Videoproiectoare

Noile proiectoare BenQ MX723 si MW724 vin cu costuri scazute

BenQ 2D Keystone

Noile videoproiectoare BenQ MX723 si MW724 dedicate companiilor si mediului educational ofera cel mai bun raport intre pret si caracteristici tehnice.  BenQ lanseaza modelele MX723 si MW724, dedicate atat companiilor cat si mediului educational, pentru utilizarea in sali de dimensiuni medii. Noile proiectoare din seria 7 au avantajul unui cost scazut de utilizare si mentenanta.

MX723 proiecteaza imagini la rezolutie XGA (1024 x 768 pixeli), in timp ce MW724 afiseaza imagini WXGA (1280 x 800 pixeli), cu o luminozitate de 3.700 ANSI Lumeni si un contrast ridicat, de 13.000:1, ce asigura cele mai clare proiectii, indiferent de mediul in care sunt utilizate. Experienta de vizualizare este intregita de paleta de culori redata de 1,07 miliarde culori si de raportul de vizualizare nativ 4:3 pentru MX723, respectiv 16:10 in cazul modelului MW724, cu 5 moduri selectabile, potrivite pentru cele mai exigente cerinte.

Zoom-ul optic, ce permite instalarea la diverse distante fata de ecranul de proiectie, dar si in unghiuri diferite, iti ofera posibilitatea obtinerii unei imagini cu diagonala de peste 7,5 metri, fie ca instalezi proiectoarele mai departe sau mai aproape de ecran. MX723 are un zoom 1.6x, ceea ce inseamna ca pentru o imagine cu diagonala de 3m acesta poate fi plasat atat la 3,5, cat si la 5,5 metri distanta fata de ecran, marimea imaginii ramanand constanta. Similar, modelul MW724 beneficiaza de zoom optic 1.36x – proiectorul poate fi montat intre 1,5 si 7 metri fata de suprafata pe care se proiecteaza. Corectia dimensiunilor imaginii se realizeaza cu ajutorul functiilor 2D Keystone (reglaj de trapez pe verticala si orizontala) si Corner Fit (reglarea independenta a fiecarui colt al proiectiei), ce asigura o redare la dimensiuni corecte, intr-un dreptunghi perfect, chiar si pe suprafete cu laturi care nu sunt paralele.

Durata de viata a lampii noilor proiectoare este de 7.500 de ore in cazul MW724, si 5.000 de ore pentru modelul MX723 in modul SmartEco. Acesta ajusteaza automat puterea lampii in functie de continutul proiectat pentru maximizarea economiei de energie si, in acelasi timp, pentru a oferi cel mai bun contrast si luminozitate folosind minimum de energie necesara.

Costul scazut de utilizare este asigurat prin modul Eco Blank. Poti reduce consumul de energie al proiectoarelor chiar si cu 70%: daca nu detecteaza o sursa de semnal pentru mai mult de trei minute, acestea intra automat in modul Eco Blank, eliminand consumul inutil de energie si prelungind astfel durata de viata a lampii.

Functia Auto Power Off permite modelelor MX723 si MW724 sa se inchida automat dupa 20 de minute atunci cand nu detecteaza o sursa de semnal. Cand proiectoarele sunt inactive, dar conectate la priza – in mod standby, puterea consumata este de sub 0.5W.

MX723 si MW724 dispun de functia LAN Control pentru un management economic si centralizat de la distanta al tuturor proiectoarelor dintr-o cladire si sunt compatibile cu PJLink, AMX, Crestron Control System, in timp ce functia LAN Display asigura proiectarea directa a imaginilor si sunetului de la orice calculator conectat la reteaua LAN a cladirii.

Prezentarile din sala de clasa devin mai interesante cu ajutorul noilor proiectoare BenQ – acestea pot afisa patru modele de sabloane pentru invatare: formatul pentru scrisoare, partitura muzicala, foaie de lucru si grafice, ceea ce inseamna ca orice tabla poate fi transformata intr-un instrument interactiv. Mai mult, profesorii au posibilitatea de afisa subtitrarile filmelor educative fara sa mai fie nevoie de alte dispozitive externe, astfel ca procesul de invatare se transforma intr-o activitate placuta pentru elevi, in timp ce difuzorul de 10W elimina nevoia de achizitionare a unui sistem de sunet separat.

Modelele MX723 si MW724 sunt disponibile prin partenerii autorizati BenQ pentru Romania (Darer, IT Direct, MGT Educational si Network One Distribution) la un pret recomandat de raft de 3.649 de lei pentru MX723 si 3.849 de lei pentru MW724.