Stiri

Acer obtine 5 premii la Red Dot Award 2015

Acer_AspireNitro

Acer a fost recompensat cu cinci premii pentru design de produs in cadrul Red Dot Award 2015. Lista de produse premiate include sistemul desktop Revo One RL85 si patru notebook-uri produse de companie: revolutionarul sistem 2-in-1, Aspire Switch 12, laptopul destinat utilizatorilor business TravelMate P645, notebookul convertibil Aspire R 13 si performantul Aspire V Nitro Series, care tinteste pasionatii de divertisment digital.

in cadrul editiei din acest an, produsele Acer au concurat cu alte 5.000 de proiecte inscrise de designeri si arhitecti proveniti din 56 de tari. Premiile oferite la categoria Computers & Information Technology, in cadrul careia au fost premiate produsele Acer, au fost decernate de un juriu specializat, pe baza a mai multor criterii: inovatie, functionalitate, ergonomie, durabilitate si calitate.

“Castigarea acestor premii este rezultatul angajamentului nostru de a proiecta produse care exceleaza la design, indiferent ca vorbim de hardware, software sau de experienta de utilizare”, a declarat Maarten Schellekens, vice-presedinte al Acer Global Marketing and Branding. “Vom continua sa colaboram cu utilizatorii nostri pentru a putea dezvolta produse care raspund exigentelor si nevoilor acestora . Dintre inovatiile aduse de Acer in acest an nominalizez tehnologia unica Ezel Aero Hinge prezenta pe notebook-urile noastre convertibile, adoptarea la o scara mai extinsa a tehnologiei IPS si folosirea materialelor de calitate premium precum fibra de carbon si Gorilla Glass.”

“De 60 de ani, cei mai respectati experti se reunesc anual la Essen pentru a alege produsele cu cel mai bun design”, a declarat profesorul universitar Dr. Peter Zec, fondator si CEO al Red Dot Award. “Laureatii Red Dot Award: Product Design 2015 au inscris in cea mai mare competitie de design din lume produse de o calitate deosebit de ridicata; succesul este bine meritat.”

Notebook-urile Aspire Switch 12
Dispozitivul de tip „2-in-1”, Acer’s Aspire Switch, este combinatia ideala dintre o tableta si un notebook, care face fata oricarei situatii, indiferent ca vorbim de aplicatii profesionale sau de timpul liber. Aspire Switch 12 (SW5-271) ofera cinci modalitati de folosire intr-un singur produs: notebook, pad, afisaj, pliere si desktop. Avand un design unic si o tastatura wireless detasabila, utlizatorii pot folosi acest dispozitiv ca tableta, cu sau fara tastatura, ca laptop sau chiar ca desktop. Ecranul cu diagonala de 12,5 inci faciliteaza controlul tactil, iar folosirea accesoriului optional Active Pen contribuie la usurarea proceselor de scriere sau desenare.

Notebook-ul TravelMate P645
Recompensat cu multiple premii, laptop-ul TravelMate P645 este destinat utilizatorului business. Pe langa impresionanta autonomie de pana la 8 ore, acest dispozitiv incorporeaza cele mai noi tehnologii de videoconferinta, dispune de un design care il protejeaza de soc si ofera conexiune wireless in standardul 802.11ac, pentru a obtine cele mai bune viteze de acces la Internet. Ecranul IPS cu rezolutie Full HD si diagonala de 14 inci, cu tehnologie anti-glare si finisajul exterior negru mat fac din TravelMate P645 un laptop de business elegant, in timp ce carcasa din aliaj de fibra de carbon si magneziu ii asigura rezistenta si o greutate redusa.

Notebook-ul convertibil Aspire R 13
Aspire R 13 combina tehnologiile de ultima ora, pentru a imbunatati experienta de munca, dar si de joaca. Acest notebook convertibil este construit in jurul tehnologiei Acer Ezel Aero Hinge™, oferind atat flexibilitate, cat si stabilitate. Sistemul patentat Acer permite rotirea cu 180 de grade a ecranului de 13.3 inci, dispozitivul putand fi folosit in sase moduri diferite. Atat ecranul tactil WQHD, cat si partea superioara a dispozitivului sunt protejate de un strat de Corning® Gorilla® Glass 3, care le confera un plus de stil si de durabilitate.

Sistemul desktop Revo One RL85
Revo One RL85 este un PC de mici dimensiuni, destinat utilizarii casnice. Cu un design simplu si elegant, acest sistem de dimensiuni reduse a fost conceput pentru a deveni centrul de divertisment al intregii familii, oferind suport pentru un spatiu de stocare de pana la 6TB, pentru doua ecrane cu rezolutii 4K si pentru un sistem de sunet 7.1. Datorita formei sale, Revo One poate fi amplasat in orice colt al casei, fara sa ocupe mult spatiu.

Gama Aspire V Nitro
Notebook-urile din gama Aspire V Nitro sunt caracterizate de un stil sport si un design sofisticat cu unghiuri ascutite si cu un profil subtite. invelisul exterior cu modele complexe este realizat prin tehnologia NIL (Nanoimprint Lithography) care-l face placut la atingere.Textura unica a suprafetei si specificatiile tehnice de top scot in evidenta laptopurile V Nitro, facandu-le ideale pentru cei care cauta cea mai buna experienta de divertisment digital. Pe langa premiul Red Dot, Aspire V Nitro Black Edition a fost laureat in 2014 si cu Good Design Award of Japan.