la depistarea utilizatorii.

Nu este neobisnuit ca odata cu programele freeware sa fie instalate pe dispozitivul utilizatorului extensii suplimentare, fara stirea lui. Aceste schimbari pot afecta pagina de start a browser-ului si motorul de cautare, sau pot instala plugin-uri si/sau extensii suplimentare. Mai mult, configurarile de retea sau de sistem ar putea fi modificate fara acordul proprietarului echipamentului. Toate aceste elemente pot atenta la viata privata a utilizatorului, deoarece unele plugin-uri si extensii pot, de asemenea, sa colecteze informatii despre utilizatori si despre comportamentul lor online si sa le utilizeze in alte scopuri. Tehnologia Change Control detecteaza orice proces care incearca sa introduca astfel de schimbari, il raporteaza utilizatorului si cere permisiunea sau, din contra, blocarea explicita a acestuia.

“Viata privata a utilizatorului este un drept inalienabil, indiferent daca se refera la lumea reala sau la cea virtuala. Acesta este motivul pentru care noi, la Kaspersky Lab, facem tot posibilul pentru a proteja ceea ce este important pentru utilizatorii nostri – fisierele personale si confidentialitatea informatiilor – impotriva infractorilor cibernetici si a altor utilizatori curiosi ai internetului. Bineinteles, aceste masuri vor fi mai eficiente daca utilizatorii vor respecta regulile de siguranta online: sa isi protejeze echipamentele si conturile cu parole puternice, sa evite descarcarea de fisiere din surse nesigure si sa faca scanari periodice pentru a depista amenintarile cibernetice de pe computerele lor,” a spus Elena Kharchenko, Head of Consumer Product Management in cadrul Kaspersky Lab.

In plus, instrumentul Privacy Cleaner ajuta la eliminarea tuturor urmelor activitatii utilizatorului de pe un computer Windows, inclusiv istoricul de navigare, lista documentelor deschise etc. De asemenea, functia Webcam Protection previne interceptarea imaginilor de pe camera web, sesizeaza utilizatorii atunci cand aceasta este accesata de aplicatii legitime si ofera optiunea de a bloca integral accesul la camera.

Avand in vedere ca amenintarile cibernetice sunt in continua schimbare, expertii Kaspersky Lab recomanda utilizatorilor sa isi actualizeze in mod regulat solutiile de securitate la cea mai recenta versiune, pentru a putea dispune de cea mai buna protectie. Suita de produse Kaspersky Lab pentru utilizatori individuali include actualizari si upgrade-uri automate gratuite si poate fi accesata de la distanta prin intermediul unui cont personal My Kaspersky.