NetBackup 7.7
Securitate,  Stiri

Veritas anunta progrese importante ale backup-ului in cloud cu noul NetBackup 7.7

NetBackup 7.7

Veritas, compania de management al informatiei din cadrul Symantec, anunta lansarea celei mai recente solutii de protectie a datelor la nivel enterprise, Veritas NetBackup7.7.

Printre noile sale functii, solutia de referinta in industrie include caracteristici care extind semnificativ eficienta operatiunilor de backup si recuperare bazate pe servicii de stocare in cloud, adaugand suport pentru noii furnizori de cloud si crescand performanta de pana la 30 de ori.

“Tot mai multe companii adauga in prezent stocarea in cloud printre optiunile de backup si stocare, pentru a beneficia de avantajele flexibilitatii, agilitatii si optimizarii costurilor operationale”, a declarat Ana Pinczuk, vicepresedinte senior in cadrul diviziei de backup si recuperare a datelor din cadrul Veritas. “NetBackup 7.7 este proiectat pentru a exploata aceste alternative de stocare intr-un mod mult mai performant, oferind organizatiilor IT posibilitatea sa integreze cu usurinta stocarea cloud in strategia lor de backup, fara a face compromisuri.”

NetBackup 7.7 optimizeaza considerabil performanta si interoperabilitatea backup-ului in cloud, prin intermediul serviciilor de stocare precum cele oferite de Amazon Web Services (AWS), Google, Hitachi Data Systems (HDS), Verizon si Cloudian. Totodata, solutia permite si integrarea inovatoare cu VMware vSphere Virtual Volumes, Microsoft® Hyper-V, NetApp clustered Data ONTAP (cDOT) si Microsoft SQL Server si ofera capabilitati imbunatatite care permit utilizatorilor IT si non-IT sa gestioneze si sa controleze in mod independent activitatile de backup si recuperare, folosind interfete intuitive imbinate cu instrumente native.

“Pe masura ce volumul si sfera datelor enterprise continua sa creasca, companiile au nevoie de instrumente mai performante pentru a proteja informatiile confidentiale in mod adecvat. NetBackup 7.7 este proiectat sa furnizeze recuperarea mai rapida si mai usoara a datelor, cu o performanta imbunatatita si tehnici de stocare eficiente pentru gestionarea protectiei informatiilor din companie la toate nivelurile”, a afirmat Phil Goodwin, director de cercetare in domeniul sistemelor de stocare si software din cadrul IDC. “Aceste noi imbunatatiri pot ajuta companiile sa beneficieze de eficienta costurilor si de agilitatea operationala a stocarii in cloud, prin imbunatatirea performantei si extinderea alternativelor de furnizori de servicii.”

Noul conector cloud disponibil in NetBackup 7.7, proiectat pe Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), este optimizat pentru a imbunatati semnificativ timpul de backup si recuperare pentru solutiile de stocare in cloud compatibile cu Amazon S3. Conectorul exploateaza tehnici multi-streaming si alte functii avansate care permit utilizarea la capacitate maxima a benzii de retea, reducand semnificativ timpul de backup si recuperare fata de versiunile anterioare. In plus, NetBackup 7.7 suporta gateway-uri cloud de la NetApp si AWS, folosind o abordare secventiala pentru a replica backup-ul de date in cloud.

Functia inovatoare Auto Image Replication (AIR) a NetBackup este de asemenea integrata cu serviciile cloud, oferind companiilor posibilitatea sa faca backup de date intr-un mediu cloud, asigurand in acelasi timp deduplicarea datelor pentru care se face backup. Noile politici inteligente pentru Microsoft Hyper-V si Microsoft SQL Server ajuta organizatiile IT sa scaleze mai rapid operatiunile, sa creasca flexibilitatea si sa ofere control adecvat angajatilor din companie. Platforma convergenta Veritas NetBackup 7.7 simplifica gestionarea infrastructurii si dispune de procese si controale automatizate avansate, pentru a proteja medii fizice si virtuale complexe.

“Datalink si Veritas colaboreaza cu succes de multa vreme. NetBackup este solutia noastra de baza pentru backup si recuperare la nivel enterprise”, a afirmat Mike Spindler, practice director in cadrul diviziei de protectie a datelor si stocare a Datalink, partener Veritas. “Ne bucuram de lansarea Veritas NetBackup 7.7 si de imbunatatirile in cloud, de Microsoft Hyper-V si de protectia crescuta a datelor. Suntem nerabdatori sa ajutam clientii sa diminueze costurile si complexitatea, optimizand in acelasi timp abilitatea lor de a raspunde nevoilor comerciale.”

“NetBackup a fost o solutie de incredere in backup-ul si recuperarea la nivel enterprise, aparand unul dintre cele mai valoroase bunuri ale companiei noastre, anume datele”, a declarat Richard Morris de la Colt Technology Services Group, unul dintre clientii Veritas. “Suntem incantati de imbunatatirile aduse de NetBackup 7.7, incluzand lista sa din ce in ce mai mare de furnizori de cloud si performanta cloud optimizata. Vom continua sa ne incredintam datele echipei Veritas, pentru a ne permite sa ne gestionam cu usurinta informatiile si sa garantam disponibilitatea cand si unde este necesar.”

Veritas NetBackup 7.7 este disponibil prin partenerii si distribuitorii oficiali. Pentru informatii suplimentare despre NetBackup 7.7, va rugam vizitati http://veritas.symantec.com/backup.