Stiri

IFA 2015: Internet of Things de la Samsung prinde viata

Samsung Internet of Things

Samsung a prezentat, la IFA Berlin, strategia Internet of Things si felul in care IoT va fi implementat, interconectand o serie de dispozitive si servicii.

Cele mai noi contributii Samsung adresate ecosistemului IoT, aflat intr-o continua dezvoltare, sunt puternic inradacinate in filosofia de baza a companiei pentru IoT: deschidere, colaborare intre industrii si nevoia de inovatii relevante pentru oameni.

„Pentru Samsung, IFA 2015 este despre Internet of Things. Suntem convinsi ca IoT va revolutiona industria electronicelor de larg consum, iar aceasta este oportunitatea noastra de a le prezenta utilizatorilor evolutiile tehnologice din ultimul an. In fiecare an, Samsung vinde peste 300 de milioane de produse pe piata europeana. Astazi, produsele noastre sunt folosite de 85 de milioane de europeni, atat acasa, cat si la locurile lor de munca. Nicio organizatie nu se indoieste de faptul ca dezvoltarea se bazeaza nu pe tehnologie, ci pe asteptarile oamenilor. Viziunea noastra este aceea a unui IoT care se sincronizeaza cu vietile noastre, un IoT al nostru,” a declarat Dr W.P. Hong, Chief Marketing Officer, Samsung Electronics.

Pentru a arunca o privire asupra infinitelor posibilitati IoT, vizitati zona Samsung IoT la standul Samsung, CityCube, Messe Berlin. Zona a fost creata in colaborare cu renumitul arhitect Feruccio Laviani.

Samsung SmartThings Hub cu solutia „Smart Home Monitor”
Samsung SmartThings a lansat o noua serie de dispozitive IoT, mai puternice si mai usor de folosit, care vor fi disponibile la nivel global.

Alex Hawkinson, fondator si CEO SmartThings, a declarat ca, pentru ca Internet of Things sa aiba succes, dispozitivele IoT trebuie sa fie foarte intuitive si usor de folosit si, in acelasi timp, sa le ofere utilizatorilor posibilitatea de a-si personaliza si de a accesa instrumente, functii si aplicatii care sa le ofere siguranta si incredere atunci cand nu sunt acasa. Noul hub Samsung SmartThings, senzorii si versiunea actualizata a aplicatiei au fost lansate astazi in SUA, in saptamana ce urmeaza vor fi lansate in Marea Britanie, iar in 2016 in Europa.

Noul hub Samsung SmartThings are un procesor mai puternic, care permite monitorizarea video si include si o baterie de rezerva cu durata de viata de pana la 10 ore, in caz de intrerupere a curentului electric. Imbinand nevoia de intimitate cu cea de securitate, capacitatea de monitorizare video le permite utilizatorilor sa acceseze oricand, prin livestream, ceea ce se intampla in casele lor, insa inregistreaza si salveaza videoclipurile doar atunci cand este detectata o miscare neobisnuita.

SmartThings introduce si o noua solutie numita „Smart Home Monitor”, care ofera acces si control in cazuri de intrare nedorita sau in cazuri de urgenta, precum incendii sau fum, inundatii sau scurgeri de gaze si alte situatii casnice similare, trimitand notificari in timp real si videoclipuri de pe mai multe camere video, prin aplicatia SmartThings.

Samsung SleepSense

Calitatea somnului este unul dintre cei mai importanti factori pentru un stil de viata sanatos, iar Samsung SleepSense ajuta utilizatorii sa isi inteleaga mai bine si sa isi monitorizeze somnul. Senzorul este un dispozitiv plat, iar simpla asezare a lui sub salteaua patului permite monitorizarea permanenta a pulsului si a ritmului respirator, precum si a miscarilor din timpul somnului.

