Huawei Small Cells
Stiri

Huawei lucreaza la tehnologia 4.5G/ 5G pentru Small Cells

Huawei Small Cells

Huawei a anuntat noile sale realizari din domeniul tehnologiilor-cheie 4.5G/5G pentru produse Small Cell (precum LampSite, Pico, Macro si Book RRU), in cadrul Congresului Mobile World 2015 din Shanghai.

Aceste tehnologii ajuta operatorii de retea sa creasca viteza de livrare a serviciilor Mobile Broadband (MBB) la o latime de banda de nivel Gbit/s, facand astfel inca un pas inainte catre era 4.5G/5G. De asemenea, compania si-a demonstrat tehnologiile 5G pe solutiile LampSite si Book RRU, posibile datorita eforturilor sustinute impreuna cu China Mobile.

La anuntarea acestor inovatii, Eric Xu, Acting CEO prin rotatie al Huawei, a declarat: “Experienta de retea a devenit principalul motor al productivitatii pentru toate industriile, in special pentru operatorii de retea.”

Imbunatatirea constanta a experientei serviciilor a capatat o importanta capitala pentru operatorii de servicii mobile, care se confrunta cu provocari crescande ale cresterii capacitatii de retea in aeroporturi, gari, mall-uri, zone comerciale si multe alte hotspot-uri de interior si exterior in care se genereaza 80% din traficul de date. Pentru operatorii de servicii mobile a devenit urgenta cresterea capacitatii retelei in aceste locatii, simultan cu administrarea unei descresteri constante a coeficientului input-output si a veniturilor, pe masura cresterii latimii de banda.

Pentru a raspunde acestor provocari, intreaga industrie a comunicatiilor mobile cauta noi cai de a atenua gatuirile de capacitate, de a satisface cerintele abonatilor si de a gasi noi domenii pentru cresterea veniturilor. Acum, in linia intai a acestui front al inovatiilor MBB, se afla produsele de tip Small Cells.

Huawei a adus o serie de inovatii semnificative in domeniul solutiilor de interfete radio aplicabile in Small Cells, inclusiv modulatie 256QAM, agregarea purtatoarelor radio, Licensed-Assisted Access (Accesul Licentiat Asistat – LAA) si tehnologii candidate pentru 5G, care permit retelelor sa livreze date la nivel Gbit/s.

Huawei Service Anchor pentru Small Cells

Pe langa realizarile in domeniul tehnologiilor interfetelor radio, Huawei a prezentat si inovatii la capitolul deplasarii nodurilor de control al retelei catre punctul terminal. De exemplu, produsul Huawei Small Cell “Service Anchor” – un portal de servicii pentru companii – suporta transfer local de date si controlul retelei locale. Cu ajutorul acestor tehnologii-cheie, intarzierile in livrarea serviciilor end-to-end pot fi reduse sub 10ms, facand posibile serviciile de cloud computing, realitate virtuala locala, transmisiuni video locale si control in timp real.

Avansul continuu al retelelor mobile nu creeaza doar numeroase oportunitati pentru o experienta mai buna a serviciilor folosind APP-uri pe dispozitive mobile, ci si o crestere exploziva a cererilor de capacitate a retelelor mobile. Pentru a raspunde acestei provocari, Huawei utilizeaza Service Anchor in solutiile sale Small Cell, permitand astfel operatorilor sa ofere servicii digitale cu valoare adaugata, imbunatatind in acelasi timp acoperirea retelei. De exemplu, operatorii pot coopera cu parteneri terte parti pentru a oferi servicii precum indoor navigation, statistici ale fluxului de utilizatori precum si marketing si reclame precis orientate. Aceasta solutie ofera operatorilor ocazia sa obtina o parte din piata de business si sa descopere noi zone de crestere a veniturilor.

Prin intermediul arhitecturii digitale de retea si al serviciilor digitale, operatorii pot construi o ramura industriala cu o strategie benefica pentru toate partile implicate, care acopera diferite sectoare, si sa-si accelereze transformarea de la afacere axata pe trafic la una in care centrul motric il constituie informatia.

“Inovatia in domeniul tehnologiilor de retele mobile are ca varf de lance solutiile Small Cell”, a afirmat Zhou Yuefeng, Presedintele liniei de produse Huawei Small Cell.

O premiera in industria ICT, produsele Small Cell de la Huawei au incorporate tehnologiile pentru retele 4.5G si 5G pentru a creste viteza transferului de date al interfetelor radio la nivel de Gbit/s, pentru a reduce intarzierile in livrarea serviciilor end-to-end la sub 10ms, si pentru a oferi o acuratete a pozitionarii de 5 metri sau mai buna. Cu ajutorul acestor solutii, operatorii au capacitatea de a le oferi abonatilor o varietate de servicii cu valoare adaugata si cea mai buna experienta de servicii MBB de pana acum.