Stiri

Ce noutati sunt la Lenovo Tech World?

man-tablet-vista-cortana-with-text

Lenovo a anuntat la Lenovo Tech World, primul eveniment global exclusiv al companiei, noi produse interesante, a facut demonstratii de produse concept impresionante care vor revolutiona modul in care oamenii interactioneaza cu tehnologia si a conectat mii de fani, media, parteneri si furnizori din intreaga lume. Totodata, in cadrul evenimentului au fost prezentate perspectivele despre viitor din partea celor mai importante companii din industrie: Intel, Microsoft si Baidu.

In discursul sau, presedintele si CEO-ul Lenovo Yang Yuanquing, a vorbit despre teme cheie care vor continua sa schimbe felul in care oamenii folosesc tehnologia:
• Crearea mai multor moduri naturale pentru a conecta oamenii si dispozitivele
• Crearea unor conexiuni intre dispozitive retele care sa fie fiabile, perfecte si omniprezente
• Interconectarea dispozitivelor pentru interactiuni complexe
• Transpunerea puterii tehnologiilor “big data” in cloud-ul personal al utilizatorilor
• Utilizarea conectivitatii inteligente astfel incat sa permita utilizatorilor sa aleaga serviciile pe care le doresc pentru experiente unice

Yuanqing vorbit despre crearea categoriei de convertibile in anul 2012, odata cu lansarea produselor YOGA care ofera patru moduri de utilizare, ca exemplu de inovatie hardware care solutioneaza probleme specifice ale clientilor si prin moduri noi si mai personale de a interactiona cu propriile dispozitive.

Pe langa produsele disponibile anul acesta, Lenovo le-a prezentat participantilor cateva detalii din interior despre cercetarile viitoare, noi produse si tehnologii. Aceste concepte prezinta gandirea inovativa de astazi care promite sa schimbe fata tehnologiei de maine.
Smartwatch-urile sunt atragatoare pentru confortul incredibil pe care il ofera. Totusi dimensiunile reduse ale unui ceas de mana face dificila utilizarea acestor produse pentru alte lucruri decat pentru verificarea imediata a actualizarilor. Lenovo are ca raspuns la aceasta situatie conceptul de smartwatch Magic View – primul pas catre un smartwatch cu mai multe functionalitati. Magic View este primul smartwatch cu doua ecrane. Al doilea ecran – unul virtual interactiv – inlatura limitarile dimensiunilor reduse ale ecranului fizic principal.

Acesta foloseste reflexia optica pentru a crea o imagine virtuala si oferind un ecran virtual de 20 de ori mai mare decat ecranul principal al ceasului. De exemplu, utilizatorii pot urmari o harta, un video sau pot vizualiza fotografii. Acesta reda o imagine suficient de mare si o experienta imersiva, spre deosebire de ceasurile inteligente care exista astazi. Lenovo a colaborat cu parteneri tehnici cheie si a dezvoltat, de asemenea, propriul cip din siliciu pentru a miniaturiza componentele fara a face rabat de la performanta.

Pe langa produse din categoria “wearables”, Lenovo a prezentat si solutii pentru a oferi smartphone-urilor mai multe functionalitati, care sa le aduca mai aproape de PC-uri, cu ajutorul produsului concept SmartCast. Daca astazi smartphone-urile sunt limitate la a oferi doar consum de continut, SmartCast schimba paradigma, aducand un smartphone cu proiector cu laser incorporat, detector de miscare cu infrarosu si algoritmi de calcul performanti. Aceasta imbinare fara precedent a tehnologiilor deschide un nou univers de interactiuni: utilizatorii pot proiecta un ecran interactiv cu dimensiuni generoase pe o masa, pentru a putea tasta cu ajutorul unei tastaturi virtuale, astfel incat sa poata folosi aplicatiile obisnuite (calculator, desen, inregistrarea unor notite sau editari in Microsoft Power Point). Folosind doar proiectorul, utilizatorii pot transforma un perete intr-un cinematograf pentru a urmari filme, pentru a sustine o prezentare sau pentru a rula jocuri precum Fruit Ninja folosind gesturile. Pentru o sesiune de apeluri video pe telefon, pot proiecta continut pe perete, in timp ce vizioneaza mai multe fisiere de continut in acelasi timp pe ecranul telefonului.

In timpul evenimentului Lenovo Tech World, renumitul pianist Lang Lang a ajutat la testarea tehnologiei Smart Cast prin redarea piesei “The Entertainer” pe o tastatura electronica, urmarind partitura afisata de proiectorul smartphone-ului.

