Noutati

Intel Open Doors – Intel creste frumos in Romania

Intel_bloggers inside innovation outside

Intel Open Doors a fost primul eveniment organizat saptamana trecuta pentru bloggeri, chiar la sediul Intel din Bucuresti, in cadrul caruia Intel a oferit detalii despre organizarea actuala a diviziilor de business din Romania. In cadrul evenimentului, bloggerii au patruns in atmosfera de lucru Intel si au luat contact direct cu oamenii care fac posibile “experiente extraordinare la exterior”.

Echipele Intel Sales & Marketing si Intel Romania Software Development Center, au povestit despre activitatea,proiectele lor si i-au provocat pe bloggeri la un workshop neconventional de idei, alaturi de Nike, pentru a-si imagina „The next Big Thing In Wearables”.

Pe scurt, anul acesta, Intel Romania Software Development Center a ajuns la aproximativ 240 de angajati; o noua echipa, responsabila cu optimizari in domeniul Internet of Things, a fost creata la Bucuresti; Grupul Intel Security si-a stabilit prezenta locala; iar subsidiara Wind River de la Galati a devenit parte din grupul Intel Internet of Things. Astfel, activitatea Intel in Romania este sustinuta in prezent de peste 480 de angajati in :
• Bucuresti: Intel Sales & Marketing Group
Intel Romania Software Development Center
• Galati: Wind River
• Cluj-Napoca: Intel Education.

“In ultimii 11 ani, prezenta noastra a crescut de la 4 la 480 de angajati in Romania, confirmand angajamentul nostru ferm de a investi pe plan local, pe termen lung”, a spus Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel.

Evenimentul Intel Open Doors a fost un bun prilej ca Intel sa dezvaluie in premiera detalii despre eforturile de cercetare si dezvoltare software in domeniul Internet of Things, realizate in cadrul Intel Romania Software Development Center. O echipa dedicata se ocupa de optimizarea anumitor produse Intel IoT, avand contributii in diverse proiecte Open Source.

“Prin adaugarea echipei IoT in cadrul Centrului de Cercetare si Dezvoltare Software din Bucuresti, aducem in Romania un domeniu foarte actual pentru Intel, Internet of Things”, a precizat Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center. “Centrul a ajuns acum la aproximativ 240 de angajati, de 12 ori mai multi fata de acum 5 ani”.

In cadrul evenimentului Intel, invitatii au testat produse wearables cu tehnologie Intel, precum castile SMS Audio BioSport* si smartwatch-ul Basis Peak. Totodata, compania a expus produsele Galileo, Edison, Curie:

  • Intel® Galileo prima placa de dezvoltare Intel in totalitate Open Source, atat hardware, cat si software, aspect important pentru dezvoltatori si in acelasi timp pentru comunitatile de start-up-uri, care doresc sa realizeze prototipuri de produse.
  • Intel® Edison este cel mai mic calculator din lume, de marimea unui card SD, care poate fi incorporat in gadgeturi purtabile. Modulul Intel® Curie™ este un produs de dimensiunea unui nasture pentru solutii wearables, dezvoltat de Intel.

In plus, compania Nike, invitata special in cadrul evenimentului Intel, a oferit o incursiune in zona de wearables si inovatii dezvoltate pe segmentul sport si sanatate.