Stiri

BattleHack Atena 2015 esti gata de start?

Battlehack Atena

Inregistreaza-te pentru cel mai tare hackathon din Europa de Sud-Est, creeaza aplicatia castigatoare si poti merge in California sa te lupti pentru $100,000 si sa castigi recunoasterea si gloria finale! BattleHack Atena are loc la The Hub si incepe la ora 10.00 pe 30 mai, urmand sa se incheie la ora 17.00 pe 31 mai.

Astfel, Atena se alatura BattleHack si devine, in regiunea sa, capitala inovatiei, dezvoltarii si priceperii in sectorul tech. PayPal si Braintree ofera dezvoltatorilor locali sansa de a ajuta comunitatea, de a-si demonstra abilitatile si de a-si impartasi ideile, concurand cu cei mai buni programatori din Europa de Sud-Est.

Castigatorii rundelor regionale ale BattleHack vor merge in San Jose (California) pentru BattleHack World Finals, eveniment care va avea loc pe 14-15 noiembrie si unde echipele se vor lupta pentru marele premiu de $100,000. Aduna-ti echipa si inregistreaza-te pentru BattleHack Atena: https://2015.battlehack.org/athens

Concurentii
Atena este gazda unui hackathon epic pe 30-31 mai 2015. BattleHack Atena invite developerii din Uniunea Europeana, hackerii, specialistii IT si pe cei pasionati sa concureze in creearea unei aplicatii destinata binelui social si care sa integreze PayPal API sau Braintree SDKs. Nu exista o limita in materie de subiect la BattleHack, iar participarea este gratuita. Castigatorii si finalistii din anii anteriori au voie sa concureze din nou daca se prezinta cu aplicatii noi si unice

Campul de bataie
Pentru a-si mentine performanta la nivel maxim pe parcursul evenimentului cu durata de 24 de ore, concurentii la BattleHack au la dispozitie mancare si bauturi si, daca au nevoie, chiar si access la o sesiune sau doua de masaj. Prima zi a BattleHack Atena incepe cu inregistrarea participantilor, dupa care acestia isi vor intalni rivalii si vor face schimb de skill-uri, vor forma echipe si vor discuta cu juratii competitiei inainte sa treaca la treaba. BattleHack continua pe parcursul zilei a doua, culminand la pranz, cand juratii vor acorda premii celor mai inovative si unice aplicatii.

Lupta
Fiecare aplicatie creeata in cadrul competitiei este evaluata in functie de calitatea codului si integrarea API-ului impus, nu in functie de fezabilitatea ideii de business. Juratii, un panel de profesionisti de marca precum John Lunn – Senior Global Director PayPal/Braintree_Dev., George Psistarkis – fondator Blendo si Apirise, si George Kasselakis – partener Openfund, urmaresc sa descopere concurentii cei mai talentati si sa contribuie la activarea potentialului sectorului de programare din regiune.

Spre deosebire de alte hackathon-uri, BattleHack creeaza un mediu relaxant pentru programare, unde nimeni nu incearca sa preia actiuni in cadrul companiilor implicate ori sa influenteze, in orice fel, activitatea developerilor.

Premiile
Castigatorii BattleHack Atena vor primi trofee-axa, transport si cazare la finala mondiala din Silicon Valley, unde vor concura drept ”Greece’s Best Developers”, alaturi de castigatorii celorlalte editii regionale ale BattleHack 2015. In afara de marele premiu, vor mai fi acordate un premiu second constand intr-o consola XBOX One 500GB si un kit ADAFRUIT ARDX V1.3.

John Lunn – Senior Global Director PayPal/Braintree_Dev este nerabdator sa descopere developerii talentati din regiune si, in acelasi timp, sa contribuie la energizarea industriei locale de specialitate.

“Calatorim la nivel international si gasim aplicatii si hack-uri de exceptie, care ofera solutii innovative pentru comunitatile locale si abia asteptam sa ii vedem pe developerii locali demonstrandu-si capabilitatile si creativitatea din nou si anul acesta. Spre deosebire de multe alte hackathon-uri, nu urmarim sa obtinem participatii in cadrul companiilor lor sau sa le influentam in orice fel activitatea. Evaluam fiecare aplicatie pe baza calitatii codului si a modului in care API-urile noastre sunt integrate. Ajutandu-i pe developer sa isi monetizeze ideile, facilitam inovatia si contribuim la impulsionarea urmatoarei generatii de companii care au potentialul de a fi la fel de disruptive si de success precum Uber si Airbnb,” a declarant John Lunn.

Mai multe detalii referitoare la eveniment sunt disponibile pe site-ul dedicat, 2015.battlehack.org