Telefoane Mobile

LG G4 un smartphone ambitios si deosebit!

G4_Ceramic

LG a dezvaluit mult asteptatul smartphone LG G4 in cadrul evenimentelor de lansare din New York, Londra, Paris Singapore, Istanbul si Seul. Aproximativ 1000 de invitati din intreaga lume s-au strans pentru a vedea noul LG G4, succesorul apreciatului G3, smartphone care a intrecut toate asteptarile referitoare la vanzari si premii ale industriei. Printre primii utilizatori ai LG G4 s-au regasit 4000 de norocosi consumatori care vor primi noul smartphone in cadrul celei mai extinse campanii de teste ale consumatorilor desfasurata de catre companie.

LG G4 este conceput pentru a oferi utilizatorilor o eleganta confortabila, o experienta vizuala extraordinara si o experienta de utilizare avansata. Camera de fotografiat a LG G4 dispune de o lentila cu apertura F1.8, care permite ca pana la 80% mai multa lumina sa atinga senzorul de imagine, comparativ cu LG G3. Inovatoarei camere ii este alaturat noul ecran IPS Quantum, care prezinta imbunatatiri din toate punctele de vedere fata de avansatul ecran Quad HD al LG G3.
“LG G4 reprezinta o experienta completa din toate punctele de vedere, cu accentul pus in mod clar pe factorul uman. Incepand de la avansatul design exterior Slim Arc, ale carui concepte se regasesc si in interfata de utilizare, pana la functiile imbunatatite aproape de perfectiune, experienta G4 este conceputa pentru a oferi performante reale pentru utilizatori,” a declarat Bumseop Lee, presedinte al LG Electronics Romania. “G4 este inca o dovada a angajamentului LG de a oferi utilizatorilor Inovatie pentru o viata mai buna cu ajutorul unui produs ambitios, special conceput pentru satisfacerea nevoilor utilizatorilor.”

Design confortabil si elegant
LG a investit o atentie speciala in materialele utilizate la constructia noului varf de gama. LG G4 este disponibil in varianta de piele de cea mai buna calitate, lucrata de mana, in 6 culori. Procesul de lucru cu tananti vegetali reprezinta o traditie veche de sute de ani realizat doar de catre mestesugari priceputi care prelucreaza pielea. Culorile pielii de pe G4 sunt calde si bogate, cu un aspect autentic. Cel mai important, pielea tratata cu tananti vegetali este perfect ecologica si poate fi reciclata cu usurinta, din moment ce nici un compus chimic aspru nu este utilizat. G4 mai este disponibil si in alte variante de materiale pentru capacul spate : Metallic Gray si Shiny Gold.

Eleganta LG G4 reprezinta o schimbare binevenita de la standardul industriei, care presupune linii plate si design complet metalic. Design-ul LG G4 este definit de catre Slim Arc, care se intinde de-a lungul intregului corp al telefonului, pus in evidenta de ecranul usor curbat. Mai mult decat un accent de design, Slim Arc permite o rezistenta cu 20% mai ridicata a telefonului fata de un telefon plat atunci cand vine vorba de caderea acestuia cu fata in jos ; in plus, acest design permite ca telefonul sa fie mai confortabil de tinut in mana.

Design-ul exterior se poate regasi si in interfata de utilizare a smartphone-ului, care dispune de aspecte grafice simple si intuitive. Pentru LG G4, culorile iconitelor sunt mai vii, cu colturi rotunjite, care se potrivesc perfect cu design-ul Slim Arc. Mai mult, widget-ul Smart Notice isi schimba automat culoarea textului si cea de fundal in functie de imaginea de fundal a ecranului Home selectata de catre utilizator.

G4_Genuine Leather

Experienta vizuala extraordinara
LG a proiectat camera foto de 16 MP a LG G4 cu scopul clar de a permite realizarea unor imagini excelente, chiar si in conditii slabe de iluminare. Camera dispune de deschidere F1.8 care permite ca o cantitate de lumina cu 80% mai mare sa atinga senzorul. LG a imbunatatit performantele camerei in conditii slabe de iluminare chiar si mai mult, prin intermediul OIS 2.0, care dubleaza performantele OIS+ prin extinderea gamei de stabilizare a imaginii de la un grad la doua pe axele X si Y si adauga, pentru prima data, o a treia axa.

O noutate pentru G4, modul Manual ofera fotografilor cu experienta posibilitatea de a isi exprima spiritul artistic, permitand acestora sa controleze in mod direct focalizarea, viteza de expunere, ISO, compensarea expunerii si balansul de alb pentru fiecare poza in parte. Fotografii avansati pot, de asemenea, sa salveze imaginile in format RAW, in plus fata de JPEG, pentru posibilitati de editare mai precise fara pierderea detaliilor.

Avansata camera foto a LG G4 este completata de catre senzorul Color Spectrum Sensor (CSS), primul de acest fel disponibil pe un smartphone. CSS imbunatateste acuratetea culorilor prin citirea precisa a valorilor RGB ale luminii ambientale si lumina infrarosie reflectata de catre obiecte. CSS utilizeaza aceasta informatie pentru a ajusta balansul de alb al camerei si culoarea blitului, cu scopul de a realiza imagini cat mai apropiate de ceea ce percepe ochiul uman. Datorita CSS nuantele de rosu nu vor mai parea portocaliu deschis, iar cele de alb, galben.

