Samsung 16Mp image sensor
Stiri,  Telefoane Mobile

Noul senzor foto Samsung S5K3P3 permite crearea de dispozitive mai subtiri

Samsung 16Mp image sensor

Samsung a anuntat astazi lansarea primului senzor de imagine CMOS de 16 MP bazat pe pixeli de 1.0μm (10-6metri), ce va fi utilizat in dispozitivele mobile cu tehnologii avansate.

Noul senzor de imagine, Samsung S5K3P3, foloseste tehnologia proprietara ISOCELL pentru a sustine performanta superioara a pixelilor de 1.0μm. Aceasta inovatie tehnologica va permite reducerea dimensiunii si a grosimii modulului pentru senzorul de imagine, devenind astfel o solutie ideala pentru crearea de telefoane cat mai subtiri, asa cum cer utilizatorii.

“Fiind un lider in segmentul senzorilor de imagine, suntem incantati sa fim prima companie care ofera cel mai mai avansat senzor bazat pe pixeli de 1 μm, ce raspunde cerintelor pentru o rezolutie mai buna, dar si celor legate de design. Incepand cu senzorul de 16 Mp, Samsung isi propune extinderea categoriilor de produse cu pixeli de 1.0μm si pastrarea pozitiei de lider pe segmentul senzorilor de imagine pentru dispozitive mobile subtiri, dar cu capabilitati avansate.” spune Kyushik Hong, Vice President si Head of S.LSI Marketing pentru Samsung Electronics.

Construit cu pixeli de 1.0μm, noul senzor de imagine Samsung de 16Mp reduce cu 20% grosimea modulului fata de cea a modulelor curente bazate pe pixeli de1.12μm. Astfel, senzorul Samsung S5K3P3 permite o grosime a modulului mai mica de 5mm care ofera designerilor posibilitatea sa dezvolte un dispozitiv mobil cu o protuberanta minima a camerei foto, fara a compromite rezolutia acesteia.

In plus, Samsung S5K3P3 beneficiaza de tehnologia Samsung ISOCELL pentru a oferi o calitate a imaginii egala cu cea oferita de senzorii cu pixeli de 1.12μm. Utilizarea tehnologiei ISOCELL imbunatateste performantele in ceea ce priveste zgomotul de imagine prin adaugarea de bariere fizice intre fiecare pixel. Astfel, creste considerabil sensibilitatea si este oferit un control eficient al colectarii fotonilor, ceea ce inseamna o fidelitate ridicata a culorilor, chiar si in conditii de luminozitate redusa.

Imbinand tehnologia ISOCELL cu cea mai redusa dimensiune a pixelilor, de 1.0μm, noul senzor de imagine S5K3P3 va oferi producatorilor noi optiuni de design pentru produsele de generatie urmatoare.