Securitate

Fortinet a achizitionat Meru Networks

products_demos_banner

Fortinet a anuntat astazi finalizarea achizitiei companiei Meru, lider pe piata de solutii Wi-Fi inteligente. Aceasta achizitie este in concordanta cu viziunea Fortinet in domeniul securitatii wireless si cu focusul companiei in dezvoltarea zonei pentru clienti medii si mari, extinzand astfel portofoliul Fortinet si aducand oportunitatea de a se adresa unei piete de 5 miliarde de dolari precum cea a Wi-Fi-ului, prin intermediul solutiilor inteligente de securitate wireless.

Solutiile Fortinet recunoscute in pietele de Wi-Fi securizat, prin access point-urile securizate FortiAP si dispozitivele de securitate integrate FortiWiFi pentru companiile mici si puncte de lucru, sunt produsele ce s-au dezvoltat cel mai rapid in cadrul portofoliului de ”tehnologii avansate” ale companiei. Completarea cu solutiile inteligente pentru WiFi de la Meru, extinde solutiile Fortinet oferind astfel clientilor o conexiune sigura, neintrerupta, disponibila oriunde si oricand – garantand performanta in medii ce sustin un trafic intens si multi utilizatori de retea wireless, asa cum sunt companiile mari, institutiile de invatamant, sistemul sanitar si spitalele.

“Pentru a proteja cu adevarat impotriva tuturor posibilelor atacuri, continuam sa extindem platforma noastra de securitate end-to-end, lidera pe piata, pentru a le oferi clientilor nostri vizibilitatea si protectia continua de care au nevoie impotriva amenintarilor; de la Data center la cloud si la punctele de acces” – a declarat Adrian Danciu, Director Regional Fortinet. ”Ne asteptam ca aceasta achizitie a companiei Meru sa ne ajute sa livram noi solutii si servicii menite sa ajute intreprinderile de toate marimile sa implementeze, administreze si securizeze conexiunile wired si wireless in aceasta era a mobilitatii”

HP-FortiGuard-Sol-Brief1500x400-72dpi

Clientii finali ai Fortinet si Meru vor beneficia in continuare de strategia Fortinet de a livra o conexiune securizata si neintrerupta pentru utilizatorii lor mobili, oferind in acelasi timp partenerilor si resellerilor un portofoliu foarte larg de solutii cu care pot adresa piata.

Odata cu finalizarea tranzactiei, angajatii Meru devin parte oficiala a Fortinet.
Conform contractului, Fortinet va plati in cash 1,63 dolari pe actiune, in total aproximativ 44 milioane de dolari pentru tranzactie.

In prima faza, Fortinet a finalizat ofertarea pentru toate actiunile disponibile ale Meru, acceptand sa plateasca toate actiunile valide propuse si neretrase pana la data expirarii propunerii, reprezentand aproximativ 60.18%. Ulterior, o filiala de sine statatoare a Fortinet a fuzionat cu Meru, Meru devenind in totalitate filiala a Fortinet. Ca rezultat al fuziunii, restul actiunilor Meru ce nu au fost achizitionate de Fortinet in oferta propusa (in afara actiunilor detinute de Meru, Fortinet sau alte filialele si actiuni, subiect asupra carora pot fi exercitate in mod adecvat cereri de drepturi de evaluare) au fost convertite pentru a putea primi restul platii mentionate anterior. Toate actiunile Meru urmeaza sa fie delistate de la bursa NASDAQ in cursul zilei de astazi.