Stiri

Cum poti actualiza versiunea de Android a telefonului mobil la Lollipop?

The PhoneGeeks, EuroGsm (s)

Versiunea 5.1 Android, supranumita Lollipop, a fost anuntata de cateva luni, va fi in curand disponibila si in Romania pentru anumite modele de telefoane. In acest sens, specialistii ThePhoneGeeks ai EuroGsm vin cu o serie de recomandari pentru cei care doresc sa isi actualizeze versiunea acestui sistem de operare a telefonului mobil.

Exista diferite modalitati de a schimba versiunea de Android, o varianta fiind realizarea unui update la o versiune oferita de producator prin OTA (Over-the-air Programming). Cei care au realizat actiunea de rooting pot alege versiunea de Android dorita in functie si de performantele terminalului, insa in acest caz se pierde garantia oferita de producator.

„Noul OS aduce suport pe 64 biti, dar si un sistem de multitasking redefinit. Acum utilizatorul poate raspunde la mesaje fara a fi nevoie sa deblocheze telefonul si sa acceseze aplicatia respectiva sau – prin crearea profilului Guest – permite si altor persoane sa foloseasca telefonul, cu un profil customizat si restrictionat de utilizatorul initial. Prin functia SELinux, Android 5.1 asigura o protectie mai buna anti-malware, iar prin implementarea formatului RAW permite compatibilitatea cu gadget-uri care detin sisteme audio 5.1 sau 7.1”, a spus Dan Badea – ThePhoneGeeks.

Pentru realizarea upgrade-ului fara modificarea parametrilor software ai telefonului, specialistul EuroGsm recomanda folosirea unei conexiuni Wi-Fi pentru descarcarea acestei versiuni Android, dar si verificarea prealabila a acumulatorului, pentru a preveni o oprire nedorita a terminalului in timpul descarcarii. De asemenea, fiind vorba de un update destul de mare, ar trebui sa existe suficient spatiu liber in memoria smartphone-ului pentru ca actualizarea sa fie realizata fara probleme.

Android 5.1 aduce o interfata noua, mai intuitiva, fonturi si efecte speciale noi. De asemenea, aduce imbunatatiri si in zona de notificari, acestea putand fi vizualizate chiar si cand ecranul este blocat. Pe de alta parte, o prima problema observata de utilizatori dupa instalarea noii versiuni este scaderea duratei de viata a acumulatorului, din cauza unor pierderi de memorie care consuma resursele telefonului, afectand performantele terminalului.

Totusi, pentru a rezolva aceste inconveniente, Android a anuntat disponibilitatea versiunii Lollipop 5.1.1, care elimina cateva dintre erorile anterioare si imbunatateste modul de functionare, insa aceasta versiune este disponibila momentan pentru foarte putine modele de telefoane.

Printre terminalele care au primit pana acum update-ul la Lollipop se numara si modelele Google Nexus. De asemenea, majoritatea terminalelor lansate anul acesta vor primi un upgrade la sistemul de operare Android 5.1.