Tutoriale & Sfaturi

Cum iti protejezi ecranul smartphone-ului?

Huse S-View

Utilizarea intensa si pastrarea telefonului mobil in buzunar sau in geanta poate duce la aparitia unor zgarieturi sau pete pe ecranul acestuia. Pentru a preintampina aceste probleme, specialistii ThePhoneGeeks ai EuroGsm recomanda cele mai bune solutii, care ne ajuta sa pastram telefonul intr-o stare buna pentru cat mai mult timp.

Printre cele mai sigure si utilizate metode de protectie a ecranului se numara husele, care pot juca si rol de accesorii. Astfel, in functie de stil si vestimentatie, doamnele si domnisoarele pot opta pentru huse de diferite culori, cu imprimeuri florale sau chiar ornate cu cristale Swarovski. De cealalta parte, domnii pot alege huse care reprezinta diferite cluburi de fotbal, jocuri sau brand-uri auto consacrate. In general, acest tip de huse sunt disponibile doar pentru smartphone-urile din gama premium, precum iPhone 4 si 5, Samsung Galaxy S5, etc.

„Pentru cei care folosesc smartphone-uri din clasa premium, recomandarea este sa se foloseasca huse S-View. Acestea sunt tip carte, la deschiderea husei ecranul activandu-se automat. In plus, au incorporata o fereastra transparenta care permite vizualizarea informatiilor precum data si ora sau mesajele primite, dar si primirea sau respingerea apelurilor”, a spus Adriana Vlad – ThePhoneGeeks.

Pentru utilizatorii care practica activitati sportive, specialistul EuroGsm recomanda utilizarea unei huse tip banda, care se poate prinde pe brat sau in jurul taliei.

De asemenea, pentru a proteja ecranul unui telefon mobil se recomanda aplicarea unei folii, pe piata existand mai multe variante: de sticla, anti-amprenta, tip oglinda, duo protect (se aplica atat pe fata ecranului, cat si pe spatele smartphone-ului), anti-reflex (reduce la minim reflexia luminii si a razelor ultraviolete) sau anti-soc (protejeaza ecranul impotriva loviturilor puternice ori cazaturilor accidentale). Dintre acestea, cele mai eficiente sunt cele de sticla, avand grosimea de 0,3 mm si protejand ecranul telefonului impotriva zgarieturilor, a prafului si a socurilor.

La fel de importanta ca protectia ecranului este si intretinerea lui. Astfel, pentru mentinerea ecranului curat este recomandata utilizarea unui kit de curatare, ce consta intr-un pulverizator cu o solutie speciala si o laveta din microfibre.

„In cazul in care nu detineti un astfel de kit, puteti curata ecranul folosind o laveta destinata suprafetelor fine. Nu este recomandat sa folosim servetele ori prosoape de bucatarie, deoarece acestea pot zgaria suprafata ecranului. In cazul in care este nevoie de lichid, se poate umezi foarte putin laveta in apa si in niciun caz nu trebuie utilizate produse chimice, amoniac sau solutii pe baza de alcool, deoarece acestea pot deteriora suprafata ecranului”, a mai spus Adriana Vlad.