Retelistica,  Stiri

Ericsson lucreaza la dezvoltarea 5G

Ericsson 5G Universities Partnership

Ericsson a inceput colaborarea cu doua dintre cele mai prestigioase universitati din Europa, King’s College din Londra (Marea Britanie) si Technische Universität din Dresda, Germania (TU Dresda) pentru dezvoltarea 5G. Eforturile colective ale celor trei parteneri se vor concentra pe cercetarea 5G si vor cauta raspunsuri atât pentru aspectele tehnice nedefinite inca, cât si pentru modurile in care societatea va valorifica urmatoarea generatie de tehnologie de comunicatii.

Ericsson colaboreaza deja cu alte institute de cercetare si universitati europene pentru a crea un ecosistem de dezvoltare 5G, precum Universitatea Tehnica Regala din Stockholm, Universitatea de Tehnologie Chalmers din Göthenburg (Suedia) si Universitatea din Lund (Suedia).

Valter D’Avino, Ericsson Head al Regiunii Europa Vestica si Centrala, a declarat: „Noi credem ca, prin colaborarea cu King’s College din Londra si TU Dresda, vom putea contribui la dezvoltarea mai alerta a unor orase inteligente, mai verzi, dar si al Internetului Lucrurilor in Marea Britanie si Germania. Cele doua parteneriate sunt modul Ericsson de a se implica activ, de a inova si de a dezvolta tehnologia 5G pentru a sustine viziunea noastra a unei Societati Permanent Conectate si cresterea economiilor digitale.”
Ericsson conduce deja proiectul UE METIS (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society) si a fost unul dintre cei mai implicati jucatori din spatele 5G PPP (Parteneriatul Public-Privat pentru Infrastructura 5G), un proiect in care vendori, operatori si jucatori din industrii diferite, precum industria auto, cea de utilitati sau sectorul de automatizari, colaboreaza strans.

Evolution Towards 2020

Cel mai probabil, primele implementari comerciale 5G vor avea loc abia in 2020, iar Ericsson este convins ca, pâna atunci, vom ajunge la 50 de miliarde de dispozitive conectate la nivel mondial, majoritatea dintre acestea fiind conectate prin comunicatii machine-to-machine.

Retelele 5G vor face posibila aparitia unor noi moduri de utilizare a accesului la Internet, cum ar fi servicii mai complexe de broadband, dar si o gama mai larga de comunicatii machine-to-machine si de distributie media. Aceste servicii vor avea cerinte foarte stricte de performanta a retelelor.