SleepSense este un dispozitiv care ajuta la crearea unui mediu propice pentru adormire si mentinerea somnului. Se conecteaza cu dispozitivele Samsung si cu dispozitive terte IoT, iar atunci cand utilizatorul adoarme, aplicatia va sti sa inchida automat televizorul sau sa regleze nivelul temperaturii din camera, pentru un mediu ideal de somn.

Datorita informatiilor si rapoartelor zilnice despre calitatea somnului, ce pot fi verificate pe smartphone, aplicatia ofera sfaturi si recomandari bazate pe profilul si metabolismul fiecarei persoane. Acest lucru a fost posibil in urma unei colaborari cu dr. Christos Mantzoros de la Harvard Medical School. SleepSense are o precizie de pana la 97%.

Dezvoltarea ecosistemului UHD prin continut si parteneriate cheie
Samsung isi propune sa dezvolte ecosistemul UHD prin parteneriate cu companii precum Amazon, Netflix, Wuaki, Chili, Strefa VoD, Videoland si Videoload, precum si prin parteneri de difuziune din Europa, inclusiv Canal Plus, British Telecom (BT) si HD+, care sunt vitali pentru crearea si livrarea de continut UHD la nivel global.

Prin parteneriate cu lideri globali din domeniul UHD, Samsung introduce transmisia UHD, pentru ca telespectatorii sa se poata bucura de emisiunile si programele preferate la cea mai buna calitate a imaginii.

In plus, Samsung a incheiat un parteneriat cu Gamefly pentru a lansa Gamefly Streaming, un serviciu bazat pe abonament, care aduce jocurile preferate in casele utilizatorilor, fara ca acestia sa aiba nevoie de console, cabluri sau discuri. Gamefly functioneaza prin streaming pe internet, oferind jocuri precum Batman: Arkham Origins, Lego Batman 3, GRID 2 si HITMAN Absolution, toate disponibile direct pe Smart TV-urile Samsung.

Experienta de vizualizare superioara

Cel mai important angajament al Samsung este acela de a le aduce utilizatorilor televizoare ce ofera cea mai buna experienta de vizionare. Televizoarele Samsung SUHD integreaza tehnologia High Dynamic Range (HDR) pentru imagini de cea mai buna calitate, cu un contrast puternic, culori vibrante si detalii captivante. Astfel, imaginea este si mai intensa decat in prezent.

Utilizatorii televizoarelor Samsung se pot bucura cu faptul ca acestea sunt primele de pe piata care suporta standardul HDMI 2.0a, ce permite transmiterea datelor HDR catre surse externe compatibile. Actualizarea de software le ofera utilizatorilor imagini ce par desprinse din realitate, la cea mai buna calitate disponibila pe piata. Aceasta actualizare de firmware va extinde spectrul de continut HDR disponibil, stabilind in aceasi timp un nou standard pentru industria TV si de divertisment.

Mai mult, utilizatorii se pot bucura de imagini de o calitate superioara pe televizoarele curbate Samsung, ce ofera o experienta de vizionare impresionanta si un design elegant care se potriveste in orice decor. Utilizatorii pot alege intre cele 28 de modele de televizoare SUHD curbate, cu diagonale intre 48 si 105 inci.

Pentru a le oferi utilizatorilor si mai multe optiuni prin care sa se bucure de continutul UHD preferat, Samsung lanseaza noul Ultra HD Blu-ray Player, care poate reda discurile UHD Blu-ray. Acesta reda continut la o rezolute de patru ori mai mare si pana la de 64 de ori mai multe culori fata de standardul Blu-ray, avand capacitatea de upscaling a continutului, pentru o rezolutie UHD. In plus, sunt disponibile si servicii de streaming de continut 4K. Noul Ultra HD Blu-ray Player dispune de un design elegant si curbat, care se potriveste perfect cu cel al televizoarelor Samsung Curved SUHD.