G4_Genuine Leather3

Pentru niste selfie-uri bune de pus in rama, LG a utilizat o camera frontala de 8MP care permite realizarea de poze portret sau de grup clare si pline de detalii. Gesture Interval Shot imbunatateste functia Gesture Shot prin realizarea a 4 fotografii la interval de doua secunde, existand astfel mai multe sanse de realizare a pozei perfecte chiar si in cele mai dificile conditii. Declansarea este usor de realizat, pur si simplu prin deschiderea si inchiderea palmei de doua ori in fata camerei.

Un salt enorm a fost realizat si in ceea ce priveste tehnologia de display, LG G4 fiind primul smartphone care utilizeaza noul display IPS Quantum de 5,5 inci, care permite reproducerea culorilor cu 20% mai buna, imbunatatirea luminozitatii cu 25% si contrast mai mare cu 50%. Este primul display Quad HD care utilizeaza tehnologia Advanced In-Cell Touch (AIT), tehnologie care combina ecranul LCD si senzorul de atingere intr-un singur strat pentru o mai buna reproducere a culorilor si precizie la atingere. Acest nou ecran este calibrat conform cu standardele DCI (Digital Cinema Initiatives) de expresie de culoare, utilizata de studiourile de top de la Hollywood.

Putere si performanta
In cazul G4, ecranul de calitate nu presupune un rabat in ceea ce priveste autonomia bateriei. LG G4 este echipat cu o baterie detasabila de 3.000mAh, rar intalnita pe piata actuala a smartphone-urilor de top. In combinatie cu beneficiile oferite de catre performantul procesor Qualcomm® Snapdragon™ 808 cu X10 LTE, LG G4 nu are nici o problema in a trece printr-o intreaga zi de utilizare normala. De fapt, bateria LG G4 va rezista cu aprox. 20% mai mult decat cea de pe G3, avand aceeasi capacitate.

Experienta de utilizare bazata pe factorul uman
LG G4 este primul telefon care utilizeaza noua experienta de utilizare UX 4.0, bazata pe factorul uman, care promite sa fie mai usor de utilizat si mai intuitiva cu scopul de a intelege mai usor nevoile fiecarui utilizator in parte si a raspunde mai usor la nevoile acestora. Experienta imbunatatita elimina pasi fara importanta, oferind in acelasi timp mai multe optiuni de configurare pentru utilizatorii avansati.

• Quick Shot permite utilizatorilor sa realizeze poze fara a porni aplicatia dedicata prin dubla atingere a butonului de pe spatele telefonului, in timp ce ecranul este stins. LG G4 dispune de un timp extrem de scurt de deschidere a camerei de doar 6 zecimi de secunda.
• Cu noua aplicatie Gallery, vizionarea cu usurinta a mii de fotografii se realizeaza cu usurinta. Functia Memories organizeaza fotografiile si clipurile video automat in albume pe baza datei si locului unde au fost realizate, fara a fi necesar upload-ul acestora in cloud.
• Event Pocket permite utilizatorilor sa creeze un singur calendar unic prin drag-and-drop-ul evenimentelor si intalnirilor din mai multe calendare si platforme social media. Dupa setup-ul initial, nu mai este necesar accesul in mai multe calendare.
• Functia imbunatatita Smart Notice ofera notificari personalizate despre vreme, calatorii si altele prin analizarea obiceiurilor, cum ar fi metoda prin care utilizatorul merge la munca. Aceasta analiza permite Smart Notice sa ofere mesaje personalizate, precum “Asigurati-va ca v-ati luat umbrela pentru drumul spre metrou.”
• Quick Help permite utilizatorilor sa caute raspunsuri instant pentru orice intrebare despre utilizarea LG G4, chiar in widget-ul Smart Notice. Quick Help ghideaza utilizatorii prin preferintele LG G4 si poate chiar programa un apel la serviciul clienti.

LG a incheiat parteneriate pentru imbunatatirea experientei generale oferite de catre G4. Google Office este pre-instalat pe LG G4, iar utilizatorii G4 vor primi in plus 100GB in Google Drive pentru 2 ani. Cu MirrorLink si G4, proprietarii masinilor Volkswagen se vor putea bucura de o versiune special conceputa pentru utilizarea la volan a interfetei G4 pe ecranul masinii pentru o integrare completa cu contactele, sistemul de navigatie si muzica de pe telefon.

LG G4 va incepe sa fie disponibil la nivel global incepand cu data de 29 aprilie. Pe piata din Romania, acesta va fi disponibil incepand cu data de 17 mai pentru precomanda la Orange, iar din iunie va fi disponibil la toti operatorii de telefonie mobila.

Specificatii cheie LG G4:

• Chipset: Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 808cu X10 LTE
• Ecran: Ecran de 5,5inci Quad HD IPS Quantum (2560 x 1440, 538ppi)
• Memorie: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / slot microSD
• Camera: Spate 16MP cu F1.8 Aperture / OIS 2.0 / Fata 8MPcu F2.0 Aperture
• Baterie: 3,000mAh (detasabila)
• Sistem de operare: Android 5.1 Lollipop
• Dimensiuni: 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8mm
• Greutate: 155g
• Retea: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
• Optiuni de conectare: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
• Culori: [Ceramic]Metallic Gray / Shiny Gold /
[Genuine Leather]Black / Brown / Red / Sky Blue / Beige / Yellow
• Altele: Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot