Samsung Tech Summer Camp
Stiri

Aplicatiile premiate la Samsung Tech Summer Camp

Samsung Tech Summer Camp

Samsung Tech Summer Camp si-a desemnat castigatorii in urma hackathon-ului de idei de aplicatii pentru smartphone, smart TV si convergenta.

Aplicatia Kineto Tours a impresionat cel mai tare juriul si a fost prima clasata. Aceasta ii ofera utilizatorului de Smart TV posibilitatea de a naviga prin tururi virtuale outdoor si indoor, cu ajutorul miscarilor si gesturilor. Pe langa experienta virtuala inedita pe care o creeaza, aplicatia poate fi utilizata inclusiv ca tool de fitness si recuperare.

Echipa castigatoare, formata din Bogdan Pop, Rares Codrin Lache si Catalina Malinchi, s-a bucurat de sprijinul prof. Eduard Popovici, cel care desfasoara cursurile de Dezvoltare de Aplicatii Mobile Samsung Tech Institute in Universitatea Politehnica Bucuresti.

A doua pozitie a fost revendicata de DeviceAdvice, o aplicatie de smartphone care centralizeaza informatii si recenzii despre cele mai noi produse din domeniul tehnologiei. In acelasi timp, un sistem de evaluare si recompense contribuie la cresterea unui comunitati competente, pe care sa te poti baza atunci cand iei o decizie de cumparare. Echipa clasata pe locul doi este formata din: Stefan Zarnoveanu, Ioana Bacea, Marius Rosu si Eduard Lache.

Ideea care a urcat pe locul 3 s-a demarcat prin originalitate. SEEIT este o aplicatie pentru Smart TV, cu ajutorul careia redimensionezi imaginea in zona de vizibilitate, pentru a putea urmari integral continutul video chiar si atunci cand intre tine si TV se interpun persoane sau obiecte. Echipa care a gandit aplicatia este compusa din: Szabi Ignacz, Dragos Grama, Cristian Sfetcu si Patricia Chiril.

Hackathon-ul care a incheiat Samsung Tech Summer Camp, un program realizat in premiera anul acesta, a strans 45 de participanti. Studentii cursului de Dezvoltare de Aplicatii Mobile Samsung Tech Institute din Cluj si Bucuresti, profesorii lor si Samsung Mobilers – reprezentanti ai comunitatii ambasadorilor de brand Samsung pasionati de tehnologia mobila sau de fotografie – au petrecut 4 zile impreuna in tabara din Snagov.

Au participat in egala masura la prezentari de tehnologie si training-uri de soft skills, care le-au oferit unelte necesare pentru a deveni antreprenori si lideri de succes (business planning, comunicare presuasiva, team leadership etc.) si s-au inspirat din povestile de succes ale invitatilor.

Finalitatea programului a fost hackathon-ul, in care participantii s-au impartit in echipe si au dezvoltat aplicatii evaluate apoi de un juriu de specialisti, format din: Razvan Driu, Key Account Manager, divizia Telecom Samsung Electronics; Ana Pasculescu, Head of Product Management, Consumer Electronics Samsung; Mugur Patrascu, owner iLeo; Marian Anghelache, Managing Partner Inobi Solutions; Sabina Stirb, Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics.

Ca parte a misiunii Samsung de a sprijini generatiile tinere in parcursul lor catre o cariera de viitor, programul Tech Institute este dedicat specializarii tinerilor in meserii ce tin de tehnologiile mobile. In acest an, 150 de studenti au urmat cursuri de dezvoltare de aplicatii mobile in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti si Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, partenere ale programului Samsung Tech Institute. Cei mai receptivi dintre ei au avut oportunitatea de a participa si la Samsung Tech Summer Camp.