Dispozitivele mobile si experienta de achizitie personalizate pentru gusturi individuale
Pe masura ce dispozitivele devin mai personale, Motorola Mobility a anuntat Moto Maker, studioul online de design al companiei pentru crearea smartphone-urilor personalizate, este disponibil in China. Incepand de astazi, consumatorii din China se pot loga pe Motomaker.com si isi pot crea propriile telefoane unice Moto X. Acest anunt arata cum noile modele schimba felul in care clientii interactioneaza cu brandurile pentru a crea dispozitive unice.

In 2014, Lenovo a anuntat ShenQi, o companie separata care a deschis in China, in luna aprilie, un nou model de business desfasurat pe internet. ShenQi este orientat spre integrarea hardware-ului si software-ului pentru a crea experiente unice si spre dezvoltarea produselor IoT care sustin ecosistemul caselor inteligente. In mod special pentru dispozitivele IoT, ShenQi va dezvolta wearables si produse pentru transport inteligent si smart office.

Le Tech World, ShenQi a prezentat cateva produse, printre care se numara si noile power banks foarte subtiri, imprimante 3D care pot printa feluri de mancare din ciocolata, dar si obiecte de mare precizie, cel mai mic difuzor dual-track pentru afara si un centru de control al casei inteligente care functioneaza pe baza tehnologiei WiFi. Compania exploreaza de asemenea si zonele de robotica si vehicule aeriene fara pilot.
Prin dezvoltarea dispozitivelor specializate, Lenovo creeaza, de asemenea, instrumente specifice care raspund nevoilor utilizatorilor din segmentul business. Lenovo a anuntat noul ThinkPad 10, o tableta care ofera putere de calcul pentru profesionistii care sunt tot timpul in miscare. Tableta include noul ThinkPad Pen Pro, pentru o acuratete mai mare si securitate sporita pentru protectia datelor.
In acelasi timp cu dezvoltarea inovatiilor pe segmentul hardware, Lenovo si partenerii sai dezvolta solutii software centrate pe utilizatori, in mod special in segmentul introducerii datelor in moduri alternative, inclusiv verbal, cu ajutorul tehnologiei tactile si a stilourilor interactive.

Lenovo a anuntat urmatorii pasi in dezvoltarea hardware, software si a ecosistemului prin lansarea unei aplicatii software care leaga tehnologia de introducere verbala a datelor cu cea a scrisului, pentru o experienta de utilizare imbunatatita pe YOGA Tablet 2 de 8 inci cu sistem de operare Android, si tehnologie AnyPen pentru limba mandarina. Pana acum, introducerea vocala a numelor in chineza a fost o sarcina dificila, avand in vedere ca exista aproximativ 7,000 de caractere utilizate frecvent, dintre care doar 50 sunt fara omonime. Un nume chinezesc are in mod normal unul sau doua caractere, alese dintre aceste 7,000 sau mai multe caractere. Sa luam in calcul un nume: Ying (spus pe un ton neutru). In functie de caracterul pe care persoana respectiva il alege pentru a-l reprezenta, acesta poate avea anumite sensuri, inclusiv cirese, erou, vultur sau pasare cantatoare. Acest lucru ridica o provocare pentru recunoasterea vocala, de aceea WRITEit pentru mandarina se dovedeste a fi in mod special o tehnologie folositoare. Cu ajutorul tehnologiilor Lenovo WRITEit si Fusion Input, utilizatorii pot folosi cu usurinta gesturile si contextul pentru a defini si a corecta rezultatele recunoasterii vocale pe ecran.

Lenovo a anuntat si a testat tehnologiile Cortana cu REACHit, o noua experienta care rezulta dintr-o colaborare stransa cu Microsoft. Cortana este asistentul personal digital disponibil pe calculatoarele cu Windows 10, tabletele si telefoanele care permit utilizatorilor sa vorbeasca sau sa scrie natural pentru a indeplini diverse sarcini. REACHit extinde capabilitatile de cautare ale Cortana pentru serviciile din afara sferei Microsoft. Prin crearea unui cont REACHit, utilizatorii pot cauta dintr-o singura platforma in Google Drive, Dropbox, Box, OneDrive si pe calculatoarele sau pe tabletele la care sunt conectati de la distanta. Aceasta integrare exclusiva de platforme, ofera aplicatiei Cortana o librarie extinsa de informatii in care utilizatorul poate cauta, deschizand un nou nivel de cautare contextuala si oferind varianta cea mai cuprinzatoare, fluida si naturala de a gasi continut personal in format digital.
CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a vorbit alaturi de Yuanqing despre functiile care vor fi disponibile pe Windows 10 si despre beneficiile pe care le au consumatorii folosind Windows as a Service, aplicatiile universal disponibile pe toate dispozitivele si oportunitatile pe care le au dezvoltatorii.

