Stiri

Cisco: Managerii IT considera ca IoE va schimba radical orasele in care locuim,industriile de transporturi si productie

Dorin Pena_Director_General_Cisco_Romania

Internet of Everything (IoE), noul val al erei internetului, va influenta semnificativ industriile de transporturi, logistica si productie si are potentialul de a transforma radical orasele in care locuim, sunt de parere managerii IT din companiile care isi desfasoara activitatea in Romania. Aceasta este doar una dintre concluziile studiului centrat pe influenta si potentialul IoE si realizat la editia de anul acesta a Cisco Connect, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie si inovatie din Romania.

60% dintre managerii IT sunt de parere ca IoE va influenta strategia de business a companiilor in care lucreaza. intrebati despre industriile care ar putea fi cel mai mult influentate de IoE, aproape 30% dintre respondenti considera ca vom vedea un impact major asupra segmentului de transporturi, 26% cred ca IoE va transforma radical orasele in care locuim, iar 21% sunt de parere ca va schimba semnificativ industria producatoare din Romania. in ceea ce priveste tendintele tehnologice care fac din IoE o realitate, managerii IT vor tine cont in special de securitate (31%), mobilitate (23%) si cloud computing (19%) in elaborarea strategiilor viitoare.

„Digitalizarea si Internet of Everything, vor avea un impact major asupra companiilor din mediul privat, precum si a celor din sectorul public, cat si asupra oraselor si tarilor. in acest context, observam o nevoie a factorilor de decizie de a intelege modul in care companiile sau institutiile pot include digitalizarea in strategiile lor. Acesta este unul dintre motivele pentru care Cisco, impreuna cu IMB, renumita scoala de business din Elvetia, au pus bazele unui Centru Global pentru Transformarea Digitala a Afacerilor”, declara Dorin Pena, director general Cisco Romania.

Infografic Studiu CISCO

Pe de alta parte, desi sunt constienti de nevoia de schimbare a strategiilor companiilor in care lucreaza si de alocarea de investitii pentru a putea beneficia de oportunitatile nou create, o treime dintre managerii IT considera ca principala piedica in implementarea noilor solutii tehnologice este bugetul. 22% dintre acestia considera ca nevoia de a intelege mai bine ce este IoE si ce inseamna pentru companii reprezinta un argument in calea investitiilor, iar temerile legate de potentiale brese de securitate sunt un obstacol pentru 15% dintre respondenti.

O alta concluzie importanta a studiului releva faptul ca majorarea traficului de date si nevoia de reducere a costurilor vor fi principalele provocari in perioada urmatoare, mai ales in contextul in care este prognozata o crestere accelerata a traficului de date.

Sondajul a fost realizat la jumatatea lunii martie in cadrul evenimentului Cisco Connect si se bazeaza pe raspunsurile furnizate de 259 de specialisti IT din companii private si institutii publice din Romania. Cisco Connect este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie si inovatie din Romania, iar editia de anul acesta a reunit peste 1.000 de specialisti locali din domeniul IT&C, experti in retelistica si factori de decizie.