Samsung AddWash – masina de spalat inteligenta

Samsung WW8500 AddWash este prima masina de spalat din lume care le permite utilizatorilor sa adauge rufe in orice moment al ciclului de spalare, datorita usii inovatoare „Add Door”. O simpla apasare a butonului de pauza opreste rotirea cuvei si permite adaugarea hainelor, fie ca este vorba despre echipamentul de fotbal care trebuie sa fie pregatit pentru ziua urmatoare sau haine pe care ai uitat sa le pui de la inceput. Totodata, AddWash ofera un nou nivel de protectie tesaturilor fine pentru care este recomandata spalarea manuala. Acestea pot fi adaugate in masina de spalat chiar inainte de ciclul de clatire.

Masina de spalat WW850 este compatibila cu sistemele de operare Android si iOS, astfel incat utilizatorii o pot monitoriza si controla de la distanta si pot primi o serie de notificari direct pe smartphone-urile lor. Noua masina de spalat WW8500 AddWash ajuta utilizatorii sa obtina rezultate mai bune si mai rapide, datorita ciclului SuperSpeed, care poate spala o incarcatura normala de haine in mai putin de o ora. De asemenea, functia SuperSpray foloseste un sistem de jeturi de apa pentru o clatire mai eficienta. Tehnologia revolutionara Eco Bubble de la Samsung amesteca detergentul cu aer si apa inainte de inceperea ciclului de spalare, generand bule de spuma care patrund in tesaturi mai rapid decat detergentul concentrat. Spalarea rufelor este la fel de eficienta in apa rece ca si in apa calda, economisind energie.

Colaborare cu BMW si Volkswagen

Pentru Samsung, masinile sunt o parte importanta a ecosistemului IoT, aflat in curs de dezvoltare, si in momentul de fata lucreaza cu mai multi producatori de masini pentru a inova piata automobilelor.

In curand, Samsung va face posibila afisarea notificarilor din cadrul aplicatiei SmartThings Hub direct pe tabloul de bord al masinilor BMW. Tot cu ajutorul aplicatiei, utilizatorii pot verifica starea tehnica a masinii sau o pot bloca si debloca de la distanta.

Samsung a anuntat detalii despre parteneriatul cu Volkswagen, care le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si conecta telefoanele Galaxy cu masina, prin aplicatia Car Mode. Aplicatia aduce un plus experientei auto prin intermediul functiei MirrorLinkTM, un standard pentru conexiunile auto. Aceasta poate fi controlata atat prin comenzi de pe butoane, cat si prin comenzi vocale, prin S Voice. Car Mode le permite utilizatorilor sa preia apeluri vocale in siguranta, sa asculte playlist-ul lor preferat sau sa primeasca directii catre destinatia dorita. Mai mult, aplicatia poate reda prin voce mesajele text primite. Utilizatorii se pot bucura de toate aceste functii ale aplicatiei chiar si intr-o masina fara functii de mirroring.

In urma parteneriatului cu Volkswagen a rezultat si aplicatia Volkswagen Car-Net e-Remote App. Aplicatia va fi lansata in Europa luna viitoare si permite conectarea noului Samsung Gear S2 cu o serie de masini Volkswagen. Mai mult, aplicatia ajuta la localizarea masinii in parcare, la pornirea aerului conditionat si la verificarea nivelului bateriei electrice a masinii Volkswagen. Colaborarea dintre Samsung si Volkswagen introduce un nou standard in industria auto si in cea a accesoriilor smart.

„Inovatiile Samsung din domeniul IoT presupun cercetarea si observarea obiceiurilor utilizatorilor pe un termen lung si descoperirea modalitatilor inovatoare de imbunatatire a stilurilor lor de viata, transformand experiente obisnuite in momente memorabile. Aceasta filosofie nu se va schimba, Samsung este deschizator de drumuri, oferind un viitor mai inteligent, mai conectat si mai uman,” a declarat Dr. W.P. Hong.

Samsung este prezent la IFA 2015 intre 4 si 9 septembrie 2015, la CityCube , Messe Berlin.