Samsung UE590
Monitoare

Samsung a lansat monitoarele UE590 si UE850 cu tehnologie AMD FreeSync

Samsung UE590

Samsung si-a extins portofoliul de monitoare ultra high-definition (UHD) cu noile modele de monitoare UHD, UE590 si UE850. Modelul UE590 este disponibil in variantele de 23,5 si 28 inci in timp ce modelul UE850 este disponibil in variantele de 23,5, 28 si 31,5

„Calitatea si acuratetea reproducerii imaginii sunt foarte importante pentru experienta de vizualizare, imbunatatind modul de utilizare si productivitatea, precum si pentru crearea unei experinte captivante de divertisment in casele utilizatorilor”, a declarat Seog-gi Kim, vicepresedinte si sef Enterprise Business Team,Visual Display Business, Samsung Electronics. „Adresandu-se diferitelor nevoi ale utilizatorilor, modele noastre de monitoare avansate, UE590 si UE850, introduc un nou standard UHD.”

Datorita celor peste 8 milioane de pixeli, modelele UE590 si UE850 ofera cele mai clare si detaliate imagini. Noile monitoare Samsung ofera o adevarata experienta vizuala UHD datorita unor functii integrate de imbunatatire a imaginilor si a jocurilor video. Modelele UE590 si UE850 sunt singurele monitoare UHD ce suporta tehnologia AMD FreeSync, pentru un joc fluid, fara intreruperi. Timpii de raspuns de o milisecunda la modelele de 28 inci le permit utilizatorilor sa vada chiar si cea mai rapida actiune de pe ecran, clar si fara umbrire, iar frecventa de refresh de 60Hz elimina tremurul imaginii, oferind o experienta de viziualizare imbunatatita.

Conectivitatea avansata permite monitoarelor UHD sa imbunatateasca experienta de utilizare, oferind mai multa flexibilitate si confort. In timp ce ambele monitoare UHD au integrate Display Porturi (DP) si porturi HDMI, monitoarele UE850 de 28 si 31,5 inci dispun de o interfata Quad care se conecteaza perfect cu DP 2.1, miniDP, HDMI 2.0 si sursele HDMI 1.4a. Porturile HDMI 2.0 si DP2.1 suporta o rezolutie 4K la 60Hz, dublul rezolutiei maxime al portului HDMI 1.4a (4K la 30Hz).

Modelul UE850 dispune de patru porturi USB 3.0, doua dintre ele avand capacitate de super-incarcare. Porturile USB permit incarcarea simultana a mai multor dispozitive mobile, fiind de trei ori mai rapide decat porturile USB 2.0 obisnuite, astfel este eliminata necesitatea unei statii de andocare. Utilizatorii pot incarca si vizualiza aproape orice tip de continut in timp ce incarca simultan mai multe dispozitive.
Pentru o mai buna productivitate, modelele UE590 si UE850 le permit utilizatorilor sa isi configureze continutul ecranului in functie de nevoile lor specifice de vizualizare. Functia Picture-by-Picture (PBP) face posibila afisarea continutului din doua surse de intrare diferite, mentinand calitatea imaginii. In plus, pana la 25 la suta din ecran poate fi repozitionat si redimensionat oriunde in ecran, folosind modul Picture-in-Picture 2.0 (PIP).

Beneficiile ergonomice introduse de noile monitoare U590 si UE850 ofera o experienta mai confortabila si placuta pentru utilizatori. Monitoarele UHD beneficiaza de suport VESA pentru montare usoara, iar modelul UE850 extinde capacitatea de vizualizare printr-un suport reglabil pentru inaltime (HAS), inclinare si rotatie. Utilizatorii pot mentine raportul de aspect constant chiar si atunci cand rotesc modelul UE850 cu ajutorul unei functii de rotatie integrata on-screen display (OSD) si software auto magic rotation.

Dezvoltate pentru utilizarea pe parcursul unor perioade lungi, modelele UE590 si UE850 ofera o experienta de vizualizare mai putin obositoare. Modul unic „eye-saver” reduce efectele nocive pe care lumina albastra le are asupra ochilor. De asemenea, functia anti-flicker protejeaza ochii de efortul depus la vizualizarea imaginile palpaitoare care apar pe unele monitoarele standard.

Pentru a ajuta companiile sa economiseasca energie si resurse, modelul UE850 este construit cu 30% plastic reciclat si fara PVC si este echipat cu tehnologii de economisire a energiei. Functia Off Timer Plus a modelului UE850 reduce consumul de energie si permite setarea timpului de inchidere a monitorului, in timp ce functia Smart Eco-Saving ajuta la reducerea luminozitatii ecranului pentru cresterea eficientei energetice. Modelul UE590 vine cu o solutie Eco-Saving Plus similara.

Galerie foto: Samsung UE590 si Samsung UE850