Stiri

Ericsson coordoneaza proiectele UE dedicate tehnologiei 5G

Ericsson

Ericsson continua sa fie in avangarda dezvoltarii tehnologiei 5G, fiind recent desemnat coordonator al noului proiect al Uniunii Europene METIS-II (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society-II), proiect dedicat elaborarii sistemelor radio si standardelor 5G.

La un nivel strategic, METIS-II va furniza un cadru propice parteneriatelor publice-private pentru infrastructura 5G, contribuind la evaluarea generala a conceptelor de acces radio si la dezvoltarea spectrului de retea necesar. Mai mult decat atat, se va ocupa si de pregatirea actiunilor dedicate organismelor de reglementare si standardizare.

Proiectul beneficiaza de sustinerea unui consortiu international, format din 23 de companii din intreaga lume care au initiative importante in cercetarea si dezvoltarea tehnologiei 5G – companii din Uniunea Europeana si tari ca Japonia, China, Statele Unite, Coreea de Sud si include majoritatea marilor producatori internationali de echipamente, operatori si cercetatori de renume. METIS-II este cofinantat in cadrul proiectului Horizon 2020 al Uniunii Europene si are un buget de 8 milioane de euro.

Ca principal promotor si coordonator ar proiectului METIS-II, Ericsson va asigura integrarea noilor tehnologii in dezvoltarea infrastructurii de acces radio 5G si va furniza o platforma pentru unificarea actiunilor dedicate organismelor de reglementare si standardizare. METIS-II continua proiectul de succes METIS, primul proiect integrat dedicat tehnologiei 5G, coordonat tot de Ericsson.

Mai mult decat atat, Ericsson va prelua coordonarea tehnica si a proiectului mmMAGIC (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth-Generation Integrated Communications). Acesta se va ocupa de dezvoltarea si proiectarea noilor concepte pentru tehnologiile de acces radio mobil dedicate implementarii spectrului de 6-100GHz.

Ambele proiecte sunt importante pentru pregatirea standardelor dedicate conexiunile mobile 5G si furnizeaza jucatorilor de pe piata globala oportunitatea de a discuta si evalua diferite idei de cercetare, contribuind la consolidarea pietei solutiilor mobile.

Transformarea standardului 5G intr-un standard global constituie unul dintre cei mai importanti factori in digitalizarea industriilor, implementarea conexiunilor broadband oriunde in lume si dezvoltarea Internetului Tuturor Lucrurilor. De asemenea, standardizarea retelelor este importanta pentru a conecta oamenii din toate colturile lumii, permitand retelelor sa functioneze fara probleme la nivel global si sa furnizeze aceeasi experienta tuturor utilizatorilor.