Anunturile legate de produsele Lenovo si demonstratiile cu produse arata modul in care integrarea hardware si software creeaza o experienta de utilizare mai buna, dar cloud-ul si Big Data trebuie comoditizate pentru a realiza adevaratul potential al acestor tehnologii. Pentru a ilustra acest concept, fostul jucator NBA Shane Battier a explicat cum foloseste tehnologia Big Data in cloud-ul personal pentru a-si analiza si pentru a incerca sa isi depaseasca adversarii pe teren. Big Data ii permite lui Battier sa afle care sunt slabiciunile adversarilor si sa joace inteligent. Traduse intr-o strategie orientata spre rezultate masurabile, acestea completeaza punctele obtinute pe teren.

Pentru a completa pachetul de oferte Lenovo pe segmentul stocarii pentru consumatorii business, Lenovo a anuntat de asemenea matricele Lenovo Storage S2200 si S3200. Create pentru simplicitate, viteza, scalabilitate si disponibilitate, aceste matrice cu caracteristici puternice se integreaza cu usurinta in retele si dispun de o serie de inovatii, totul la un cost redus.

Lenovo a construit un parteneriat puternic si de durata cu lideri ai industriei ca Intel pentru a identifica si pentru a dezvolta noi solutii tehnologice. Expresiile natural umane, ca gesturile, vorbirea si expresiile faciale devin metode importante de introducere a datelor, iar Intel a lucrat intens in acest domeniu pentru a realiza camera video si software-ul Intel RealSense.

Camera Intel RealSense este o caracteristica optionala disponibila pe unele dispozitive Lenovo, inclusiv laptopuri sau desktop-uri all-in-one, si ajuta la crearea unor noi moduri de interactiune, incluzand logarea fara parole pe platforma Windows* Hello folosind Windows* 10, jocuri video, divertisment, conferinte video sau crearea de continut. CEO-ul Intel Brian Krzanich a vorbit alaturi de Yuanqing si a aratat noua generatie de camere Intel RealSense, pentru tablete si dispozitive mobile, care includ caracteristici de scanare 3D la preturi pentru consumer si dispun de asemenea de alte functii precum fotografierea si inregistrarea video, realitatea augmentata sau gaming. Krzanich a prezentat de asemenea si intentiile Intel de a aduce tehnologia Intel RealSense pe dispozitive precum roboti, drone, wearables sau Internet of Things.

Pe masura ce interactiune dintre om si masina continua sa se dezvolte, Robin Li, CEO al Baidu, valorifica cercetarea inteligentei artificiale (AI). In cadrul Lenovo Tech World, acesta a aratat cu dezvoltarea segmentelor Deep learning si Big Data imbunatateste experienta utilizatorilor. Cea mai noua realizare a Baidu in domeniul AI vizeaza luarea deciziilor de catre computer si oferirea unor raspunsuri verbale din partea acestui dispozitiv, pe baza capacitatii sale de a recunoaste imagini si de a intelege intrebari.

Robin a aratat de asemenea noile caracteristici ale Baidu Translator. Dupa ce utilizatorul a fotografiat cu un telefon meniul unui restaurant, aplicatia poate traduce in chineza intregul meniu, pentru ca ulterior sa il afiseze pe ecranul telefonului. Alta caracteristica ajuta vorbitorii de limbi diferite sa poata comunica liber.

Li a aratat si felul in care tehnologia de recunoastere vocala si a imaginilor, bazata pe inteligenta artificiala, poate avea aplicabilitate in viata de zi cu zi. Acesta a aratat doua exemple: poti gasi hainele pe care vrei sa le achizitionezi pe baza unei fotografii cu o persoana care le poarta sau poti reconstrui digital punctele de interes din Nepal asa cum aratau inainte de cutremur, tot pe baza fotografiilor.

Accessories Lifestyle Photos Lenovo Cast Lifestyle Photo High Res 01 High Res
Accessories Lifestyle Photos Lenovo Cast Lifestyle Photo High Res 01 High Res

Tech World arata viziunea Lenovo despre produsele viitoare, strange relatiile de business si relatiile companiei cu utilizatorii, marcand in acelasi timp o decada de transformari pentru companie. Aceasta s-a schimbat dramatic, de la o companie de PC-uri, care a celebrat recent aniversarea a 10 ani de la achizitia diviziei IBM PCD. Acea achizitie initiala a propulsat Lenovo catre liderul de piata de 46 miliarde de dolari si una dintre principalele companii producatoare de electronice de consum. Acest impuls a stimulat de asemenea dezvoltarea noilor segmente de business si dispozitive, inclusive smartphone-uri si servere, segment favorizat de achizitia Motorola Mobility si de cea a business-ului IBM x86 in 2014.

Pentru a marca aceasta schimbare strategica, Lenovo a lansat la Tech World un nou logo. Acesta ofera o experienta mai personal, mai interactiva si mai orientate spre consumator, care reflect personalitatea Lenovo, incorporand in acelasi timp mostenirea bogata a achizitiilor si a inovatiilor originale.