Monitoare

Philips a lansat noile monitoare cu tehnologia SoftBlue

Philips lansat noile monitoare ce integreaza tehnologia inovatoare SoftBlue pentru utilizarea de acasa sau la birou.

Tehnologia SoftBlue protejeaza ochii si reduce oboseala acestora, atenuand impactul si efectul nociv pe care lumina albastra il are, fara ca exactitatea si calitatea culorilor originale sa aiba de suferit. Noile ecrane SoftBlue dedicate uzului domestic (E-line) si modelele destinate uzului profesional (P-line) vor fi disponibile din aceasta toamna.

Noile monitoare care utilizeaza tehnologia Philips SoftBlue abordeaza diferit reducerea luminii albastre daunatoare. Spre deosebire de metodele filtrelor (sticla amplasata in fata ecranului sau lentile speciale anti lumina albastra), tehnologia SoftBlue nu retine din calitatea imaginii, in timp ce filtrele tind sa duca imaginea spre o nuanta galbuie. In cel mai rau caz, acest fapt duce la scaderea calitatii imaginii oferite, cum ar fi de exemplu pentru aplicatiile folosite la investigatiile din spectrul imagisticii medicale care se bazeaza foarte mult pe fidelitatea si claritatea culorilor.

Softblue_Key_Visual

Pe de alta parte, ecranele SoftBlue diminueaza emisia luminii albastre ica de la sursa. Datorita eliminarii emisiilor de culoare albastru deschis se schimba varful lungimii de unda de la 450nm la un nivel mult mai sigur de 460nm. Ca urmare a acestei schimbari, fasciculele daunatoare sunt reduse cu peste 90% fara ca imaginea ori culorile sa aiba de suferit. Prin urmare, utilizatorii beneficiaza de aceeasi calitate a culorilor si a imaginilor cat si de protejarea ochilor lor.

In plus fata de tehnologia SoftBlue, toate cele cinci noi monitoare ofera un set impresionant de caracteristici pentru performante ale afisarii. Atat monitoarele E-Line cat si cele P-Line sunt echipate cu panouri IPS-ADS pentru unghiuri foarte largi de vizualizare de pana la 178 de grade, calitate Full HD la o rezolutie de 1920 x 1080 si difuzoare stereo icorporate care completeaza o experienta totala. Monitoarele din gama E-Line dispun de diagonale de 21.5 inci, 23.6 inci si 27 inci si de un design subtire cu comenzi touch. Monitoarele integreaza de asemenea si tehnologiile SmartContrast si SmartImage Lite care îmbunatatesc si ajusteaza contrastul, saturatia culorilor si claritatea imaginilor indiferent de modul de utilizare, la numai un buton distanta.

Softblue_Key_Visual 2

Ambele modele de monitoare din gama P-Line de 21,5 inci si 23,8 inci sunt create special pentru persoane cu adevarat ocupate. Tehnologia SoftBlue este isotita de alte tehnologii exclusive Philips care reduc oboseala ochilor: Philips Flicker-Free, tehnologie care adapteaza luminozitatea si reduce efectul de scintilatie pentru crearea unor conditii optime de vizionare. Prin intermediul suportului SmartErgo, monitorul poate fi iclinat, rotit si ajustat pe ialtime la orice nivel si unghi care se potriveste mai bine pentru utilizator. Aceste functii dovedesc ca aceste dispozitive sunt prietenoase si usor de folosit pentru oricine lucreaza i fata unui ecran, îmbunatatind productivitatea si reducand efortul. Cele doua modele din gama P-Line includ de asemenea versiunea profesionala si de calitate a tehnologiei SmartImage, cu optimizarea dinamica a contrastului imaginilor, gradul de saturatie al culorilor, plus un mod special de economisire a energiei electrice. Pentru a putea fi economisita si mai multa energie, sistemul PowerSensor detecteaza daca utilizatorul a plecat din fata monitorului si reduce automat luminozitatea ecranului. Acest lucru reduce costurile de energie cu pana la 80% si creeaza conditii pentru o perioada de viata mai lunga a monitorului.