Stiri

Ericsson Connected Print – Eticheta electronica

Ericsson Connected Print

Cu douazeci de ani in urma, am vazut prima oara cum, printr-un singur link de pe un calculator, puteam sa accesam o lume plina de informatii, sa ne extindem cunostintele si sa gasim noi moduri prin care sa ne distram si sa comunicam.

Conectivitatea ne-a ajutat sa cream noi moduri de a inova, a colabora si socializa, creand oportunitati care ne transforma radical lumea. Astazi, suntem mai aproape ca niciodata de realizarea viziunii Ericsson a unei Societati Permanent Conectate, o lume in care orice lucru care ar putea beneficia de pe urma unei conexiuni va avea una.

Simtul atingerii este nu doar primul simt de care ne dam seama, dar si unul dintre cele mai personale simturi pe care le avem. Datorita eforturilor sale de a inova, Ericsson creeaza posibilitati care ne depasesc imaginatia, transformand simtul de atingere intr-un mediu de transmitere a datelor. Astfel, Connected Print este o tehnologie care utilizeaza simtul atingerii pentru a livra oferte interesante, continut antrenant si informatii importante – exploatand conductivitatea naturala a corpului si ultimele inovatii in IT&C.

Conceptul, prezentat in premiera in Romania, arata modul prin care diferite obiecte ce au texte imprimate printr-o tehnica electronica speciala se imbina cu broadband-ul mobil si conductivitatea naturala a corpului pentru a deschide o lume de informatii sub degetele utilizatorului. Semnalele care trec prin corp poarta informatii destinate unor dispozitive specifice, precum imprimante, boxe sau ecrane, transmitand sunete, imagini sau alte tipuri de continut.

Aplicabilitatea noii tehnologii este diversa, de la industria manufacturiera la cea alimentara sau de transport. De exemplu, electronicele imprimate pe alimente le vor permite utilizatorilor sa afle mai multe informatii despre continutul lor, despre data si modul in care au fost produse. In cazul presei, o simpla atingere va putea deschide continut suplimentar, cum ar fi filmulete video care sa insoteasca un articol de ziar. In activitatea de transport, pe de alta parte, Connected Print va simplifica monitorizarea unui transport si livrarea de informatii despre ruta prin care un produs a ajuns la noi.

„La Ericsson, lucram mult sa dezvoltam aceasta tehnologie ca parte a unei abordari creative de apropiere a oamenilor si dispozitivelor in contextul viziunii unei Societati Permanent

Conectate”, a explicat Milena Matic, Strategy, Marketing & Communications Manager for Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania, Romania and Moldova. „Astazi, am prezentat cum ceva ce doar acum cativa ani parea imposibil a devenit cat se poate de real si palpabil – cum corpurile noastre pot face parte din reteaua de comunicatii si pot transmite informatii despre obiectele din jurul nostru, oferind o noua dimensiune comunicatiilor mobile. Aceasta aplicatie poate fi extrem de utila in domenii precum industria de transporturi sau in medicina, dar, mai ales, direct in modul in care interactionam in fiecare zi cu obiectele din jurul nostru.”

Connected Print este doar un exemplu al modului in care Societatea Permanent Conectata va avea impact asupra vietilor noastre, schimband dramatic modul in care comunicam, lucram si ne jucam. Conform celui mai recent Mobility Report, publicat la inceputul saptamanii, pana in 2020, tehnologia mobila avansata va deveni tot mai populara si mai des intalnita la nivelul intregului glob. Astfel, in urmatorii 5 ani, numarul de abonamente de smartphone-uri se va dubla, ajungand la un total de 6,1 miliarde de persoane, 70% din populatia lumii va utiliza smartphone-uri si 90% dintre oameni vor locui in zone acoperite de retele de broadband mobil. In plus, traficul video mobil va creste cu un uimitor procent de 55% in fiecare an pana in 2020, ajungand sa reprezinte 60% din tot traficul mobil de date generat la finalul perioadei.

Conform acestui raport, Ericsson estimeaza un total de 26 de miliarde de dispozitive conectate pana in 2020, confirmand astfel ca suntem pe drumul cel bun catre transformarea viziunii celor 50 de miliarde de dispozitive conectate in realitate. O mare parte din aceasta crestere va fi sustinuta de dezvoltarea tehnologiei 5G, la care Ericsson contribuie activ alaturi de partenerii sai universitari si alaturi de operatori din toata lumea. Standardul tehnologic 5G va asigura conectivitate pentru zeci de miliarde de dispozitive noi, facand posibile transmisiuni de date de 1000 de ori mai mari si viteze de transfer de 10 pana la 100 de ori mai mari, cu minime intarzieri.