Stiri

Premiile Innovation Labs 2015 s-au dus catre Vitabox.me, Eskimo si Coinfetti

InnovationLabs1

Ideile bune sunt doar primul pas. Acele idei care devin reale si relevante prin munca, pasiune si viziune sunt cele care pot produce schimbari reale – acestea au fost concluziile editiei din acest an a programului de pre-accelerare Innovation Labs 2015.

Seara de 25 mai a vibrat de emotii, entuziasm si curiozitate: participantii Innovation Labs 2015 si-au prezentat pe scena si la stand prototipurile de produse IT dezvoltate in ultimele 3 luni alaturi de mentorii lor, in cadrul evenimentului Demo Day ce a marcat finalul programului. Dupa discutii animate, juriul a ales cele 3 produse premiate dintre cele 24 ajunse in finala. Innovation Labs 2015 a debutat in luna martie cu un Hackathon desfasurat simultan in Bucuresti si Cluj in care au intrat 73 de echipe ce s-au bucurat de sustinerea partenerilor programului: Orange, Carrefour Romania, Romanian-American Foundation si Microsoft YouthSpark. Innovation Labs ofera tinerilor pasionati de tehnologie sansa de a-si creste propriile idei intr-o comunitate bogata in inspiratie si experienta de antreprenoriat tech.

Echipele din Bucuresti si din Cluj au trecut prin 3 luni de intalniri saptamanale cu mentori de exceptie, printre care Julien Ducarroz (CCO Orange Romania), Jean-Baptiste Dernoncourt (CEO Carrefour Romania), Andrei Pitis (Fondator Vector Watch), Bogdan Iordache (Fondator How To Web), Raluca Georgescu (Marketing Manager F64 si Marketing Director GPeC), Diana Olar (Commercial Director, ChargeAds) si Vladimir Oane (Product Director Hootsuite).

Premiile Innovation Labs 2015 au fost inmanate de Ioana Petrescu (consilier economic al Primului Ministru), Mihnea Costoiu (Rector Universitatea Politehnica din Bucuresti) si Roxana Vitan (Presedinte Romanian-American Foundation).

Premiul „Best Business” a fost castigat de Vitabox.me, aplicatia pentru pasionatii de fitness ce propune planuri de suplimentare nutritionala in functie de obiceiurile de antrenament ale fiecarui utilizator. Vitabox.me a semnat deja un contract cu un lant international de centre fitness, dovedind capacitatea de a estima piata si nevoile utilizatorilor, precum si un produs gata pentru lansare.
Echipa Eskimo a revendicat premiul „Best Product”. Eskimo este genunchiera smart care ii ajuta pe schiori sa previna din timp accidente sau miscari potential periculoase in timpul coborarilor, ajutandu-i sa isi corecteze pozitia, prin intermediul unei aplicatii de smartphone. Produsul a dovedit capacitatea de a rezolva o problema reala si neadresata pe piata de echipamente si gadget-uri sportive pana in prezent.

Premiul „Best Pitch” a fost luat acasa de tinerii care au dezvoltat produsul Coinfetti – solutia de convertire automata din bitcoins (monede virtuale) in moneda fizica, instant, pe cardul de debit al utilizatorului. Prezentarea Coinfetti, pe langa explicarea unui concept tehnic pe intelesul tuturor, a energizat sala si a starnit ropote de aplauze.